300 g instant kukuruzne krupice
1200 ml vode
3 kivija
3 banane
2 nektarine
1 mala limenka kompota od jagoda
200 g dinje
1 nar
2 kruške
100 g smrznutog ribizla
3 žlice meda
5 žlica soka od ananasa
1 čajna žlica cimeta
Zagrijte 1200 ml vode (ako je na pakovanju krupice naveden drugačiji omjer držite se tih uputa s pakovanja).
U kipuću vodu polako dodavajte krupicu uz stalno miješanje pjenjačom da ne nastanu grudice.
Uz miješanje kuhajte 2-3 min.
Maknite s vatre i poklopite.
Dok se hladi i dok je još mekana nekoliko puta ju promiješajte.
Ostavite da se ohladi do kraja.
Smrznuto voće odmrznite i ocijedite sok koji je voće ispustilo.
Ostalo voće prema potrebi ogulite i narežite na manje komade (ako koristite banane, jabuke i kruške možete ih nakapati limunovim sokom, ali pazite da ne bude prekiselo, ako ćete desert odmah poslužiti ne trebate ih nakapati sokom).
(Možete koristiti razne vrste voća.)
U većoj posudi pomiješajte ananasov sok, med i cimet.
Palentu usitnite vilicom pa ju dodajte smjesi od meda. Promiješajte pa dodajte voće i sve lagano promiješajte (ovisno o tome koliko je voće slatko, možete staviti više meda).
Poslužite ukrašeno voćem.
*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Dobar tek», travanj/svibanj 2007.
Jela s kukuruznom palentom
Zapečena palenta na umaku od rajčica
Složenac od palente i tikvica
|