Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Slatka palenta s voćem

Image and video hosting by TinyPic


300 g instant kukuruzne krupice
1200 ml vode
3 kivija
3 banane
2 nektarine
1 mala limenka kompota od jagoda
200 g dinje
1 nar
2 kruške
100 g smrznutog ribizla
3 žlice meda
5 žlica soka od ananasa
1 čajna žlica cimeta


Zagrijte 1200 ml vode (ako je na pakovanju krupice naveden drugačiji omjer držite se tih uputa s pakovanja).

U kipuću vodu polako dodavajte krupicu uz stalno miješanje pjenjačom da ne nastanu grudice.
Uz miješanje kuhajte 2-3 min.
Maknite s vatre i poklopite.
Dok se hladi i dok je još mekana nekoliko puta ju promiješajte.
Ostavite da se ohladi do kraja.

Smrznuto voće odmrznite i ocijedite sok koji je voće ispustilo.

Ostalo voće prema potrebi ogulite i narežite na manje komade (ako koristite banane, jabuke i kruške možete ih nakapati limunovim sokom, ali pazite da ne bude prekiselo, ako ćete desert odmah poslužiti ne trebate ih nakapati sokom).
(Možete koristiti razne vrste voća.)

U većoj posudi pomiješajte ananasov sok, med i cimet.

Palentu usitnite vilicom pa ju dodajte smjesi od meda. Promiješajte pa dodajte voće i sve lagano promiješajte (ovisno o tome koliko je voće slatko, možete staviti više meda).

Poslužite ukrašeno voćem.


*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Dobar tek», travanj/svibanj 2007.



Jela s kukuruznom palentom
Zapečena palenta na umaku od rajčica
Složenac od palente i tikvica





Post je objavljen 10.04.2008. u 09:33 sati.