500 g brašna
25 g svježeg kvasca
300 ml mlakog mlijeka
150 g svježeg kravljeg sira
4 čilija
20 g šećera
prstohvat soli
150 g naribanog parmezana
1 žlica slatke paprike
U mlakoj vodi razmrvite kvasac.
Čili sitno nasjeckajte.
Pomiješajte sve sastojke i umijesite glatko tijesto.
Ostavite tijesto da stoji 10 min.
Tijesto razvaljajte pola centimetra debelo. Narežite ga na kvadrate (stranice 15 cm x 15 cm), a onda svaki kvadrat po dijagonali prerežite na pola da dobijete trokute.
Zatim svaki trokut zarežite 3-4 puta oštrim nožem od vrha prema najdužoj stranici (razmak između rezova je oko 1 cm).
Rezove razmaknite i raširite i složite trokute na namašten lim.
Ostavite ih da stoje 10 min.
Trokute pecite 10ak min na 180 stupnjeva.
*Recept je iz časopisa Dobar tek, lipanj/srpanj 2007.
|