Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Poderane gaće

Image and video hosting by TinyPic


500 g brašna
25 g svježeg kvasca
300 ml mlakog mlijeka
150 g svježeg kravljeg sira
4 čilija
20 g šećera
prstohvat soli
150 g naribanog parmezana
1 žlica slatke paprike


U mlakoj vodi razmrvite kvasac.

Čili sitno nasjeckajte.
Pomiješajte sve sastojke i umijesite glatko tijesto.
Ostavite tijesto da stoji 10 min.

Tijesto razvaljajte pola centimetra debelo. Narežite ga na kvadrate (stranice 15 cm x 15 cm), a onda svaki kvadrat po dijagonali prerežite na pola da dobijete trokute.

Zatim svaki trokut zarežite 3-4 puta oštrim nožem od vrha prema najdužoj stranici (razmak između rezova je oko 1 cm).

Rezove razmaknite i raširite i složite trokute na namašten lim.

Ostavite ih da stoje 10 min.

Trokute pecite 10ak min na 180 stupnjeva.


*Recept je iz časopisa Dobar tek, lipanj/srpanj 2007.




Post je objavljen 10.04.2008. u 09:16 sati.