150 g maslaca
200 g šećera
4 jaja
200 ml mlijeka
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 banane (300 g)
sok od pola limuna
100 g mljevenog maka
150 g jogurta
Maslac sobne temperature i šećer dobro izmiksati pa dodati jedan po jedan žumanjak.
Brašno pomiješati s praškom za pecivo i vanilin šećerom pa ga naizmjence s mlijekom umiksati u gornju smjesu.
Smjesu podijeliti na dva dijela.Banane zdrobiti i zajedno s limunovim sokom umiksati u jednu polovicu gornje smjese.
U drugu polovicu smjese umiksati mak i jogurt.
Od posoljenih bjelanjaka istući snijeg. U svaku smjesu lagano umiješati polovicu snijega.Kalup za kuglof dobro namastiti i posipati krušnim mrvicama.
Čajnom žlicom naizmjence u kalup stavljati smjesu s bananama i smjesu s makom. Na kraju još malo promiješati štapićem ili vilicom da se dobije šareni uzorak.
Kuglof peći oko 70 min na 180 stupnjeva. Nakon 20ak min pečenja oštrim nožem zarezati površinu kolača (kako bi se ravnomjerno pekao i bio što ravniji).
Pečeni kuglof ostaviti 5 min da se hladi u kalupu, a onda ga istresti i ostaviti da se ohladi do kraja pa posipati šećerom u prahu.
*Recept se temelji na receptu za mramorni kolač sa stranice
www.brigitte.de
Kolači od maka
Čupava pita od maka i sira
Kolač od maka s višnjama
Kolač od trešanja i maka
Kolač od sira, maka i jabuka
Mramorna torta od maka i višanja
Torta od maka i višanja
Muffini od maka i voća
|