12 jaja
lupine crvenog luka
hulahopke
špaga
voda
1 žlica octa
Lupine luka usitnite u multipraktiku, ili ih nasjeckajte nožem na dasci za rezanje.
Komadići lupine ne bi smjeli biti veći od dimenzija 1 cm x 1 cm.
Čarape narežite po dužini na komade duge 10ak cm.
Zavežite pripremljeni komad čarape špagom na jednoj strani pa u nju stavite usitnjene lupine luka (oko 2 žlice), na njih položite jaje i odozgo opet stavite lupine luka. Lupine trebaju biti tako raspoređene da sa svih strana okružuju jaje u sloju debljine oko 1 cm.
Nategnite čarapu da čvrsto drži lupine luka oko jajeta i odozgo ju čvrsto zavežite špagom.
Tako složene zamotuljke stavljajte u lonac, nalijte vodi i žlicu octa pa stavite kuhati.
Kad zakuha kuhajte 30ak min.
Odlijte vodu i zalijte hladnom vodom.
Pažljivo skinite čarapu i luk s jajeta. Jaja operite pod laganim mlazom da uklonite eventualne slijepljene lupine luka, trljajte ih lagano prstima, ne spužvom ili žicom.
Jaja slažite na papirnati ubrus da se osuše. Nemojte ih trljati ni papirnatim ni platnenim ubrusom jer bi na taj način mogli skinuti boju, možete eventualno pokupiti tekućinu lagano tupkajući papirnatim ubrusom po njima.
|