115 g zobenih pahuljica
125 g brašna
1/2 čajne žlice sode
1/2 čajne žlice praška za pecivo
prstohvat soli
125 g šećera
90 g smeđeg šećera
60 g čokolade u prahu (može i kakao)
125 g hladnog margarina
1 jaje
1/2 čajne žlice arome maslac-vanilija
75 g mljevenih oraha
170 g čokolade za kuhanje
Zobene pahuljice sameljite u multipraktiku da budu gotovo poput brašna (ili možete u trgovini zdrave hrane kupiti sitne zobene pahuljice, nisu poput brašna, ali su usitnjene).
Stavite ih u zdjelu i dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, obje vrste šećera, jaje, čokoladu u prahu, na listiće narezan margarin, aromu i orahe.
Zamijesite glatko tijesto, ako se ne povezije dodajte koju žlicu vrhnja.
Čokoladu za kuhanje grubo nasjeckajte pa i nju umijesite u smjesu.
(Umjesto čokolade za kuhanje možete koristiti kupovne čokoladne komadiće “Schwartau”, predviđene za pečenje ovakvih kolačića.)
Lim obložite papirom za pečenje.
Uzimajte oko 1 žlicu tijesta i oblikujte kuglice. Kuglice stavljajte u lim (jedna od druge moraju biti udaljene 5 cm), i spljoštite ih dlanom da dobijete okrugle kolačiće debljine 1-1,5 cm.
Pecite 12-15 min na 190 stupnjeva.
Pečene kolačiće ostaviti da se hlade u limu 3-4 min, a onda ih složiti na rešetku ili tanjur da se ohlade do kraja. Ohlađene kolačiće spremite u kutiju i dobro zatvorite, tako mogu stajati više tjedana.
*Recept je sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/375983960345/Chocolate-Chip-Cookies.html
|