400 g krumpira
200 g tjestenine po želji
300 g mahuna
20 g parmezana
2-3 češnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
1-2 žlice limunovog soka
3 žlice nasjeckanog bosiljka (možete staviti i neko drugo začinsko bilje, npr. peršinovo lišće)
sol, papar
Bosiljak operite i osušite. Otrgnite listove sa stabljike i nasjeckajte ih.
Parmezan naribajte, češnjak zdrobite.
Mahune skuhajte u posoljenoj vodi.
Krumpir ogulite i narežite ga.
Krumpir i tjesteninu skuhajte odvojeno u posoljenoj vodi. Ocijedite ih i odmah ih pomiješajte, pa dodajte i mahune, parmezan, češnjak, bosiljak i začinite uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
Poslužite odmah.
*Recept je iz njemačkog časopisa «Brigitte», 21/2004.
Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Savijača s mahunama
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
|