Krema
300 g biljnog šlaga/slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Tijesto
200 ml vode
prstohvat soli
50 g margarina
150 g brašna
3 jaja
U lonac stavite biljni šlag i na kockice natrganu čokoladu i zakuhajte miješajući pjenjačom.
Kad zakuha maknite s vatre i dobro promiješajte da se sva čokolada otopi. Ostavite u hladnjaku preko noći.
Sutradan čokoladu izmiksajte da bude kremasta i punite princeze.
Za tijesto: zakuhajte 200 ml vode s prstohvatom soli i 50 g margarina (možete dodati i čajnu žlicu šećera, ja to ne stavljam).
Kad zakuha umiješajte 150 g brašna. Kuhajte na laganoj vatri da tijesto počne cvrčati i odvajati se od posude.
Maknite s vatre i ohladite.U ohlađenu smjesu umiksajte jedno po jedno jaje.
Lim pa pečenje obložite papirom za pečenje.
Pomoću čajne žličice oblikujte oko 18 nepravilnih hrpice veličine marelice (ili možete raditi hrpice pomoću većeg zvjezdastog nastavka i slastičarske vrećice).
Pecite da dobije zlatnu boju.
Ostavite da se ohlade.
Vrhom škara odozdo probušite kolačiće da dođete do središnjeg «praznog» dijela.
Pomoću slastičarke vrećice i nastavka s malim otvorom (za pisanje) punite kolačiće čokoladnom kremom.Pospite ih šećerom u prahu ili «prošarajte» čokoladnim linijama.
*Ovaj recept donekle se temelji na receptu pod nazivom “Kleine Windbeutel” iz njemačkog časopisa «Brigitte», 14/2004.
Slični recepti
Princes vijenac s jagodama
|