200 g čokolade s nadjevom od jagode i jogurta (npr. Milka)
300 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 čajne žlice sode
2 jaja
80 g šećera
1 vanilin šećer
150 g maslaca
150 g voćnog jogurta od jagode
200 ml buttermilcha/jogurta
U jednu posudu prosijati brašno, prašak za pecivo i sodu.
U drugoj posudi izmiksati margarin s obje vrste šećera pa dodati jedno po jedno jaje. Dodati i voćni jogurt i buttermilch pa dobro izmiksati. Umiješati smjesu od brašna.
Čokoladu nasjeckati i kuhačom umiješati u pripremljenu smjesu.
Metalne kalupe za muffine obložiti s po dvije papirnate košarice (zbog masnoće koju čokolada ispušta).
Svaki kalup napuniti smjesom do pola i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostaviti da se 10ak min hlade u metalnim kalupima, a onda ih izvaditi i ostaviti da se ohlade do kraja.
Muffine posipati šećerom u prahu i ukrasiti.
*Muffine je najbolje peći u metalnim kalupima obloženim s po dvije papirnate košarice. Ako se muffini peku u namaštenim metalnim kalupima čokolada bi se mogla za njih zalijepiti (i zagorjeti) pa se muffini neće dati izvaditi iz kalupa.
Kad koristim tamnu čokoladu s nadjevom od jogurta i jagode onda smjesu za muffine ostavim žutom. A ako koristim bijelu čokoladu s nadjevom od jogurta i jagode onda u smjesu za muffine dodam kakao.
Recept se temelji na receptu sa stranice:
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
|