600 g mahuna
200 g prosa
500 ml vode
pola čajne žlice Vegete (ili pola kocke za juhu)
1 veći luk
1 češanj češnjaka
timijan
kajenski papar
sol
Mahune očistiti i narezati na manje komade i skuhati ih u posoljenoj vodi.
Obje vrste luka narezati i popržiti na maslacu. Dodati proso, 500 ml vode, timijan i Vegetu/kocku za juhu pa kuhati 25-30 min na slaboj vatri (po potrebi dodati još vode).
Maknuti sa štednjaka pa umiješati ocijeđene mahune i začiniti solju i kajenskim paprom
(Po želji servirati s kozjim sirom i crnim maslinama).
*Recept se donekle temelji na receptu sa stranice
http://www.veggie-kochbuch.de/php/kochbuch/index_rezeptanzeige.php?name=hirse-bohnen
Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s umakom od slanutka
Savijača s mahunama
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
|