500 g krumpira
1 crveni luk 1 češanj češnjaka
115 g mahuna
400 g graha
1 mala limenka kukuruza šećerca
2 batata ili 2 mrkve
1 žlica pirea od rajčice
1 crvena paprika
2 žlice margarina
ulje za prženje
1 žlica nasjeckanog peršinovog lišća
sol, čili
150 g tvrdog sira
U posoljenoj vodi odvojeno skuhajte mahune i grah, ali nemojte ih raskuhati, neka ostanu malo tvrdi.
Crveni luk nasjeckajte, češnjak zgnječite.
Mrkvu/batate i papriku narežite na kockice.
Na ulju lagano popržite obje vrste luka, papriku i mrkvu ili batate, da omekšaju, ali ne smiju posmeđiti.
Ocijeđene kuhane mahune i grah umiješajte u gornju smjesu. Dodajte i kukuruz iz limenke, pire od rajčice, sol, čili i peršinovo lišće. Pustite da zakuha, pa na slaboj vatri lagano kuhajte 5 min.
Vatrostalnu posudu namastite pa u nju rasporedite pripremljeno povrće. Po povrću razbacajte kockice sira.
Krumpir ogulite i naribajte ga na tanke ploške. Ploške krumpira (dekorativno) složite po povrću.
Krumpir premažite rastopljenim maslacem, posolite i pospite mljevenim čilijem.
Pecite 30-40 min da se krumpir zapeče.
*Recept se temelji na receptu iz kuharice: Roz Denny, Vegetarijanska kuharica, Rijeka, Leo-Commerce, 1998.
Možete kombinirati različite vrste kuhanog povrća (ili povrća iz limenke).
|