300 g oraha
4 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
400 g tjestenine
svježe ili suhe čili papričice (količinu odredite sami, a ako ne želite da bude jako ljuto, odstranite koštice)
100 ml kiselog vrhnja
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
40 g parmezana
Možete koristiti cijele orahe pa ih u mužaru pomiješati s češnjakom i nasjeckanim čilijem pa sve dobro «zgnječiti», tj. usitniti. Dodati ulje i sve dobro promiješati gnječeći da se poveže u gustu masu.
Ako nemate mužar, orahe možete samljeti, a čili i češnjak jako sitno nasjeckajti pa sve dobro promiješati uz dodatak ulja, pritiščući smjesu donjom stranom žlice.
Možete koristiti i multipraktik.
Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi.
U dubokoj zagrijanoj tavi kratko popržiti smjesu od oraha.
U tavu dodati ocijeđenu tjesteninu i promiješati, po potrebi podlijati s malo vode.
Zatim umiješati vrhnje, parmezan i peršinovo lišće i ostaviti da zakuha.
Maknuti s vatre, začiniti solju i paprom i odmah poslužiti.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=861
|