5 krumpira
2 jaja
200 ml mlijeka
10 žlica brašna
sol, papar
muškatni oraščić
100 g nasjeckanog začinskog bilja (peršinovo lišće, vlasac, metvica, bosiljak, estragon…)
300 g tvrdog sira
Jaja umutiti s mlijekom, dodati brašno, začinsko bilje i začine (tijesto treba biti malo gušće, nego za palačinke).
Krumpir oguliti i naribati ga u smjesu s jajima. Promiješati.
Zagrijati ulje i žlicom grabiti smjesu od krumpira i stavljati na ulje, peći okruglaste popečke (pržiti s jedne i druge strane da dobiju lijepu boju). Stavljati ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Lim obložiti papirom za pečenje. Polovicu sira narezati na šnite, drugu polovicu naribati.
Uzeti po dva popečka i između njih stavljati šnitu sira, slagati ih u lim jedan do drugog. Odozgo posuti ribanim sirom.
Peći na 200 stupnjeva da se sir lijepo rastopi i zapeče.
*Recept je iz časopisa «Burda Moden». Umjesto Krumpira u šlafroku, mogu se napraviti Rösti od krumpira (popečci od ribanog krumpira bez jaja, mlijeka i brašna) pa zapeči na isti način.
|