“Torta”
1 okrugli kruh
1 kg svježeg kravljeg sira
1 kiselo vrhnje
1 crvena paprika
1 zelena paprika
sol, papar
1 češanj češnjaka
začinsko bilje po želji
Ukrašavanje
sirni namaz/majoneza
tvrdi sir
povrće (paprike, rajčica…)
Okrugli kruh prerežite vodoravno dva puta. (Zadnju koru koja je odozgo «okruglasta» možete prerezati tako da joj odrežete taj «okruglasti dio» da bude ravna. Ali taj okruglasti dio nije potrebno rezati. Kod slaganja torte, taj zaobljeni dio okrenite prema dolje, odnosno, utisnite ga u nadjev da torta odozgo bude ravna.)
Sir pomiješajte s vrhnjem, dodajte sol, papar, protisnuti češnjak i nasjeckane začinske trave po želji. Smjesu podijelite na dva dijela.
U jednu polovicu narežite crvenu papriku i dobro promiješajte.
Taj nadjev namažite na prvu koru i poklopite drugom korom.
U ostatak sirnog nadjeva narežite zelenu papriku, dobro promiješajte pa namažite na drugu koru i poklopite trećom korom.
Tortu odozgo i izvana premažite sirnim namazom ili majonezom, ukrasite po želji (povrćem, tvrdim sirom…).
*Tortu možete nadjenuti bilo kakvim namazima (sirom, majonezom, ajvarom…), francuskom salatom, možete dodavati na kockice narezanu salamu/šunku ili tvrdi sir, na kockice narezano svježe/kiselo/kuhano povrće, povrće iz konzerve… Ili kako ja to volim reći: mogućnosti su neograničene, a pravila nema:)
Recept «Herrentorte – Hungriger Junggeselle» je iz časopisa «Burda»; 11/1976.
|