2 jaja
80 g šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
120 ml Cherry likera
150 g brašna
1 i pol čajna žlica praška za pecivo
1 žlica kakaa
15ak Griotta
Jaja izmiksati pa dodati obje vrste šećera, ulje i liker.
Sve dobro promiksati.
Brašno prosijati s praškom za pecivo i kakaom pa umiješati u smjesu s jajima da ne nastanu grudice.
Limene kalupe obložiti papirnatim košaricama. U svaki kalup staviti oko 1 žlicu smjese, u sredinu staviti 1 Griottu i preliti 1 žlicom smjese.
Peći 20ak min na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostaviti da se 5 min hlade u limenim kalupima, a onda ih izvaditi i ostaviti da se ohlade do kraja. Posipati ih šećerom u prahu i ukrasiti po želji.
*Muffine je najbolje peći u limenim kalupima obloženim papirnatim košaricama.
Ako se muffini peku samo u namaštenim limenim kalupima čokolada se rastopi, iz Griotta iscuri nadjev, pa se može zalijepiti za kalupe (i zagorjeti) te će biti teško izvaditi muffine iz kalupa.
Recept za smjesu je preuzet iz recepta za Baileys muffine sa stranice:
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
|