2 jaja
80 g šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
120 ml ruma
150 g brašna
1 i pol čajna žlica praška za pecivo
1 žlica kakaa
100 g “Kandit” Rum pločica
1 pakovanje Casali – Pińa colada čokoladnih bombona
1 pakovanje Casali Rum-kokos čokoladnih bombona
Jaja izmiksati pa dodati obje vrste šećera, ulje i rum. Sve dobro promiksati.
Brašno prosijati s praškom za pecivo i kakaom pa umiješati u smjesu s jajima da ne nastanu grudice. Rum pločice nasjeckati na manje komade i umiješati u smjesu.
Limene kalupe obložiti papirnatim košaricama.
U svaki kalup staviti oko 1 žlicu smjese, u sredinu staviti 1 Casali Pińa colada ili Rum-kokos bombon i preliti 1 žlicom smjese.
Peći 20ak min na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostaviti da se 5 min hlade u limenim kalupima, a onda ih izvaditi i ostaviti da se ohlade do kraja. Posipati ih šećerom u prahu i ukrasiti po želji.
*Nakon prijašnje verzije za djecu slijedi i ova verzija, isključivo za odrasle.
Muffine je najbolje peći u limenim kalupima obloženim papirnatim košaricama. Ako se muffini peku samo u namaštenim limenim kalupima čokolada se rastopi pa se može zalijepiti za kalupe (i zagorjeti) te će biti teško izvaditi muffine iz kalupa.
Ako ne želite, ne morate staviti Kanditove Rum pločice, muffini će biti ukusni i samo sa Casali bombonima.
Recept za smjesu je iz recepta za Baileys-Muffine sa stranice
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
Slični recepti
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini
|