za 24 muffina
1 pakovanje Casali Pińa colada bombona
1 pakovanje Casali Kokos-rum bombona
200 g brašna
100 g gustina
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica sode
prstohvat soli
50 g kokosovog brašna
250 g maslaca
250 g šećera
4 jaja
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
1 žlica kakaa
U jednoj posudi pomiješati brašno, gustin, prašak za pecivo, sodu, sol i kokosovo brašno.
U drugoj posudi izmiksati jaja s obje vrste šećera pa umiksati maslac sobne temperature i rum. Dodati smjesu od brašna pa lagano umiješati.
Pripremljenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati oko 1 žlicu kakaa.
Limene kalupe obložiti papirnatim košaricama. U svaki kalup staviti oko 1 žlicu smjese, u sredinu staviti 1 bombon i preliti s 1 žlicom smjese – u muffine od žute smjese stavljati tamne bombone (rum-kokos), a u smjesu s kakaom stavljati žute bombone (pinacolada).
Peći 20-25 min na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostaviti da se 5 min hlade u limenim kalupima, a onda ih izvaditi i ostaviti da se ohlade do kraja. Posipati ih šećerom u prahu i ukrasiti po želji (prije nego ih posipate šećerom u prahu, na vrh svakog muffina možete staviti malo Nutelle i na nju “zalijepiti” Pińa colada ili Kokos-rum bombon).
*Tijesto za muffine je iz recepta za Bounty muffine sa stranice
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
U tom receptu se Bounty čokoladice narežu na male komadiće pa se umiješaju u smjesu i onda se muffini peku 20-ak min na 180 stupnjeva (u tom receptu ne stavlja se kakao). Malo za promjenu, nisam stavila Bounty čokoladice, nego Casali bombone.
Ove obje verzije (i ovu s Bounty čokoladicama i ovu s Casali čokoladnim bombonima) najbolje je peći u limenim kalupima obloženim papirnatim košaricama. Ako se muffini peku u namaštenim limenim kalupima, čokolada se rastopi (djelomično može i zagorjeti) i zalijepi za metalne kalupe pa je teško izvaditi muffine iz tih kalupa.
Slični recepti
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini za odrasle
|