18

srijeda

rujan

2019

Kupusno bdijenje

Jučer dođem doma s posla, obavim klasiku - znači presvlačenje, hranjenje i kuhanje kave, i računam da ću iza par gutljaja kave ić skuhat nekakvo prisiljeno zelje i malo pisat i još svaštanešta ću ja malo.

Ništa od tog svaštanešta nije bilo; napravila sam katastrofalnu grešku i podigla noge na trosjed da ih samo malo odmorim, iako ne znam od čega bi ih trebala odmarat Otvorim oči, vrat sav spigan jer sam očito zaspala naslonjena na ruku pa se sva pofrkala. Skočim sa trosjeda, sad ne znam jel jutro il je predvečer il šta je; prebacim na teletekst, kad ono 18:35. Meni zlo, već vidim daljnji razvoj situacije - ako i uspijem zaspat biće tarapana cijelu noć, budiću se svako malo.
Ajde premrljam nešta po kući, napišem svoj pričuljak i usput promijenim jelsku ponudu, sjetila se da imam vrećicu kupovnog kiselog zelja pa ću to nabrzaka zdinstat da se ne zajebavam sa siljenjem friškog zelja. Miriši to zelje, ja jedva čekam da bude gotovo da malo samo čalabrcnem. Ne znam kak vi, al ja strašno volim kiselo zelje a sad ga se bogme dugo nije jelo.
Pa kad je bilo gotovo nagrabim na mali tanjurić šta bi vrabac mogo pojest i pojedem skoro i tanjurić. Dignem se i nagrabim vrhom pun tanjurić i pojedem ko da nisam jela tri dana. Pa pojedem još žlicu - dvije ( dobro, četri - pet ) iz tavice dok sam nosila tanjurić u sudoper. Popijem šlaftablete, pričekam da me bubnu i odem leć. Sanjam da čistim glavice kupusa i tandrljam onaj kamen za pritisnut zelje vamotamo da mi ruke otpadaju. Probudim se, ne znam jel sam više žedna il me više žgaravica žeže. Pa se dignem, popijem nepoznatu količinu vode, pogledam na sat - petnajst do jedan. Divno, spavala dva i pol sata. Vratim se u krevet, prevrćem se na sve mile strane i jedva zaspim. Budim se u pola tri, opet žedna i - za ne povjerovat - napola gladna. Opet se nalikačim vode, pojedem bananu, odem na vece i tu sam ja budna; šta sad? Pali teve uređaj, neke sapunjare se imaju na programu. Zapalim jednu i gledam čuda neviđena u sapunjari - razmažena kćer dolazi kod oca koji je vlasnik hotela, i kod njega zatekne neku ženu, i napada obadvoje da šta ta žena radi kod njega kad ona s njim ima nešta važno za pričat. Tu se i ja nasekiram, zadnji put pogledala na sat dvadeset do četri. Jedva nekak zaspim, sanjam jebeni hotel iz sapunjare, samo ovaj put ta bezobrazna šmrka napada mene i taman da ćemo se potuć - zvoni alarm.

Evo me danas sva neuperena; trosjed izbjegavam u širokom luku, zelja više za jest nema ( fala nebesima ). Pa se nadam večerat nešta skroz lajt i spavat normalno.
Već sam prizaboravila šta znači vampirit nekoliko puta u toku noći.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.