05

nedjelja

svibanj

2019

Modna o(ne)sviještenost

Mi obični smrtnici ne razumijemo se u ništa, pa tak ni u visoku modu. Visoka moda, osim šta podrazumijeva da model bude visok, isto tako iziskuje teško naprezanje moždanih stanica da skužiš jel kreator uopće sam svoj i šta mu je bilo dok je slago na hrpu te prnje koje je već složio. I to za muškarce.

Pa vas ja pitam kud bi recimo vaš dečko, muž, šta već, mogo obuć ovu divnu prvu kombinaciju, znači roza kapa sa ušima Mikija Mausa, široka bijela duksa ( ispričavam se ako nije ), roza šosić i crne grilonke sa crnim cipelama? Možda za neku romantičnu šetnju il izlet. Jedino ne znam koju vražju mater mu trebaju te žvale u ustima, i kolko rola toalet papira treba ponest u torbi jer se bojim da slini nonstop. Pa svako tolko stani da mu obrišeš slinu. I ne smije sjest nigdje na klupu da ne zasere šos, ko će s tog rozastog štofa skinut flekove.




Druga kombinacija je vrlo sportska, znači zelena kaciga na glavi, očale za plivanje, roza sakoić sa jastučićima na ramenima ( ko Kristl iz Dinastije ), zeleni šos i roza štucne. Ispod šosa se može obuć i dres il kupaće gaće, sad ovisi o afinitetima nosioca robe ( malo me zbunjuje jer ima i očale za plivanje i štucne, onda valjda i pliva i igra nogomet ) Jedino u svlačionu mora ponest aufingere da povješa sako i šos, da se ne gužva dok on radi na kondiciji.





Treće može poslužit za svečane prilike, recimo neke svatove il krstitke il tak nešta. Malo vuče na harlekina s tim cik - cak ušivenim zeleno-roza krivuljama. Košulja je zelena, cipele su zelene, gkavu krasi špičasta zelena kapa zbog koje neodoljivo podsjeća na Malika Tintilinića il Grinča. Istinabog, malo ćete teže objasnit familiji da je to zadnji krik mode i da košta više neg Ronaldovo spavanje u vili Šeherezada. Isto jako mora pazit da roza dijelove ne zasere tortom il gulašom, najbolje da kod jela skine dopola tu opravu pa da se ogrne stolnjakom, pa kad je gotov opet se obuče. Problem je šta se kod nas na feštama stalno jede, pa bi se skido i oblačio pet - šest puta. Al za ljepotu treba ponešto i istrpit.





Meni ovo sve izgleda ko da mu je bokcu slučajno izgorio ormar pa navuko na sebe ono šta je našo u ženskom ormaru ( osim žvala, štucni i plivaćih očala, to kod nas u ormaru nema šta tražit ).
I gledam te fotke dok pišem i nemrem se načudit. Eto me ko začuđeni svatovi. Baš smo mi obični smrtnici tupi ko motike, kak ja sad u tom ne vidim glamurozne komade odjeće za muškarca?
Biće sam skroz sljepovidna.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.