LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

30.04.2007., ponedjeljak

Bilogorska biciklistička staza

Rekreacijsko društvo Zeleno srce Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača otvorili su Bilogorsku biciklističku stazu.
Otvorenje Bilogorske biciklističke staze u dužini 14km kraj Pitomače (Sedlarica-Babičanka).

- 12:21 - Isprintaj - #

Program ukupnog razvoja općine Pitomača

Iz Općine Pitomača protekloga je tjedna prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske odaslan zahtjev za sufinanciranje Programa ukupnog razvoja, što će ga općinski Savjet za strategiju i gospodarski razvoj Općine Pitomača izraditi zajedno sa Razvojnom agencijom “Sjever – DAN” iz Varaždina. Ministarstvo u svojoj mjeri 8. obnova i razvitak sela i seoskog prostora (ruralna infrastruktura, zaštita okoliša, uređenje zemljišta, ribarstvo, šumarstvo, lovstvo, diverzifikacija djelatnosti) dodjeljuje novčanu potporu za izradu Programa ukupnog razvoja što za cilj ima poticanje regionalnog i ruralnog razvoja na načelima održivog razvitka, koji se temelji na djelatnostima koje omogućuju gospodarski i socijalni prosperitet, uz krajnju skrb za očuvanje i unapređenje okoliša, te prirodnog i kulturnog nasljeđa.
Pitomača.hr

- 12:15 - Isprintaj - #

Nove farme u virovitičkom kraju

PLODOVI ZEMLJE:emisija HRT-a
Operativnim programom razvitka govedarske proizvodnje u Hrvatskoj na području Virovitičko-podravske županije otvorit će se 17 novih farmi.U ovom prilogu su predstavljene farme Maria Rengela iz Velike Črešnjevice i Zvonka Novosela iz Brezika.


- 12:12 - Isprintaj - #

Zaključci s 7. sjednice Općinskog poglavarstva

U petak je održana 7. sjednica Općinskog poglavarstva, a iz dnevnog reda iste izdvajamo odabir ponuditelja po raspisanim nadmetanjima za izradu tehničke dokumentacije za građenje područnih škola u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici, te za proširenje gospodarske zone u Kladarama. Tako će dokumentaciju za škole izrađivati «Vtc-projekt» d.o.o. iz Virovitice, a dokumentaciju za proširenje gospodarske zone u Kladarama «Croming» d.o.o. iz Pitomače. Poglavari su razmotrili i prijedlog programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, kao i prijedlog programa održavanja istih, te će iste iznijeti na narednoj sjednici Općinskog vijeća naše općine. Zamjenik načelnika općine Rikard Bakan, ispred Općine Pitomača, izabran je za člana Povjerenstva za koordinaciju aktivnosti na sudjelovanju Virovitičko-podravske županije na XI. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, što će se početkom lipnja održati u Šibeniku. Općinski su poglavari odlučili financijski pomoći odlazak troje učenika slabijeg materijalnog stanja na maturalno putovanje, kao i putem Zajednice udruga HVIDR-a sufinancirati odlazak članova udruge u Bleiburg. Jedna od donesenih odluka poglavara odnosi se i na osnivanje Prometne jedinice mladeži, što znači da će Pitomača uskoro dobiti i mlade prometne policajce.
Pitomača.hr

- 12:09 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

RUKOMETpitomača
Pitomačke rukometašice ovoga vikenda imale su samo nastup druge ekipe, budući da je susret prve ekipe ŽRK «Pitomača» i rukometašica ŽRK «Podravka 3» iz Koprivnice odgođen zbog obveza djevojaka iz Koprivnice. Druga ekipa ŽRK «Pitomača» u subotu je odigrala svoju utakmicu 15. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar i na gostovanju u Velikom Trojstvu poražena je od domaćih rukometašica ŽRK «Veliko Trojstvo» sa 23:27. Ovo je drugoj ekipi pitomačanki prvi prvenstveni poraz uz 12 zabilježenih pobjeda, a glavni razlog porazu igranje je na vanjskom, betonskom igralištu, na kome su se bolje snašle domaće rukometašice. Za drugu ekipu ŽRK «Pitomača» nastupile su: Kovačić, Habijanić (4), I.Kožarić (6), B.Lovrin (6), V.Filipović, Begović (3), Kapitan (1), Petković, Janeš (2), Veličan, I.Lovrin, Siladić (1), T.Kožarić i Sabolić.
ŽRK «Pitomača» u nedjelju prije podne, u sportskoj dvorani osnovne škole, bio je domaćin IV. krugu Županijske rukometne lige u mini rukometu, za rukometašice rođene 1996. godine i mlađe. Deset ekipa, predstavnika škola rukometa i županijskih osnovnih škola po prvi puta su pitomačanima predstavili mini rukomet, a ovogodišnja liga od jeseni bi trebala postati i službeno natjecanje za ovaj uzrast rukometašica.

Rukometašice ŠŠK «Sokol» Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače u srijedu putuju u Istru, gdje će u Rovinju i Labinu nastupiti na državnoj završnici u rukometu za osnovne škole. Pitomačanke brane prošlogodišnji naslov pobjednica, a put prema obrani naslova biti će im znatno otežan zbog nedavne povrede ponajbolje igračice Tene Mioč, koja na ovogodišnjem prvenstvu neće igrati.

NOGOMETpitomača
Nogometaši NK «Pitomača» prošloga su tjedna imali dva prvenstvena nastupa. Prvo su u srijedu u utakmici 27. prvenstvenog kola III. HNL – istok, u Pitomači gostovali u Đakovu, gdje su od domaćih nogometaša NK «Croatia» poraženi sa 0:3, dok su u subotu, u utakmici 28. kola ugostili nogometaše NK «Podravac» iz Virja, te su nakon dosta ravnopravne utakmice, na kraju poraženi s minimalnih 0:1.

Kadeti i juniori NK «Pitomača» u sklopu utakmica 20. kola IV. HNL sjever, skupina «A» jučer su na svom igralištu dočekali vršnjake iz NK «Sloboda» iz Varaždina. Kadeti su pobijedili sa visokih 8:2, a juniori još uvjerljivije 10:2.

Pioniri NK «Pitomača» svoje su prvenstvene susrete 27. kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna «A» liga, odigrali u subotu na gostovanju kod NK «Međimurje» u Čakovcu. Domaćini su bili mnogo uspješniji i pobijedili u svim utakmicama, pioniri U-10 sa 11:1, U-12 sa 6:0, a U-14 sa 4:0. Nogometaš NK «Croatia» iz Grabrovnice u utakmici 17. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, jučer su u Grabrovnici bili domaćini nogometašima NK «Papuk» iz Orahovice, te su odigravši neodlučeno 0:0 osvojili prvi proljetni bod. Od županijskih drugoligaša u utakmicama 17. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, NK «Mladost» Stari Gradac kao domaćin poražena je sa 2:4 od nogometaša NK «BNK» iz Brezovice, dok je NK «Sloga» iz Kladara bila slobodna u ovom kolu.
Pitomača.hr

- 12:00 - Isprintaj - #

U podne sirene za Dan hitne pomoći

sirenaU povodu Dana hitne medicinske pomoći u Republici Hrvatskoj danas će se, u 12 sati oglasiti sirene vozila za hitni prijevoz. Točno u podne, sva vozila hitne medicinske pomoći u Virovitičko-podravskoj županiji ma gdje bila, uključit će zvučni signal na nekoliko sekundi kako bi skrenuli vašu pozornost na taj težak i odgovoran posao. Zato, ako ste na cesti, odgovorite im svojim sirenama. sirena
Virovitica.net

- 09:46 - Isprintaj - #

Od ponedjeljka u SDP-u Kniga žalosti

Povodom smrti Ivice Račana, dugogodišnjeg predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske građani Virovitice i Virovitičko-podravske županije moći će se upisati u knjigu žalosti. Knjiga žalosti bit će otvorena u prostoru Županijskog SDP-a u Virovitici, Trg Kralja Tomislava 5, 1.kat, u ponedjeljak 30.travnja i utorak 1.svibnja u vremenu od 10 sati do 20 sati te u srijedu 2.svibnja od 8 sati do 11 sati.
Virovitica.net

- 09:43 - Isprintaj - #

29.04.2007., nedjelja

AD Pitomača snimilo zvijezdu Gliese 581

adptm


Već nekoliko dana znamo za novi planet sličan Zemlji kako kruži oko svoje male zvijezde. Astronomi od prije znadu da je to zvijezda crveni patuljak nazvana Gliese 581 u zviježđu Vage. Ta zvijezda za oko je vrlo mala jer ima samo 38% mase našeg Sunca. Oko ove zvijezde otkrivena su tri planeta. Jedan je dovoljno blizu da može imati pogodnu temperaturu za razvoj života. No ovaj planet zbog svoje blizine jako brzo kruži oko zvijezde. Za 13 dana napravi svoju godinu, obiđe oko zvijezde. Mogući stanovnici teško da mogu hodati zbog velike gravitacije koja ih pritiska za tlo. Što mislite koje boje neba je na ovom planetu ? Evo odgovora. Koristeći robotski teleskop na Kanarskom otoku snimili smo zvijezdu. Vrijeme je bilo malo sa izmaglicom. No otkriva nam pravu boju zvijezde a ona je tamno crvena. Mogući stanovnici planete mogli bi imati crveno obojeno nebo, a sigurno znamo da imaju crveno malo sunce.
Branko Novosel
Astronomsko Društvo Pitomača

- 17:29 - Isprintaj - #

Josip Đakić uzrokovao prometnu nesreću u Vukovarskoj ulici u Zagrebu

Šef Hvidre srušio motociklista
Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Hvidre, prekjučer oko 10 sati uzrokovao je prometnu nesreću sa svojim golfom u Ulici grada Vukovara, u kojoj su ozlijeđeni motociklist i njegova putnica. Đakić se kretao lijevim trakom južnoga kolnika Vukovarske, kada je na križanju s Vrančićevom i Koranskom ulicom Đakić skrenuo lijevo unatoč oznakama na kolniku da je obavezan smjer ravno.

Naletio je na motociklista Vidora F. (44) i njegovu suputnicu Kristinu F. (44) na yamahi zagrebačkih registracija. Kretali su se ravno lijevim trakom, a na semaforu im je, kao Đakiću, bilo upaljeno zeleno svjetlo. Kada je vidio golf ispred sebe, motociklist je počeo naglo kočiti. Zbog kočenja izgubio je nadzor nad motorom i pao na desnu stranu.

Motocikl je prednjim dijelom u klizanju naletio na desnu stražnju bočnu stranu sabornikova golfa. Vidor F. teško je ozlijeđen, a putnica lakše, pa su oboje odvedeni u KB Sestara milosrdnica. Protiv sabornika bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Ako mu Sabor skine zastupnički imunitet, moći će ga se kazneno goniti.
(M. K.)
Večernji list

- 12:15 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-28.4.2007. POŽARI
- Otrovanec oko 10,40 - manji požar na stambenom objektu zbog neispravnog električnog ormarića
- Pitomača oko 14,19 - požar na otovrenom prostoru. Izgorjelo oko 2 hektara niskog raslinja

- 10:22 - Isprintaj - #

28.04.2007., subota

Fotogalerija:Vatrogasna vježba „Virovitica 2007“

hrvoje



hrvoje hrvoje hrvoje

hrvoje hrvoje hrvoje

- 22:45 - Isprintaj - #

27.04.2007., petak

Vatrogasni desant na Viroviticu

Danas je u Virovitici održana vatrogasna vježba „Virovitica 2007“, najveća ikada održana na području Virovitičko-podravske županije. Vježbu je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Služba za vatrogastvo, Javna ustanova vatrogasna postrojba Virovitica i Grada Virovitice. Uz građane i učenike osnovnih i srednjih škola vježbi su bili nazočni brojni uzvanici među kojima i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, glavni zapovjednik vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske Mladen Jurina i njegov zamjenik Darko Lovrić.

Tema vježbe je bila je „Požar otvorenog prostora“. U njoj je sudjelovao MTVI – 8, helikopter sa opremom za desantiranje i kruškom, AIR Tractor, izviđački zrakoplov, 11 vatrogasnih vozila i 46 vatrogasaca iz Virovitice, Slatine, Pitomače i drugih mjesta virovitičko-podravske županije.Virovitičani su imali prilike vidjeti što sve vatrogasci rade u vrijeme požara, od prve dojave da negdje gori, do očevida koje nakon što se vatra ugasi, provode vatrogasni i policijski istražitelji. Posebna atrakcija današnjeg programa bio je desant vatrogasaca iz helikoptera i gašenje požara iz zraka s vodom koja je uzimana iz ribnjaka.
vtNet vtNet
Fotografije:Virovitica.net
Mladen Jurina, glavni zapovjednik vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske vježbu je ocijenio izuzetno uspješnom i značajnom jer su građani imali prilike vidjeti kako vatrogasci gase požar, kako helikopter nadlijeće i spušta vodu u namjeri da pomogne gađenju vatre. «Volio bih imati ovakav tim ovoga ljeta na našem priobalju», rekao je Jurina.
Iz kontinentalnih dijelova Hrvatske ovoga će ljeta jadranskoj obali dežurati 350 posebno okućenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca i 60 vozila. «Već tri godine sedam otoka i poluotok Pelešac pokrivamo sa interventnim vatrogascima, a izmještene vatrogasne postrojbe koje se prebacuju s požarišta na požarište imamo u Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.Ova vježba je pokazala da imamo kvalitetno obučene vatrogasce koji su dorasli svim zadacima», rekao je Lovrić.
Vatrogascima je na uspješnoj vježbi čestitao i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin naglasivši kako je prošlo vrijeme da se «ljudima hrabrih srca» kaže samo hvala već da im se mora osigurati više novaca kako bi mogli izvršavati zadaće i kako bi stimulirali mlade naraštaje da krenu njihovim putem. «Samo za ovu protupožarnu sezonu izdvojili smo 500 milijuna kuna, a svake godine izdvajat ćemo sve više», rekao je Kirin kako će vatrogasne postrojbe ove godine dobiti 34 nova navalna vozila za gašenje požara.
Ministar Kirin je rekao je podsjetio na planove da se u Virovitici osnuje regionalni vatrogasni centar. «Ideju smo pokrenuli prije nekoliko godina, još dok sam bio gradonačelnik. Ispočetka su me gledali malo popreko, a danas vidimo da ovaj prostor možemo opremiti i tehnički i ljudski kako bi se ovdje obučavali vatrogasci sa šireg područja», rekao je Kirin naglasivši kako vatrogasci nisu samo tu kad su požari nego i kad su poplave i sve ostale katastrofe koje nas mogu zadesiti.
Virovitica.net

- 22:39 - Isprintaj - #

Karate klub Pitomača

Karate klub Pitomača osnovan je 1994. godine. Danas ima 40 članova. Uz stalnu potporu općine Pitomača koja nam je dala na korištenje malu dvoranu pokraj nogometnog igrališta održavamo treninge svakodnevno. Trener za borbe je Ivan Škrablin iz Virovitice, a trener za kate je Igor Petrović iz Pitomače.
Natječemo se u ligi sjeverozapadne Hrvatske, a sudjelovali smo i na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji gdje, su naši članovi postigli zapažene rezultate. Svih ovih godina klubu pomažu roditelji naših članova bez čije pomoći ne bi postigli ovoliko.

karate


Termini treninga:
Ponedjeljak -19:00-19:45 (I)19:45-20:30 (II) -borbe
Utorak -19:00-20:00 -kate
Srijeda -19:00-19:45 (I)19:45-20:30 (II) -borbe
Četvrtak -19:00-20:00 -kate
Petak -19:00-19:45 (I)19:45-20:30 (II) -borbe
karate karate
Toni Jakupec – član kadetske reprezentacije Hrvatske 2005. godine – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske2006. godine – 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske.

REZULTATI:
Rezultati natjecanja ZAGORJE KUP 2007, Konjšćina, 15. 04. 2007.

Mlađi učenici, kate
3. mjesto Hrvoić Veron

Mlađi učenici, borbe -27 kg

1. mjesto Đanić Lucijano
3. mjesto Jurišić Sven
3. mjesto Hrvoić Veron

Mlađe učenice, borbe -30 kg
1. mjesto Čizmar Erika
2. mjesto Blatarić Saška

Mlađi kadeti, borbe - 65 kg
3. mjesto Bajzek Ivan

Na natjecanju su još nastupili Dominik Prtenjača u kategoriji mlađih učenika kate i Saška Blatarić u kategoriji mlađih učenica kate, no ostali su bez plasmana.
Fotografije i tekst:Pitomača.hr

- 22:18 - Isprintaj - #

Angažirani savjetnici u poljoprivredi

Djelatnost nas savjetnika u poljoprivredi je informiranje zainteresiranih korisnika iz svih grana poljoprivrede. Pokrivamo područje voćarstva, vinogradarstva, povrtlarstva, ratarstva i stočarstva. Najvažnije nam je proizvođačima prenijeti znanja iz najnovije agrotehnike, zaštite bilja, novih tehnologija s ciljem napretka u proizvodnji i što večem ostvarenju dobiti u toj grani privrede, u razgovoru u svom uredu u Pitomači rekao je Marijan Lincmajer, pročelnik Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Virovitičko -podravske Županije. Savjetodavne službe, odsjeci Zavoda su uz Pitomaču i Viroviticu u Orahovici, Slatini i Suhopolju. U pet pobrojenih odsjeka radi u uredima i na terenu deset poljoprivrednih stručnjaka, tamo gdje za to ima zainteresiranosti i opravdane potrebe. Zbog preblage zime došlo je do preranog kretanja rasta nasada, a optimalna sadnja na otvorenom je od 1. 5. na dalje, jer priroda zna svoje. Svaka proizvodnja nosi sa sobom rizik, a negativan rizik naša služba nastoji ublažiti, na kraju razgovor rekao je pročelnik Zavoda za poljoprivredu Marijan Lincmajer.

Barica Mihoković
Pitomača.net

- 22:08 - Isprintaj - #

Pitomačke fotografije

konzum


- 22:04 - Isprintaj - #

26.04.2007., četvrtak

Područni ured DUZS-Virovitica

vjezba


27.04.2007. godine u Virovitici, održana vježba požar otvorenog prostora "Virovitica - 2007", početak vježbe u 12,05 sati, u vježbi sudjelovali: JVP Virovitica, JVP Slatina, JVP Đurđevac, DVD Suhopolje, DVD Pitomača, DUZS Služba za vatrogastvo, MORH Protupožarna eskadrila, VZŽ Virovitičko-podravska, PUZS Virovitica ŽC 112, PU Virovitičko-podravska, Hitna služba. U vježbi sudjelovao helikopter MTVI - 8, 11 vatrogasnih vozila, 46 vatrogasaca. Vježba završena u 12,43 sati.

112


DATUM-27.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 27.04.2007. g. bez električne energije će biti potrošači u naseljima:
- Pitomača od 08,30 do 14,00 sati dio Vinogradske ulice od broja 127 i 164 do kraja prema Otrovancu,
- Otrovanec od brojeva 1 i 2 do 29 i 36,
- Starogradački Marof od 08,30 do 14,00 sati, povremeno, dio naselja od br. 1 do 57 i od br. 89 do 94.

- 21:02 - Isprintaj - #

Pecek: Nakon poduzeća i jadranske obale u rukama stranaca završit će i poljoprivredno zemljište

Saborski zastupnik i predsjednik Kluba vijećnika HSS-a Željko Pecek oštro je proteklih dana u javnosti i na aktualnom satu Hrvatskog sabora kritizirao sustav poticaja u poljoprivredi te najavio kako će HSS predložiti izmjene Zakona o poticajima kojim bi se maksimalna svota potpore ograničila na pet milijuna kuna po korisniku.
CIJELI INTERVJU:Virovitica net
Fotografije i tekst:Goran Gazdek

- 20:42 - Isprintaj - #

25.04.2007., srijeda

Tradicionalna manifestacija, „Zbogom školo do jeseni“ – 29. lipnja

Na sastanku s ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko – podravske županije, na kojem su nazočili i zamjenik župana Zvonimir Šimić, te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Vesna Bedeković, definiran je datum održavanja tradicionalne školske manifestacije „Zbogom školo do jeseni“, koja će se ove godine održati 29. lipnja. Manifestacija će se održati u Virovitici uz podjele prigodnih nagrada i priznanja najboljim učenicima s područja Virovitičko – podravske županije i svima onima koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim smotrama. Osim toga, na sastanku s ravnateljima, bilo je govora i o županijskim školskim natjecanjima, a istodobno se razmatrala i tekuća problematika.
Vpž

- 18:31 - Isprintaj - #

Novi natječaji

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje konkurentnosti posebnih oblika turizma

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje konkurentnosti posebnih oblika turizma i turistički nerazvijenih područja RH u 2007. godini. Predmet javnog poziva je dodjela novčanih sredstava Ministarstva za sufinanciranje aktivnosti kojima se unaprjeđuje tržišna ili druga konkurentnost posebnih oblika turističke ponude (kulturni, adventure, seoski, nacionalni parkovi i parkovi prirode i dr. oblici) i turistički nerazvijenih područja RH.
VIŠE:Vpž


- 18:25 - Isprintaj - #

Veliki odaziv učenika Tehničke i Strukovne škole akciji DDK

Danas je (25.04.2007..g.) u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana akcija dragovoljnog darivanja krvi za učenike završnih razreda Strukovne škole i Tehničke škole u Virovitici. Odaziv učenika je bio izuzetno dobar, odazvalo se je nešto više od 80 učenika , a posebno treba istaći razred Računalni tehničar u strojarstvu iz Tehničke škole Virovitica, iz kojega su svi učenici došli darovati krv na čelu s profesorom i razrednikom Samac Zdravkom.

ck


Nakon provedenog zdravstvenog pregleda krv su mogli darovati slijedeći učenici Tehničke i Strukovne škole:
Marija Spevan, Renato Kovačević,Arsen Saraga,Beatrica Jelušić,Ana-Marija Katalenić,Suzana Smiljčić,Darko Cvišić,Mišel Bosanac,Zdravko Samac prof., Maja Uremović,Tomislav Subota,Ivan Matuzalem,Marko Ivković,Kristijan Pozderović,Saša-Ivan Horvat,Danijela Bičanić,Davor Francuz,Velimir Štimac,Tomislav Martinušić,Borna Đurđević,Ivan Horvat,Danijela Majkovčan,Marin Špoljar,Nikola Hrnjak,Boris Đaković,Igor Čordaš,Marko Stubičar,Antonija Franc,Siniša Kovijanović,Dean Keglević,Goran Doležal,Ivan Keserica,Vedran Kovačević, i Velimir Rajnović.
Darovateljima krvi koji su zbog trenutnih zdravstvenih problema odbijeni, također zahvaljujemo na pokazanoj volji i želji da se nekome pomogne , te se nadamo se da će nekom drugom prilikom moći darovati krv;Milan Borčić,Mile Pereković,Danijel Bogati,Adrijana Bazijanac,Vanja Viljevac,Zdravko Zec,Marina Nikić,Tomislav Teri,Dario Pulja,Antonia Molnar,Marinko Maresić,Ljubo Rajšić,Ivona Dolinac,Nataša Kranjec,Maja Marčeta,Anita Baivić,Zoran Vojnović,Jadranka Čusak,Nedeljko Sekereš,Ivana Polović,Anita Begović,Sanja Kladušić,Ivana Tot,Vanja Huzjak,Maja Ramljak,Petrit Laski,Dado Osmanović,Franjo Knežević,Adrijana Jerešić,Ksenija Ciraki,Katarina Duvnjak,Marina Banović,Maja Novak,Nataša Sabljak,Marko Brdarić,Matej Viljevac,Neven Brdar,Marin Ložnjak,Sanja Mioković,Goran Duvnjak,Tomislav Dvorski,Ivan Arapinac,Marina Grbac,Barbara Jelušić,Sanda Bajivić,Monika Milinović,Goran Poklepović i Magdalena Krapac.

ck


FOTOGALERIJA DANAŠNJE AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI UČENIKA STRUKOVNE I TEHNIČKE ŠKOLE
KRV KRV KRV
Zahvaljujemo Vam na iskazanoj humanosti.
GDCK VIROVITICA

- 16:03 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-25.4.2007.
NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU
- 24.04.2007.g. - Pitomača - prometna nesreća sa materijalnom štetom oko 22,30 sati - slijetanje osobnog vozila u putni jarak
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 25.04.2007. godine bez električne energije će biti potrošači u naseljima:
- Starogradački Marof od 09,00 do 13,00 sati, dio od broja 1 do 57 i od 89 do 94,
- Pitomača od 08,30 do 14,00 sati i to dio Vinogradske ulice od broja 127 i 164 do kraja prema Otrovancu,
- dio naselja Rezovački Vinogradi od trgovine do Rezovca u vremenu od 08,00 do 13,30 sati.

Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 26.04.2007. godine bez električne energije će biti potrošači u naseljima:
- Pitomača od 08,30 do 14,00 sati dio Vinogradske ulice od broja 127 i 164 do kraja prema Otrovancu,
- dio Otrovanca od brojeva 1 i 2 do 29 i 36.

- 09:10 - Isprintaj - #

24.04.2007., utorak

Poziv na besplatni pregled Vaših prskalica

Svim zainteresiranim za besplatan pregled Vaših prskalica za što bolje i efikasnije prskanje, u nadolazećoj sezoni, da dođu u Sesvete Podravske dana 26. travnja 2007 godine u 11h na sajmište.

Pozvani su i ostali iz okolnih općina. Stručni pregled i besplatnu kontrolu istih izvršiti će dipl.inž. Ivo Juras, načelnik Odjela za mehanizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.
S poštovanjem,

Odsjek HZPSS-u Koprivničko-križevačke županije
Antun Tomašević,dipl.inž.agr., rukovoditelj Odsjeka

- 17:29 - Isprintaj - #

Eko-natjecanje: “Žabica” na Dravi odskočila 31 put!

pitomača


“Vratimo šljunak Dravi” i ove je godine bio moto 4. europskog natjecanja u bacanju kamana-oblutka, popularnih “žabica”, održanom na lokaciji Beli kipi na varaždinskoj Dravi. Natjecanjem se želi upozoriti na pretjeranju eksploataciju šljunka iz rijeke Drave te uništavanje prirode. Snage su odmjerili veliki i mali ekolozi iz okolnih županija, Istre, Slovenije, Njemačke, a “žabice” na Dravi bacali su i Englezi.
- Iako se šljunak više ne vadi, prostor Belih kipa uz Dravu, izgleda kao mjesečeva površina, a ne kao prostor uz rijeku gdje je bilo puno ptica, šuma i puno rijetkih i ugroženih vrsta.
Sada je počela nova eksploatacija šljunka prema Zelenim prudima. Nama nije drago da baš nitko tko koristi prirodne resurse rijeke Drave ne poštuju uvjete pod kojima su te resurse dobili na korištenje
– ustvrdila je Dora Radosavljević, predsjednica Udruge 'Franjo Košćec', koja je natjecanje i organizirala.
Upozorila je da su zbog toga, od sedam, nepovratno upropaštena čak četiri relikta iz ledenog doba.
Pojedinačni pobjednik kod odraslih bio je Miroslav Samardžić kojemu je, u tri bacanja, žabica odnosno kameni oblutak odskočio čak 31 puta. Ekipno, najbolja je bila ekipa grada Varaždina.
V. Hrman
Regionalni tjednik

- 17:18 - Isprintaj - #

23.04.2007., ponedjeljak

Zvijezde padalice iznad Pitomače

padalice
Od 22.04. do 25.04.'07. iznad Pitomače navečer do jutra u pravcu sjeveroistoka prolijetat će sjajni Meteori. Ova pojava naziva se meteorski potok Liridi. Svemirski kamenčići svake godine u isto vrijeme posjećuju zemljinu atmosferu i jedan dio izgara visoko iznad oblaka. Pokoji se probije i do zemlje kao svjetleća prašina plavo-bijele boje tada se zove meteorit. Kroz zrak će letjeti brzinom do 48 km u sekundi. Ovi svemirski kamenčići jesu ostaci repa repatice Thatcher. Repatica je posljednji put „posjetila“ Zemlju 1861 god.. Broj meteora vidljivih na nebu povećava se prema ponoći. Očekuje se da će veći broj biti sutra 10 do 20 u jednom satu. Najveći broj viđenih meteora bio je 1922. kada ih je proletjelo neočekivanih 96 u jednom satu. Za gledanje meteora nije potrebno ništa do stolice ili ležaljke okrenute prema sjeveroistoku, prema zviježđu Lira. Prepoznat ćete zviježđe prema sjajnoj zvijezdi Vega, poznatoj iz filma Contact. Meteori mogu imati više boja. Prema boji može se odrediti sastav meteora, a najčešće su od željeza. Pogledajte priloženu kartu.
meteorimeteori
Branko Novosel
Astronomsko Društvo Pitomača

- 18:58 - Isprintaj - #

Izlet na Sljeme

Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“ Pitomača poziva članove i ostale mještane na izlet na Sljeme. Polazak je u 7 i 30 sati u nedjelju 13. svibnja, a povratak istog dana oko 20 sati. Cijena izleta je 100 kuna u što su uračunati prijevoz i ručak. Djeca plaćaju 50 kuna. Prijave se vrše do 06. svibnja u kiosku „Žabac“.
Pitomača.hr

- 18:51 - Isprintaj - #

U petak 6. sjednica Općinskog poglavarstva

Za petak, 27. svibnja, sazvana je šesta po redu sjednica Općinskog poglavarstva naše općine, a iz dnevnog reda izdvajamo: odabir najpovoljnijih ponuditelja po raspisanom nadmetanju za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta proširenja gospodarske zone u Kladarama, izradu tehničke dokumentacije za građenje područnih škola u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici, te imenovanje člana Povjerenstva za koordinaciju aktivnosti na sudjelovanju Virovitičko-podravske županije na XI. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku. Poglavari će razmotriti i pregled zaduženja i naplate lokalnih poreza, te razmotriti nekoliko zamolbi udruga s područja općine za financijsku ili neki drugi oblik pomoći.
Pitomača.hr

- 18:50 - Isprintaj - #

Pitomački pioniri U-14 na međunarodnom turniru u Francuskoj

pitomača


Na inicijativu pitomačkih poduzetnika, braće Damira i Dražena Begovića, francuski poduzetnik hrvatskog podrijetla Yadran Begović, osigurao je mladim pitomačkim nogometašima, pionirima rođenim 1992. godine i mlađim (U-14), sudjelovanje na međunarodnom nogometnom turniru koji će se održati u francuskom gradiću Labruguiereu od 17. do 20. svibnja ove godine, a na kojem će sudjelovati nogometne ekipe iz Francuske, Belgije, Rumunjske, Španjolske i Hrvatske.
Yadran Begović, koji skrbi i o karijeri bivšeg pitomačkog igrača, a sada igrača varaždinskog prvoligaša «Varteks» i reprezentativca mlade selekcije Hrvatske, Ivana Begovića, preuzeo je brigu o troškovima transporta, smještaja i prehrane mladih pitomačana za vrijeme njihova boravka u Francuskoj u visini od 10.000 Eura.
Fotografija i tekst:Pitomača.hr

- 18:47 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

RUKOMETs
Tijekom prošloga tjedna izvučeni su i parovi poluzavršnice kupa Virovitičko-podravske županije, te će od pitomačkih predstavnika u seniorskoj konkurenciji NK «Pitomača» ugostiti NK «Virovitica», u juniorskoj konkurenciji pobjednik susreta NK «Pitomača» - NK «Bratstvo» Gornje Bazje dočekuje HNK «Suhopolje», dok kadeti NK «Pitomača» gostuju u Slatini. Pioniri igraju treće kolo kupa u kome se sastaju općinski predstavnici NK «Croatia» - NK «Pitomača».
Pitomačke su rukometašice i ovoga vikenda odradile dvostruki program. Nakon prošlotjedne dvostruke domaćinske pobjede nad rukometašicama ŽRK «Daruvar» i ovaj gostujući vikend bio je jednako uspješan. Prva ekipa ŽRK «Pitomača» u petak je gostovala u Virovitici, gdje se u utakmici 13. kola III. HRL – sjever 1, susrela sa rukometašicama ŽRK «Tvin-Trgocentar 2». Pitomačanke su slavile sa visokih 43:27, a za pitomačanke su nastupile: Kovačić, Šimić (1), Habijanić (3), I.Kožarić (24), B.Lovrin, Begović (5), Kapitan (6), Petković, Rončević (2), Veličan, I.Lovrin (1), Paradinović, T.Kožarić i Siladić (1).

Druga ekipa ŽRK «Pitomača» jučer je odigrala svoju utakmicu 13. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar i na gostovanju u Ivanjskoj pobijedila domaće rukometašice ŽRK «Ivančice» sa 30:23, zadržavši tako seriju nepobjedivosti u ovogodišnjem prvenstvu. Nastupile su: Kovačić, Habijanić (5), I.Kožarić (13), B.Lovrin, Filipović, Begović (2), Kapitan (6), Petković (1), Janeš (1), I.Lovrin (1), Paradinović, T.Kožarić, Siladić (1) i Sabolić.

I narednog vikenda pitomačke rukometašice imaju dva nova nastupa, prva ekipa dočekuje rukometašice ŽRK «Podravka 3» iz Koprivnice, a druga gostuje u Velikom Trojstvu kod istoimenog domaćina.

NOGOMETs
Nogometaši NK «Pitomača» u subotu su u utakmici 26. prvenstvenog kola III. HNL – istok, u Pitomači ugostili nogometaše NK «Slavonija» iz Požege. Gosti su bili bolji i pobijedili sa 2:4, zadržavši pitomačane na posljednjem mjestu prvenstvene tablice i bez osvojenog prvog proljetnog boda.

Kadeti i juniori NK «Pitomača» jučer su ponovno na gostovali i to u Varaždinu kod ekipe NK «Varteks II», gdje su odigrali svoje susrete 19. kola IV. HNL – sjever za kadete i juniore, skupina A. Domaćini su bili uspješniji i pobijedili kod kadeta sa 5:0, a kod juniora sa 2:1.

Pioniri NK «Pitomača» svoje su prvenstvene susrete 26. kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna A liga, odigrali jučer kao domaćini protiv ekipe HNK «Suhopolje». Domaćini su bili uspješniji i pobijedili u kategorijama pionira U-10 sa 3:1 i U-14 sa 4:0, dok su jedini bod gostima iz Suhopolja prepustili pioniri U-12 odigravši neodlučeno 1:1. Nogometaši NK «Croatia» iz Grabrovnice u utakmici 16. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, jučer su gostovali u Virovitici kod istoimenog domaćina gdje su poraženi sa 2:1, čime su i nadalje bez osvojenih bodova ovoga proljeća, što je znatno pokvarilo njihov plasman na prvenstvenoj ljestvici.

Od županijskih drugoligaša u utakmicama 16. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, NK «Sloga» iz Kladara poražena je kao domaćin od nogometaša NK «Graničar» iz Okrugljače sa 1:4, dok je NK «Mladost» Stari Gradac gostovala kod imenjaka u Vukosavljevici i odigrala neodlučeno 1:1.
Pitomača.hr

- 18:41 - Isprintaj - #

Javni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko - podravske županije

vpz


Raspisan je Javni natječaj za dodjelu stipendije Virovitičko - podravske županije iz sredstava proračuna Virovitičko - podravske županije za akademsku godinu 2006/2007. Javni natječaj za dodjelu stipendije provodi Komisija za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije, a pravo na sudjelovanje u natječaju imaju studenti koji između ostalog udovoljavaju sljedećim uvjetima: da su državljani Republike Hrvatske; da su redoviti studenti sa prebivalištem na području Virovitičko - podravske županije s prosjekom ocjena 3,5 za prethodnu godinu studija, za studente II. godine i viših godina studija; da su posljednje dvije godine srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom ocjena od 4,5, za studente I godine studija; da nisu kažnjavani za kaznena djela; da nisu korisnici koje druge stipendije ili novčane potpore za vrijeme školovanja... Detalj pregled javnog natječaja za dodjelu stipendija Virovitičko – podravske županije može se pronaći u rubrici “Natječaji”.
Vpž

- 18:34 - Isprintaj - #

Zajedno do umirovljeničkih prava

Antun Begović, predsjednik udruge umirovljenika Pitomače podnio je izvještaj o jednogodišnjem radu udruge, koju čine 340 članova s ovog područja. Podvukao je sličnost prošlogodišnjeg plana rada s ovogodišnjim. Osnovna zadaća udruge je druženje umirovljenika, zajednički izleti, koordinirano druženje s umirovljenicima na području Virovitičko-Podravske Županije, zajednička borba za prava umirovljenika. Predložio je 27. 5. o. g. izlet u Čokonju, nakon toga u Kopački Rit, a 13. svibnja izlet u Bleiburg, na misu koju će služiti kardinal Bozanić. Posebno je na skupu pozdravio načelnika pitomačke općine Željka Grgačića, naglasivši da se prvi puta dogodilo da načelnik općine bude na skupštini umirovljenika. Načelnik Željko Grgačić pozdravio je skup, rekao da su svima vrata njegova ureda "otvorena" i uvijek će pomoći koliko može. Članica Udruge Ana Smiljanić čestitala je predsjedniku Antunu Begoviću na uspješnom vođenju Udruge i darivala ga buketom cvijeća.
Vladimir Moslavac iz Virovitice, predstavnik Matice umirovljenika RH iznio je da udruga dobro funkcionira, da uz predsjednika i članovi moraju više pomoći u zajdničkom radu. Podvukao je da Matica umirovljenika aktivno radi sa strankom umirovljenika. Ostvarili smo da nam se 100 kuna i šest posto povećanja uvede u osnovu za obračun i isplatu mirovine, da 40.000 korisnika porodičnih mirovina ostvari pravo na povrat duga, te ostvarenje drugih prava u borbi za što bolji status u mirovinskom i zdravstvenom osiguranju. Zalaganjem stranke i matice osiguranika uspjeli smo doći do izvršenja odluke Ustavnog suda za povrat duga. Tražimo rješenja za ublažavanje katastrofalnog položaja novih umirovljenika. Usklađivanje mirovina na pravednijem principu u odnosu na tzv. "Švicarski model", uskladiti najniže mirovine bez apsurdnog sniženja od 20,4% trajno, za što je potrebna izmjena zakona o mirovinskom osiguranju, na čemu aktivno radimo tražeći naša umirovljenička prava. Skup su pozdravili gosti predsjednici uduga umirovljenika iz Korije, Svetog Đurđa, Golog Brda, Špišić Bukovice, Čačinaca, Suhopolja, Slatine, Voćina te Franjo Pankas predsjednik stranke umirovljenika iz Pitomače, zaželjevši domaćinima još više uspjeha u radu.
B.Mihoković
Pitomača.net

- 18:28 - Isprintaj - #

Na zabavi u restoranu KTC-a

Održano je uspješno druženje umirovljenika Hrvatske udruge "Podgorje". Glavni organizator zabave bio je predsjednika udruge Rudolf Ostrman. Suorganizatori druženja bile su umirovljeničke udruge iz Đurđevca, Gradine i dijelom iz Pitomače. Na okupu u restoranu "Verica" u KTC- u Pitomači skupilo se oko 400 umirovljenika. Na zabavi uz većeru i ples gostovale su i članice KUD-a "Otrovanec" iz Otrovanca koje su izvele splet pjesama i kola iz svog bogatog repertuara. Ove godine naše članstvo broji 446 članova. Prošle godine bilo nas je čak 518.
Svrha ovog zajedničkog druženja je da se uz muziku, zabavu i ples makar na kratko zbližimo i zaboravimo sve naše umirovljeničke jade i probleme, jer zbog životne dobi i bolesti nismo u mogućnosti priuštiti si normalan standard i namaknuti si sredstva, uz male mirovine, jer nam to zdravstveni razlozi ne dozvoljavaju, ali se još uvijek nadamo boljem, rekao je na kraju predsjednik Udruge umirovljrnika "Podgorje" Rudolf Ostrman.
Barica Mihoković
Pitomača.net

- 18:24 - Isprintaj - #

Uskrsni koncert u crkvi Sv.Vida

"Uskrsnu Isus doista, u ranu zoru uskrsnu. aleluja, aleluja", tim riječima na Uskrsni ponedjeljak započeo je koncert HPGD "Sloga" Pitomača u pitomačkoj župnoj crkvi svetog Vida. Slaveći Uskrs vjernici slave Boga zanosnom radošću, zadovoljstvom, a posebno pjesmom rekla je Štefica Kaša, predsjednica "Sloge", zaželjevši prisutnima ugodnu večer.
Koncert pod pokroviteljstvom općine Pitomača započeo je mješoviti pjevački zbor "Sloge", spletom uskrsnih, crkvenih pjesama. Zatim su nastupili "Licitari", sami i s pjevačicom Darijom Kopričanec. Slijedili su gitaristi sa svojim uskrsnim repertoarom. Glazbenicima limene glazbe dirigirao je Antun Ficko. Nastavili su mali i veliki sastav mladih tamburaša i na kraju pjevači "Sloge" otpjevali su splet ljubavnih pjesama. Sve to bilo je pod dirigentskom palicom Ružice Glogović, voditeljice mješovitog pjevačkog zbora, voditeljicom tamburaškog orkestra u koji je uključeno tridesetak školske djece pitomačke osnove škole Petra Preradovića, te mladih iz srednje škole.
Publika je sjajne Slogaše i njihove goste ispraćala burnim pljeskom.
Na kraju koncerta svima se zahvalio pitomački župnik Ivica Puškadija, podvukavši slavljenje Uskrsa duhovnom i ljubavnom glazbom, koja ide zajedno ruku pod ruku, kao što je bilo na ovom koncertu. Zahvalio je svim izvođačima, imenovao ih, naglasio publiku i svima zaželio sretan Uskrs i mnogo božje ljubavi.
B. Mihoković
Pitomača.net

- 18:19 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-23.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 23.04.2007. godine bez električne energije biti će Turnašica od 09,00 do 09,30 sati dio vinogorja Aršanj i Pitomača od 12,00 DO 12,30 sati ulica V.Lisinskog.
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 24.04.2007. godine bez električne energije biti će Starogradački Marof od 09,00 do 09,30 sati predio od broja 1 do 32 i Sedlarica od 12,00 do 12,30 sati predio od broja 36 do 42.

- 06:01 - Isprintaj - #

22.04.2007., nedjelja

AD Pitomača:Fotografija Mjeseca slikana teleskopom Slooh

slooh slooh
Fotografija Mjeseca slikana maloprije teleskopom Slooh.
Astronomsko Društvo Pitomača

- 23:36 - Isprintaj - #

22.travanj-Dan planeta Zemlje

zemlja


Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva obilježit će Dan planeta Zemlje dodjelom nagrade "Velebitska degenija" u Šibeniku za najbolji novinarski rad na temu zaštite okoliša objavljen u tisku, na radiju i na televiziji. Prije dodjele nagrade održat će se okrugli stol "Razvoj elektroenergetskih postrojenja u RH i zaštita okoliša".

Dan planeta Zemlje, 22. travnja, jedini je događaj koji se u isto vrijeme slavi u cijelom svijetu. Cilj kampanje UN-a je tijekom 2007. godine zasaditi milijardu stabala širom Zemlje i tako povećati javnu svijest u djelovanju protiv klimatskih promjena.

Promjene klime ne mogu se zaustaviti, ali se mogu usporiti. Klima se polako mijenja stoljećima, izmjenjuju se hladna i topla razdoblja, no u zadnje vrijeme promjene su znatno brže. Znanstvenici smatraju da je do ubrzanog zatopljenja došlo zbog ljudskog djelovanja, znatnog povećanja količine plinova koji svakodnevno odlaze u atmosferu, a s druge strane velike sječe šuma. Upozoravaju da su zbog klimatskih poremećaja već vidljivi razorni učinci poplava i uragana te da je zbog toga nužno voditi računa o zaštiti okoliša.

Dan planeta Zemlje obilježava se u cijelom svijetu od 22. travnja 1970., a naziv Earth Day prvi je put upotrijebljen u proglasu gradonačelnika San Francisca 1969. Zbog velike potpore javnosti zaštita okoliša postala je političko pitanje. Važnu ulogu u zaštiti ugroženosti okoliša imali su i astronauti misije Apolo kada su 1968. fotografirali Zemlju. Slika malenog, plavog, krhkog i prekrasnog planeta postala je omiljenim posterom s milijunskom nakladom.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990., a od tada se i u svijetu počeo intenzivnije obilježavati, pa je u proslavama i priredbama sudjelovalo više od 200 milijuna ljudi. Na konferenciji UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru 1992. usklađen je dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.
Htv

- 05:01 - Isprintaj - #

21.04.2007., subota

Otvorena Bilogorska biciklistička staza

pitomača pitomača
Fotografije:ViroviticaOnline
Ljubitelji biciklizma i prirode dobili su novu, i sada označenu biciklističku stazu u prekrasnom bilogorskom krajoliku. Na samo desetak kilometara od Pitomače može se uživati u vožnji cestama bez prometne gužve, u miru i tišini bilogorskih šuma. Staza je dugačka 14 kilometara. Cijelom dužinom vozi se po dobro održavanoj makadamskoj cesti s postavljenim oznakama. Vožnja stazom je zahtjevnija od vožnje ravnicom pa se preporuča upotreba bicikala koji imaju mogućnost prijenosa brzina. Nakon što su članovi Rekreacijskog društva Zeleno srce iz Pitomače označili stazu putokaznim tablama, danas je staza i službeno otvorena. Zahvaljujući lijepom i sunčanom danu, u prijepodnevnim satima stazom koja započinje u Sedlarici a završava u Vaktarani, provezlo se više desetaka ljubitelja biciklizma.
ViroviticaOnline

- 20:33 - Isprintaj - #

Održan treći sastanak radne grupe za "Projekt biciklističke staze Balaton-Drava-Sava

U četvrtak, 19.04., u organizaciji Turističke zajednice općine Pitomača održan je treći sastanak radne grupe za "Projekt biciklističke staze Balaton-Drava-Sava (hrvatska dionica)". Sastanku su nazočili predstavnici Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, predsjednik Nikica Krpan i direktor, Josip Mikolčić, ali i predstavnici Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije. Glavna tema sastanka bila je definiranje tzv. "Bilogorskog ipsilona", tj. njegovog istočnog kraka, koji od Bjelovara preko Pitomače vodi na granični prijelaz Terezino polje / Barcs. Prezentaciju ideje “bilogorskog ipsilona” vodio je stručni suradnik TZ općine Pitomača, Boris Mađerić. Govorilo se je i o predradnjama za buduće natječaje, Prostornim planovima općina i županija kojima prolazi biciklistička staza s hrvatske strane, te međužupanijskim ugovorima o suradnji i stručnoj potpori odgovarajućih upravnih tijela. Ova interesna grupa zaključila je da je potrebno osnovati udrugu koja će se baviti projektima razvoja biciklističkih staza na području ovih županija.
Pitomača.hr

- 20:29 - Isprintaj - #

Natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa Virovitičko-podravske županije

ck


Na današnjem natjecanju podmladka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje se održavalo u krugu virovitičke Opće bolnice skupili su se mladi natjecatelji gradskih društava Crvenog križa s područja Virovitičko-podravske županije.Ovogodišnje natjecanje otvorio je Ivan Bušić u ime Zajednice Udruga društava Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.Po dvije ekipe iz svakog gradskog društva (Orahovica,Slatina i Virovitica) koje su pobijedile na školskim natjecanjima održanog 27.02.2007.natjecali su se u poznavanju Pokreta Crvenog križa,Međunarodnog humanitarnog prava,pravima djeteta,te iz praktičnog poznavanja Prve pomoći organiziranog na radilištima u krugu Opće bolnice.
ck ck ck
U kategoriji podmladka pobjedila je ekipa OŠ Gradina sa 115,9 bodova dok je u kategoriji mladeži tjesnu pobjedu odnijela ekipa Srednje škole "Marka Marulića"iz Slatine sa 100,6 bodova.Virovitička ekipa Srednje Tehničke škole sa također osvojenih 100,6 bodova bila je po mišljenju sudaca dr.Miroslava Venusa,dr.Borivoja Gvojića i dr.Ivice Foteza slabija u praktičnom poznavanju prve pomoći te joj je pripalo drugo mjesto.Pobjednici će predstavljati našu županiju na državnom natjecanju u Umagu.
ck ck
Pismena provjera znanja provjeravala se putem testova.
GDCK Virovitica u kategoriji podmladka predstavljali su učenici Osnovne škole iz Gradine:Inka Brijačak,Marija Teri,Marija Pavlović,Anja Viljevac i Barbara Blažičević,a u kategoriji mladeži učenici Srednje Tehničke škole u sastavu:Zlatko Kralj,Mateja Vidović,Sanela Cimerman,Rajka Filipović i Martina Matić dok je pričuva bio Tomislav Osterman.
Ekipe iz GDCK Orahovica stigle su sa tajnikom Društva Željkom Kišom,mentoricom podmladka Ljljanom Macanić i mentoricom mladeži,Majom Škraba.Podmladak orahovičke ekipe sačinjavali su;Elio Kelava,Tomislav Pospihaj,Lana Jurkin,Miranda Pejić i kao pričuva Eduard Karzalko,svi iz Osnovne škole "Ivana Brlić Maruranić,Orahovica.Mladež orahovičke ekipe stigla je iz Srednje škole "Stjepan Ivšić" u sastavu;Matija Pospihaj,Marija Hološ,Tomislava Tomšić,Tomislav Brkić,Katarina Grubišić i Mario Zeman.
Ekipa Vlatka Jelenčića iz GDCK Slatina stigla je sa mentorima Mirjanom Drenski i Ljiljanom Peretin.Podmladak slatinske ekipe su iz OŠ "Josipa Kozaraca";Helena Đurđević,Andreja Granjaš,Lea Lisinski,Arijana Šimunović,Ines Rakić i kao pričuva Olja Stoponja.Mladež slatinske ekipe stigla je iz SŠ "Marka Marulića" u sastavu;Tena Venus,Tena Šimunović,Ivona Martinović,Mateja Grundler,Vedrana Perić i pričuva Maja Stupalo.
U komisiji koja je zbrajala rezultate natjecanja bili su:Tijana Krupeša,Borka Nasić,Ivan Bušić i Nada Ileš.

ck ck ck
Posebnost ovogodišnjeg natjecanja bila je realistički prikaz rana koje su izradile šminkerice specijalno obučene za taj posao.Šminkerice,zdrastvene djelatnice koje su radile prikaz rana bile su;Jelena Vračarić,Monika Majstorović i Helena Ambruš.Manekeni koji su satima trpjeli "otvorene rane"su;Lidija Moslavac,Mate Grbac,Dijana Resler,Ana Sertić,Lorena Lic,Maja Šafar,Kristijan Marić,Marko Vučinić i Josip Mikić.
ck ck ck
Radilište na otvorenom predstavljalo je situaciju pružanja prve pomoći ozljeđenim osobama u naletu biciklista na dvojicu pješaka.Prilikom pada biciklist je ozlijedio nogu na pokidanu žbicu kotača.Oba pješaka su ozlijeđena te jedan leži na podu uz bicikl a drugi se pokušava dići.Natjecateljske ekipe trebaju procijeniti situaciju,pozvati Hitnu pomoć i pomoći ozljeđenima.
ck ck ck
Na drugom radilištu postavljena je situacija ozljede na igralištu gdje se tijekom igre sudare dvojica igrača i prilikom pada jedan od njih sruši trećeg igrača.Sva trojica su ozlijeđena prilikom pada,a dodatne ozljede nastaju od razbijenog stakla.Jedno od radilišta bilo je i reanimacijski postupak(osnovni postupak održavanja života) gdje članovi ekipe moraju primjeniti prvu pomoć kod ozlijeđenog koji je bez svijesti,ne diše i ne radi mu srce.Na tom radilištu se nalazi lutka i jednokratne plastične maske za umjetno disanje koje članovi koriste tijekom reanimacije.
ck ck
Poslije natjecanja,ravnatelj GDCK Virovitica Marko Teskera pozvao je sve sudionike na ručak u prostorije Pučke kuhinje GDCK gdje su i objavljeni rezultati.Čestitamo ovogodišnjim pobjednicima(podmladak CK Virovitice i mladež CK Slatine) na osvojenim rezultatima i želimo im puno sreće na državnom natjecanju u Umagu.

- 20:25 - Isprintaj - #

19.04.2007., četvrtak

Kratka najava za DVD "Otrovanec 2007"


Naši vrijedni snimatelji izmontirali su Utakmicu u daljinskom jahanju "Otrovanec 2007".Kompletna snimka traje oko dva sata.
Tko hoće snimku Utakmice neka kontaktira gospodina Begovića na ovaj mail:

foto.begovic"@"gmail.com

Ovi navodnici kod @ su "zaštita" zbog spamova,pa kad pišete na mail,nemojte kopirati te navodnike nego BEZ njih.

- 21:25 - Isprintaj - #

Ovo je bio najveći broj natjecatelja do sada koji se odazvao na ovakvo natjecanje

Važno je dobro pripremiti konja
ads
Piše: Irma Vrbnjak
Natjecanjem u Otrovancu otvorili smo sezonu daljinskog jahanja... I to prilično uspješno. Prijavilo se 60 parova (par čini jedan jahač i njegov konj), a na samu utrku došlo ih je 53.
Iz Istre je sa svojim konjima doputovalo 5 jahača, a iz Sinja 4 jahačice dok su alkari ovaj puta bili u logistici. Ovo je bio najveći broj natjecatelja do sada koji se odazvao na ovakvo natjecanja. Staza je bila u dužini 31 kilometar i prolazila je okolicom Pitomače, kroz voćnjake, livade, vinograde i šume, uglavnom kroz prirodu što dalje od naselja i cesta.
Dan je bio topao i sunčan, pazili smo da ima dovoljno vode za konje kako ne bi došlo do dehidracije životinja. Na veterinarskim vratima koja su se nalazila na 15-tom kilometru veterinari su isključili nekoliko konja iz daljnjeg natjecanja, a neki su natjecatelji odustali sami. Isključenja su bila zbog pulsa konja većeg od dozvoljenog (64 otkucaja u minuti), ali nije bilo ozbiljinijih povreda niti šepanja životinja. Iskreno se nadam da će svoje konje bolje pripremiti za iduću utrku.
Na cilj je došlo 48 natjecatelja, neki od njih držali su se maksimalnog vremena (minimalna brzina 7,5 km po satu, odnosno stazu natjecatelj mora proći u maksimalnom vremenu od 4 sata + boravak na veterinarskim vratima), pa su u ciljnu ravninu došli u kasnim popodnevnim satima.
Osim što smo zadovoljni organizacijom, brojem natjecatelja i činjenicom da je natjecanje prošlo u redu i podršku je pružila i lokalna zajednica i stanovništvo. Natjecateljica je na stazi izgubila svoj karton jahača i karton konja u koje se upisuju vremena prolaska staze i zdravstevno stanje konja, a to je pronašla jedna žena. Odmah je to dala svom mužu koji je na biciklu došao do ciljnih veterinarskih vrata i donio nam kartone sa riječima da je to njegova žena našla u šumi, a on to donosi jer sigurno je nešto važno. I bilo je važno, za natjecateljicu jer ju je spasilo diskvalifikacije, a nama je bilo važna podrška ljudi koji na dobronamjeran način gledaju ovu jurnjavu jahača i konja po šumi.
Prvo mjesto zauzeo je Alen Barić na pastuhu Mabrouk pasmine arap, drugi je bio Darko Kirinčić na kobili Maza, pasmine trakener, obojica članovi Udruge Bilogora Papuk 1991., a treće mjesto zauzeo je Vladimir Vlajinić na kobili Righ Choice, pasmine američki kasač, član KD Konji gizdavi.
Utakmicu su organizirali KK Zlatni klas i Udruga Bilogora Papuk 1991.
Slijedeća utrka je 28.04. u Medulinu.

Pregršt zanimljivih fotografija s prve ovosezonske utrke pogledajte u AS Galeriji.
Adventure sport. net

- 17:19 - Isprintaj - #

Vijesti iz Crvenog križa

Gimnazijalci darivali krv

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s transfuziološkom službom Opće bolnice Virovitica održalo je 18.04.2007. godine akciju dobrovoljnog darivanja krvi za učenike Gimnazije P. Preradovića u Virovitici. Darivanje krvi je održano u prostorijama GDCK Virovitica, a odaziv mladih darovatelja krvi bio je iznimno dobar. Odazvalo se je blizu 40 novih i nadamo se budućih darovatelja krvi.
Krv su darovali: Milan Teodorović, Branimir Sladojević, Marko Jakupec, Matija Jandrić, Ivan Ferenčević, Matija Černi, Alen Grdić, Goran Degač, Dejan Jović, Željana Bukvić, Eva Lukić i Jasmina Car.
Zbog trenutnih zdravstvenih razloga ostali su privremeno bili odbijeni, ali su izrazili želju da nekom drugom prilikom ponovo pokušaju darovati svoju krv.
ckvtcckvtc
ckvtcckvtc
ckvtcckvtc
Zahvaljujemo svima na iskazanoj humanosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa Virovitičko-podravske županije

natjecanje



21.travnja u krugu Opće bolnice u Virovitici održat će se županijsko natjecanje podmlatka i mladeži sva tri gradska društva Crvenog križa na području županije.
GDCK VIROVITICA


- 17:09 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-20.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 20.04.2007. godine bez električne enrgije biti će naselje Đuretina u vremenu od 08,30 do14,00 sati

- 17:03 - Isprintaj - #

PING-ovci uređuju novu prostoriju

ping ping
VIŠE fotografija:Fotogalerija PING
Udruga PING dobila je od Općine Pitomača privremeni prostor za svoj rad te ovih dana vrijedni članovi Udruge Mišel Begović i Goran Sabađija postavljaju parkete koje im je donirao g.Željko Jakupec.

- 16:35 - Isprintaj - #

Vijesti iz županije

vpz



HZZ dobio bespovratna sredstva u projektu „Panonski turizam"


Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek, s delegacijom Europske komisije u RH i Ministarstvom financija, potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „panonski turizam – stručno osposobljavanje za kvalitetni panonski turizam“, sufinanciranog u okviru inicijative Zajednice INTERREG IIIA, programa za susjedstvo Slovenija – Mađarska – Hrvatska. Projekt će trajati 18 mjeseci, a provoditi će se na području Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske i Koprivničko – križevačke županije u Republici Hrvatskoj, te županijama Baranja, Somogy u zala u Republici Mađarskoj,. Ukupna vrijednost Projekta je procijenjena na 106.347,00 eura, od kojega će 74 posto sufinancirati Europska komisija, a ostalim dijelom Hrvatski zavod za zapošljavanje. Specifični cilj projekta je razviti i po prvi put provesti, panonski, regionalno specifični program obuke za pružanje usluga u seoskom turizmu. Svrha obuke je osposobiti vlasnike seoskih turističkih obiteljskih gospodarstava za pružanje usluga seoskog turizma više razine kvalitete.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Na Državno natjecanje putuju učenici OŠ Špišić Bukovice

U virovitičkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić održano je natjecanje "Sigurno u prometu" koje se po petnaesti put. Na ovogodišnjem županijskom natjecanju sudjelovale su ekipe iz šest osnovnih škola, a izvan konkurencije sudjelovali su i učenici Osnovne škole Virovitica. Natjecatelje su pozdravili ravnatelj škole domaćina Josip Strmečki, tajnik HAK-a Autokluba Virovitica Ivica Vargović, predstavnik HAK-a Zlatko Bočkal, načelnik PU Virovitičko - podravske Slavko Kopjar, gradski pročelnik Marc Šojat i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko – podravske županije, Vesna Bedeković, koja je i otvorila natjecanje.

pod


Nakon teoretskog dijela natjecanja i vožnje spretnosti proglašeni su pobjednici. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, druga je OŠ Gradina, treća OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, četvrta OŠ Petra Preradovića Pitomača, peta OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci i šesta OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje.
Na državnom prvenstvu u Puli od 25. do 28 svibnja Virovitičko - podravsku županiju u konkurenciji djevojčica predstavljat će prvoplasirana Marta Pokupić iz Špišić Bukovice i drugoplasirana Ema Brijačak iz Gradine, a rezerva će biti trećeplasirana Ivana Starčević iz Pitomače. U konkurenciji dječaka nastupit će prvoplasirani Ivan Pernar i drugoplasirani Anto Vidošević, obojica iz Špišić Bukovice, a rezerva je trećeplasirani Bruno Košutić iz Gradine.
(kp)
Foto i tekst:Vpž

- 16:22 - Isprintaj - #

18.04.2007., srijeda

"Otrovanec 2007"-U Dobro jutro Hrvatska,HTV




- 20:54 - Isprintaj - #

17.04.2007., utorak

"Otrovanec 2007"-fotogalerija Tomislava Saića

tsaic tsaic

Kompletna galerija Tomislava Saića "Otrovanec 2007"

- 16:04 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-18.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 18.04.2007. godine bez električne energije biti će Starogradački Marof od 08,30 do 14,00 sati dio naselja od brojeva 1 i 57 i od 89 do 94 (kraja naselja).

- 16:02 - Isprintaj - #

Slatinska banka donirala računala Općini Pitomača

U radnom posjetu Općini Pitomača, danas su bili predstavnici Slatinske banke d.d. Slatina, član uprave banke Elvis Mališ i voditelj domicilne poslovnice Neven Bedeković. Tom su prigodom načelniku općine predali donaciju Slatinske banke od tri stolna i jednog prijenosnog računala za potrebe općinskih službi i Dječjeg vrtića „Potočnica“, vrijednu 30.000,00 kuna. U ime domaćina, Općine Pitomača i Dječjeg vrtića „Potočnica“ na donaciji su se zahvalili načelnik općine Željko Grgačić i ravnateljica vrtića Marija Jakelić, istaknuvši ovu donaciju kao pozitivan primjer odnosa dvaju poslovnih subjekata, ali i nadu da je donacija ovih računala znak početka jedne uspješne poslovne suradnje između Općine Pitomača i njenih institucija s jedne i Slatinske banke s druge strane. Gospodin Bedeković pozitivno je odgovorio na izrečeno, te je najavio pomoć banke udrugama građana i sportskim klubovima s područja općine Pitomača, obznanivši ovom prigodom da je već dogovorena suradnja s Humanitarnom udrugom „Podravsko sunce“, mjesnim nogometnim i rukometnim klubom, Udrugom „Glazbeni festival pjesme Podravine i podravlja“, te Turističkom zajednicom Općine Pitomača.
Pitomača.hr

- 15:57 - Isprintaj - #

Izrada kataloga proizvodnih obrta s područja županije

CEH PROIZVODNOG OBRTA PODRUČNE OBRTNIČKE KOMORE ODLUČIO
Pristupa se izradi kataloga proizvodnih obrta s područja županije


Katalog bi trebao sadržavati popis obrtnika proizvođača iz svih gospodarskih grana, specifičnosti njihove proizvodnje, razvojne mogućnosti i otvorenost za suradnju i zajednički nastup na hrvatskom, a sutra i europskom tržištu

VIROVITICA - Pod predsjedanjem Zdravka Šarića održana je prva sjednica Ceha proizvodnog obrta Područne obrtničke komore Virovitica, koji štiti interese 180 obrtnika proizvođača s područja županije.
Raspravljalo se o aktivnostima Ceha u ovoj godini, o dodjeli znaka "Obrtnička kvaliteta" i drugim aktualnostima. Po uzoru na aktivnosti koje se vezane za obrtništvo provode na području općine Pitomača, a o kojima je posebno govorio potpredsjednik Ceha Željko Grgačić, Ceh se odlučio za izradu kataloga proizvodnih obrta. Katalog bi trebao sadržavati popis obrtnika proizvođač iz svih gospodarskih grana, specifičnosti njihove proizvodnje, razvojne mogućnosti i otvorenost za suradnju i zajednički nastup na hrvatskom, a sutra i tržištu Europske unije. Ceh će se tijekom ove godine baviti i nizom drugih aktivnosti, a jedna od njih je i priprema za zajednički nastup njegova članstva na idućem sajmu Viroexpo. Zamisao je da se na jednom štandu marketinški predstave obrtnici sa svim pojedinostima svojih proizvodnih kapaciteta.
Vezano za dodjelu znaka "Obrtnička kvaliteta" zaključeno je da je, na razini HOK-a, nužno donijeti pravilnik o tome, formirati povjerenstva po županijama i krovno na razini HOK-a, a u znaku, predlažu, treba iskoristiti i aktualni komorski znak.
U nastavku sjednice komorski tajnik Božidar Jeremić upoznao je članove Ceha s javnim pozivima Ministarstva gospodarstva za dodjelu bespovratnih poticaja temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu.
Ministarstvo je u ovoj godini predvidjelo za projekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva gotovo 120 milijuna kuna, a za ostale projekte (poduzetničke zone, Hrvatsku izvoznu ofenzivu i restrukturiranje i razvoj pojedinih grana industrije) dodatnih 140 milijuna kuna. Jeremić je objasnio da komora pruža obrtnicima pomoć u popunjavanju obrazaca prijave na natječaj i da je značajan broj obrtnika prošle godine dobio bespovratna sredstva.
Ceh je informiran i o poslovnim razgovorima hrvatskih i belgijskih obrtnika i poduzetnika koji će se 23. travnja održati u Zagrebu. Rečeno je da se u razgovore treba uključiti što više obrtnika s područja županije. Prijavnica se mogu dobiti u POK-u, a rok za prijavu sudionika je 13. travnja.
K. K.
Virovitički list

- 15:50 - Isprintaj - #

16.04.2007., ponedjeljak

Pitomačke fotografije

fotoBego


"Otrovanec 2007"-fotogalerija Marijana Begovića

- 19:54 - Isprintaj - #

Zagrebački dječji zbor "Dom" pobjednik "Kukuričeka"

U Đurđevcu je održan festival dječje pjesme 'Kukuriček'. Pjesma 'Davno' koju su otpjevali zagrebački dječji zbor 'Dar' i Romana Rogić dobitnik je Grand prixa 'Kukuričeka'. Na festivalu su izvedene 24 skladbe, a ukupno je sudjelovalo gotovo 300 mališana iz cijele zemlje. Autorica pobjedničke pjesme i voditeljica zbora 'Dar' Maja Rogić nije skrivala sreću i oduševljenje osvojenim prvim mjestom, dok je solistica na flauti Romana Rogić skromno dodala kako se na pozornici osjećala bilo jako te da je zadovoljna nastupom.
Svojevrsni mentor ovog festivala je Arsen Dedić.
Radio Koprivnica

- 19:40 - Isprintaj - #

Raspisan drugi natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ravnateljstvo za tržnu i strukturnu potporu u poljoprivredi krenulo je u objavu drugog javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa za Mjeru 1. – Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva i Mjeru 2. – Unapređenje prerade i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.Predmetni javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama (NN RH broj 33/07) 28. ožujka 2007. godine, a nalazi se i na web stranicama Ministarstva (www.mps.hr) na kojoj se nalaze također i obrasci za podnošenje prijava koji se mogu popunjavati ili elektronski ili ručno (čitko i pregledno). Kompletne prijave šalju se isključivo preporučenom poštom na adresu:
Ravnateljstvo za tržnu i strukturnu potporu u poljoprivredi
Ulica Grada Vukovara 269 d
10000 ZAGREB


Rok za podnošenje prijava počeo je teći 28. ožujka i traje zaključno do 28. srpnja 2007. u podne. Došlo je i do izmjena i dopuna Pravilnika o provedbi SAPARD programa koji je također dostupan na stranicama Ministarstva i Narodnih novina (NN RH broj 32/07).
Pitomača.hr

- 19:14 - Isprintaj - #

Otvorenje Bilogorske biciklističke staze

Rekreacijsko društvo Zeleno srce Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača pozivaju ljubitelje biciklizma i prirode na otvorenje Bilogorske biciklističke staze. Okupljanje je u subotu, 21. travnja u 10 sati ispred crkve u Pitomači. Staza je zahtjevnija s obzirom na konfiguraciju terena pa preporučamo vožnju biciklima s dobrim prijenosom brzina. Na Babičanki je organiziran ručak.
Pitomača.hr

- 19:12 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

NOGOMETsport
Nogometaši NK «Pitomača» u subotu su u utakmici 25. prvenstvenog kola III. HNL – istok, gostovali u Oriovcu i još uvijek čekaju svoje prve proljetne bodove za prekid rezultatski neuspješne proljetne serije. Rezultatom 0:5 poraženi su od domaćeg NK «Oriolik». Inače, pitomačani su tijekom prošloga tjedna imali dva nastupa. Prvo su na Uskrsni ponedjeljak u Grabrovnici odigrali revijalnu utakmicu protiv domaćeg NK «Croatia» i pobijedili sa 1:0, dok su u srijedu u utakmici Županijskog nogometnog kupa Virovitičko-podravske županije gostovali u Mikleušu kod člana IV. HNL – sjever, skupina B i pobijedili sa 2:1.
Naporan tjedan imale su i sve selekcije mlađih pitomačkih nogometaša. Kadeti NK «Pitomača» u utakmici Županijskog nogometnog kupa Virovitičko-podravske županije gostovali su u Virovitici kod istoimenog domaćina i pobijedili su sa 3:2, dok je odgođena kup utakmica juniorskog sastava na zahtjev juniora NK «Bratstvo» iz Gornjeg Bazja. Danas kadeti i juniori NK «Pitomača» na gostovanju kod NK «Podravac» u Virju, igraju svoje susrete 18. kola IV. HNL – sjever za kadete i juniore, skupina A, dok je iza pionira NK «Pitomača» izuzetno naporan tjedan pun nogometnih događanja. Pitomačani su u utorak, u utakmicama 23. kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna A liga, gostovali u Varaždinu kod NK «Sloboda». Pioniri U-10 poraženi su sa 1:4, dok su pobjede upisale selekcije U-12 sa 2:0 i U-14 sa 3:1. Već u četvrtak u utakmicama 24. kola pioniri su ugostili vršnjake NK «Graničar» iz Đurđevca, koji su pobijedili u kategorijama U-10 sa 0:3 i U-12 sa 2:3, dok su jedinu pobjedu za pitomačane zabilježili pioniri U-14 savladavši goste sa 3:0. Jučer su pioniri odigrali i utakmice 25. prvenstvenog kola na gostovanju u Nedeljancu kod istoimenog domaćina. Domaćini su bili bolji u kategorijama U-10 i U-12, dok su pitomački pioniri U-14 pobijedili i četvrti puta ovoga tjedna, sada Nedeljanec sa 3:1.
Nogometaši NK «Croatia» iz Grabrovnice u utakmici 15. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, jučer su bili domaćini nogometašima NK «Kalinovac», no još su jednom, četvrti puta ovoga proljeća poraženi, ovoga puta sa 1:4. Od županijskih drugoligaša u utakmicama 15. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, NK «Sloga» iz Kladara minimalno je sa 0:1 poražena na gostovanju u Bušetini od istoimeng domaćina, dok je NK «Mladost» Stari Gradac u ovome kolu bila slobodna.

RUKOMETsport
Pitomačke rukometašice, nakon prvenstvene stanke zbog uskršnjih blagdana, ovoga vikenda na rasporedu imaju dvostruki program na domaćem terenu i to protiv rukometašica ŽRK «Daruvar». Druga ekipa ŽRK «Pitomača» u subotu je odigrala svoju utakmicu 12. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar i pobijedila drugu ekipu gošći iz Daruvara sa visokih 52:12, zadržavši tako seriju nepobjedivosti u ovogodišnjem prvenstvu. Za drugu ekipu pitomačanki nastupile su: Kovačić, Habijanić (11), B.Lovrin (4), Filipović (1), Petković (7), Veličan, I.Lovrin (7), Grgačić (1), Mioč (21) i Sabolić. Prve ekipe ŽRK «Pitomača» i ŽRK «Daruvar» svoju su utakmicu 12. kola III. HRL – sjever 1, odigrale jučer, a pitomačanke su i ovoga puta pobijedile sa 36:33. Za prvu ekipu ŽRK «Pitomača» nastupile su: Kovačić, Šimić (10), Habijanić, I.Kožarić (10), B.Lovrin, Begović (5), Kapitan (2), Petković (1), Rončević (2), Veličan, I.Lovrin, Mioč (6) i T.Kožarić. Idućeg tjedna pitomačke rukometašice imaju dva nastupa na gostujućem terenu, prva ekipa u Virovitici protiv rukometašica ŽRK «Tvin-Trgocentar 2», a druga u Ivanjskoj kod ŽRK «Ivančice».

KARATE
Rezultati natjecanja ZAGORJE KUP 2007, Konjšćina, 15.04.2007.

Mlađi učenici, kate
3. mjesto Hrvoić Veron

Mlađi učenici, borbe -27 kg
1. mjesto Đanić Lucijano
3. mjesto Jurišić Sven
3. mjesto Hrvoić Veron

Mlađe učenice, borbe -30 kg
1. mjesto Čizmar Erika
2. mjesto Blatarić Saška

Mlađi kadeti, borbe - 65 kg
3. mjesto Bajzek Ivan

Na natjecanju su još nastupili Dominik Prtenjača u kategoriji mlađih učenika kate i Saška Blatarić u kategoriji mlađih učenica kate, no ostali su bez plasmana.
Pitomača.hr

- 19:00 - Isprintaj - #

Sastanak načelnika i predsjednika Vijeća mjesnih odbora

Sastanak načelnika Općine Pitomača i članova Savjeta za mjesnu upravu, sa predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Općine Pitomača održan je u četvrtak u vijećnici Općine Pitomača. Predsjednici vijeća mjesnih odbora upoznali su načelnika sa problematikom rada mjesnih odbora, te su iznijeli svoje planove vezane uz aktivnosti svakog pojedinog mjesnog odbora, zatraživši pomoć općine za realizaciju istih, dok je načelnik zamolio predsjednike za povećan angažman oko naplate komunalne naknade jer je ona osnovni izvor prihoda za financiranje aktivnosti mjesnih odbora.
Pitomača.hr

- 18:58 - Isprintaj - #

"Otrovanec 2007"-REZULTATI

rezultati


Datum:14. 04. 2007.,Dužina staze: 31 km
Tehnički delegat: Jozef Markič
Suci: Milena Dragišić i Smiljka Selanec
Organizatori: Udruga Bilogora Papuk 1991. i KK Zlatni klas
Prijavljeno: 60 parova
Na dan utrke startalo: 53 natjecatelja i to 22 sa licencom E, ostali su polagali za licencu
Napomena: Oni koji su polagali za licencu E nisu bili u konkurenciji za Croatia cup. Zato prvo objavljujemo službenu listu poretka na utrci, odnosno onih koji imaju licencu. Nakon toga je lista svih koji su sudjelovali i završili utrku bez obzira da li imaju licencu ili su polagali za istu.

Ime i prezime jahača-Ime konja-Vrsta konja-Vlasnik konja-Bodovi-Klub
1 Alen Barić -Mabrouk -Arap -Alen Barić -110 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
2 Darko Kirinčić -Maza -Trakener -Darko Kirinčić -122 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
3 Vladimir Vlajinić -Right choice -Kasač -Vladimir Vlajinić -123 -KD Konji gizdavi
4 Branko Keserica -Indi -HT -Branko Tkalčec -124 -KK Zlatni klas
5 Zlatko Zvonar -Sokol -Arap -Zlatko Zvonar -127 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
6 Zvonko Kutleša -Lipik Nemir -Arap -Zvonko Kutleša -128 -KK Lipik Pakrac 1995.
7 Olesija Wirnesberger -Ruža -HT -Krešimir Ivančić -131 -KK Špar
8 Ivana Erdec -Gita -HT -Tomislav Nikša -144 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
9 Tomislav Nikša Luna -Toplokrvnjak -Tomislav Nikša -145 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
10 Martina Vajdoher -Strijela -Lipicaner -Željko Vukelić -148 -KK Lipik Pakrac 1995.
11 Zoran Uravić -Wolf -HT -Zoran Uravić -150 -KK Astra
12 Branko Tkalčec -April -HT -Branko Tkalčec -151 -KK Zlatni klas
13 Žarko Magaš -Petar Pan -Oldenburg -Žarko Magaš -159 -KK Buševec 2003.
14 Dragan Vlajinić -Đio -Šagi Arap -Dragutin Vlajinić -162 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
15 Mirela Vračić -Amazon -Hrvatski kasač -Mirela Vračić -163 -KK Lipik Pakrac 1995.
15 Ivan Štoković -Viktorija -Toplokrvnjak -Zoran Uravić -163 -KK Manjadvorci
17 Kosjenka Mikulčić -Nadin -Toplokrvnjak -Zoran Uravić -164 -KK Manjadvorci
18 Anja Pirin -Cvjetko -Nonius -Ivica Pirin -171 -KK Veliko Trojstvo
19 Svjetlana Šelimber -Anda -HT -Branko Tkalčec -173 -KK Zlatni klas
20 Ivan Relić -Paritas Mimi -Mađarski toplokrvnjak -J. Perković -200 -Udruga Bilogora Papuk 1991.

Poredak svih koji su sudjelovali i završili utrku, bez obzira na posjedovanje licence.
VAŽNO: ovo je neslužbena lista i objavljujemo je kako bi svi koji su sudjelovali mogli vidjeti koje mjesto bi zauzeli da su imali licence.

Ime i prezime jahača - Klub-Ime konja -vrsta konja-vlasnik konja-Status P/L E -Bodovi -Klub
1 Alen Barić -Mabrouk -Arap -Alen Barić -L E -110,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
2 Darko Kirinčić -Maza -Trakener -Darko Kirinčić -L E-122,00-Udruga Bilogora Papuk 1991.
3 Vladimir Vlajinić -Right choice -Kasač -Vladimir Vlajinić -L E - 123,00 KD Konji Gizdavi
4 Branko Keserica -Indi -HT -Branko Tkalčec -L E -124,00- KK Zlatni klas
5 Maja Stilinović -Gazal -Polukrvnjak arap - nonius -Ksenija Renjak -polaže -125,00 -KK Pony
6 Zlatko Zvonar -Sokol -Arap -Zlatko Zvonar -L E -127,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
7 Zvonko Kutleša -Lipik Nemir -Arap -Zvonko Kutleša -L E -128,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
8 Olesija Wirnesberger -Ruža -HT -Krešimir Ivančić -L E -131,00 -KK Špar
9 Branko Škrtić -Cezar -HT -Branko Škrtić -polaže -131,00 -KK Jaska
10 Svjetlana Ajduković -Vilma (Courage) -HT -Tihomir Ajduković -polaže -138,00 -KK "Sveti Mihovil" Trilj
11 Ivo Kralj -Artur -Nonius -Ivo Kralj -polaže -140,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
12Ivana Erdec -Gita -HT -Tomislav Nikša -L E -144,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
13Gordan Šebalj - mlađi -Mela Mur -Akhal Teke -Gordan Šebalj stariji -polaže -145,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
13Tomislav Nikša -Luna -Toplokrvnjak -Tomislav Nikša -L E -145,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
15Sandra Prevendar-Nervadil -Max Gazal -Arap -Sandra Prevendar Nakvapil -polaže -147,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
15Ljubica Erceg -Ksena -HT -Kristina Šimundža -polaže -147,00 -KK "Sveti Mihovil" Trilj
17Martina Vajdoher -Strijela -Lipicaner -Željko Vukelić -L E -148,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
18Iva Latin -Frisko -Mađarski polukrvnjak -Iva Latin -polaže -149,00 -KK Jaska
19Zoran Uravić -Wolf -HT -Zoran Uravić -L E -150,00 -KK Astra
20Branko Tkalčec -April HT -Branko Tkalčec -L E -151,00 -KK Zlatni klas
21Zlatko Kramarić -Astra Valey -Američki kasač -Zlatko Kramarić -polaže -154,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
22Nenad Barila -Trofeta -Lipicaner -Nenad Barila -polaže -158,00 Udruga Bilogora Papuk 1991.
23Žarko Magaš -Petar Pan -Oldenburg -Žarko Magaš -L E -159,00 -KK Buševec 2003.
24Dražen Mežnarić -Suzi -Lipicaner -Dražen Mežnarić -polaže -159,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
25Sanja Farkaš -Romeo -Mađarski polukrvnjak -Sanja Farkaš -polaže -160,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
26Josip Horvat -Grdana -Engleski polukrvnjak -M. Smontana -polaže -162,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
27Dragutin Vlajinić -Đio -Šagi Arap -Dragutin Vlajinić -L E -162,00 Udruga Bilogora Papuk 1991.
28Mirela Vračić -Amazon -Hrvatski kasač -Mirela Vračić -L E -163,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
29Ivan Štoković -Viktorija -Toplokrvnjak -Zoran Uravić -L E -163,00 -KK Manjadvorci
30Kosjenka Mikulčić -Nadin -Toplokrvnjak -Zoran Uravić -L E -164,00 -KK Manjadvorci
31Blaž Skender -Forpas -Engleski punokrvnjak -Blaž Skender -polaže -166,00 -KK Lipik Pakrac 1995.
32Sabina Pavlović -Floret -HT -Branko Kovačić -polaže -169,00 -KK Husar
33Milan Jurković -Furija -T -Jurković Milan -polaže -170,00 -KK Sokol
34Dunja Stančić -Vili -HT -Tihomir Ajduković -polaže -170,00 -KK "Sveti Mihovil" Trilj
35Tomo Vinković -Jana -Arap Lipicanac -Tomo Vinković -polaže -170,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.
36Anja Pirin -Cvjetko -Nonius -Ivica Pirin -L E -171,00 -KK Veliko Trojstvo
37Svjetlana Šelimber -Anda -HT -Branko Tkalčec -L E -173,00 -KK Zlatni klas
38Miroslav Pilat -Diva -Toplokrvnjak -Jurković Milan -polaže -177,00 -KK Sokol
39Zvonko Mišir -Norveg -Mađarski gidran -Ivica Pirin -polaže -186,00 -KK Veliko Trojstvo
40Ana Latin -Indiana -Appaloosa -Iva Latin -polaže -186,00 -KK Jaska
41Ivan Relić -Paritas Mimi -Mađarski toplokrvnjak -J. Perković -L E -200,00 -Udruga Bilogora Papuk 1991.

Oni koji nisu na listi su eliminirani sudačkom odlukom ili su sami odustali.

- 05:26 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-16.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 16.04.2007. g. bez električne energije će biti potrošači u Pitomači od 09,00 do 09,30 sati i to dio ulice Br. Radića od broja 158 i 161 do br. 200 i 199.

- 05:25 - Isprintaj - #

15.04.2007., nedjelja

"Otrovanec 2007"-utakmica u daljinskom jahanju

otrovanec


Ove subote održana je prva ovogodišnja utakmica u daljinskom jahanju (Endurance) koja se boduje za Croatia kup.Organizatore je poslužilo lijepo vrijeme te se u Otrovancu okupilo čak 58 jahača iz svih krajeva Hrvatske.Stigli su natjecatelji iz Slatine,Đurđevca,Bjelovara,Velikog Trojstva,Velike Pisanice,Daruvara,Lipika,Pakraca,Banove Jaruge,Varaždina,Čakovca,Labina,Trilja i Zagreba.
Pobjednik utakmice"Otrovanec 2007" je Alen Barić sa konjem Mabroukom iz Udruge Bilogora Papuk 1991.koji je prošao stazu od 31 kilometara za 110 minuta.
Drugo mjesto osvojili su Darko Kirinčić i konj Maza,također iz Udruge Bilogora Papuk 1991. sa vremenom prolaska 122 minute.Treće mjesto osvojio je Vladimir Vlajinić i konj Right Choice iz KD Konji gizdavi,vrijeme 123 minute.
FOTOGALERIJA UTAKMICE "OTROVANEC 2007"
utakmica utakmica utakmica
KK "Zlatni klas" Otrovanec-pismo zahvale
Puno truda.....ali vrijedilo je...
Čovjek bi pomislio...,kakva užasna buka i cika mora biti negdje gdje se nađe zajedno 53 konja uglavnom nepoznatih jedni drugima.No stvarnost je bila puno ljepša u nevjerovatnoj idiličnoj atmosferi Velikog dvorišta punog raspoloženih jahača i njihovih četveronožnih prijatelja.
Pročitavši puno pohvala na račun jučerašnjih događaja osjećamo se pomalo preduhitrenim jer zaista imamo potrebu izraziti zadovoljstvo zbog prisustva toliko puno dragih ljudi koji suprošli priličan put da bi stigli do Otrovanca.U velikoj napetosti zbog priprema nismo niti obračali pažnju na strepnju koja je stajala iza toga.Zamislite kolika je bila naša bojazan da li će sve biti u redu nakon tolikog broja prijava.Ali prvim stizanjem prikolica i kamiona na parking kao da se desila čarolija...i sva težina priprema je nestala.
Zaista,zahvaljujemo baš svima na ponašanju koje je omogučilo da ova utakmica protekne u najboljem redu.Zahvaljujemo se svima na odazivu i svima koji su pomogli u organizaciji utakmice.


KK "Zlatni klas"
Predsjednik:Branko Tkalčec
Tajnica:Carmen Keber
utakmica utakmica utakmica
Natjecatelji su došli iz gotovo cijele Hrvatske.
utakmica utakmica utakmica
Dolazak na prvi veterinarski pregled prije starta.
utakmica utakmica utakmica
Prostrani voćnjak poslužio je kao parkiralište.
utakmica utakmica utakmica
Gdje su i konji čekali početak utakmice.
utakmica utakmica utakmica
Prije starta održana je tehnička konferencija.
utakmica utakmica utakmica
Startale su ekipe po četiri jahača.
utakmica utakmica utakmica
Na izlasku iz imanja"Zlatni klas"prelazio se vodeni gaz koji nije konjima predstavljao nikakav problem.
utakmica utakmica utakmica

utakmica utakmica utakmica
U Kladarskom brijegu kod kapelice Sv.Martina nalazila su se veterinarska vrata gdje su konji morali proći veterinarski pregled i obaveznu pauzu od 15 minuta da bi odmorni krenuli na drugu etapu staze.
utakmica utakmica utakmica
Dio staze prolazio je obroncima Bilogore prema putu na cilj.
utakmica utakmica utakmica
Nakon dolaska na cilj,ponovo je bilo proći obavezan veterinarski pregled za uspješan završetak utakmice.
utakmica utakmica utakmica
Poslije višesatne utakmice,najbolji su dobili nagrade dok su svi sudionici dobili priznanje i rozetu za konja.

- 20:56 - Isprintaj - #

14.04.2007., subota

Portal za pustolovne sportove piše o daljinskom jahanju

ADS
Piše: Irma Vrbnjak
Dodajte trekeru konja i dobili ste endurance. Danas počinje sezona endurance jahanja, maratona za konje i jahače. Cilj je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu a da pri tome ne iscrpljujete konja. Volimo konje i jahanja u prirodi i jako nam se sviđa to što krv divljih jahača i ratnika ni nakon tisuću godina nije prestala teći našim žilama.
Današnja prva ovosezonska utrka je u Otrovancu pored Pitomače, na stazi u dužini od 31 km. Utakmica se boduje za Croatia cup u daljinskom jahanju u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Prijavljeno je 60 tak natjecateljskih parova iz konjičkih klubova cijele Hrvatske: Istra, Split, Zagreb, Bjelovar, Kutina, Virovitica, Čakovec i Varaždina. Start utakmice je u 13 sati, a stazu je potrebno proći u maksimalnom vremenu od 4 sata. Organizatori su konjički klub Zlatni klas i Udruga Bilogora Papuk 1991.
VIŠE:Adventure Sport.net

- 07:56 - Isprintaj - #

13.04.2007., petak

"Otrovanec 2007"-nagrade za sudjelovanje u daljinskom jahanju

Za sve natjecateljske parove(jahač+konj)osigurane su nagrade.Svi parovi će dobiti priznanje i rozetu za sudjelovanje dok će prvih 5 parova biti i novčano nagrađeni.Novčani nagradni fond za "Otrovanec 2007" iznosi 4000 kuna.Za prva tri para osigurani su pehari Konjičkog kluba "Zlatni klas" te vrijedne sponzorske nagrade virovitičke tvrtke "Equus".
"Equus" je tvrtka koja se bavi izradom opreme za konje i pse,te je među pionirima domaće proizvodnje opreme iz tih područja.Prvoplasirani par dobit će podsedlicu s torbicama koja je idealna za terenska jahanja,ručni rad.Drugoplasiranom paru pripast će sve popularnija oglavina bez žvala,također ručno izrađena.Trečeplasirani par dobit će vezani ular s povocem u atraktivnoj žuto-crvenij boji,također Equusov ručni rad.
Na prvoj ovogodišnjoj utrci u daljinskom jahanju sudjelovat će i jahači u kategorji juniori.U juniore spadaju oni natjecatelji koji u tijekom ove, 2007. godine neće napuniti 19 godina.Prva tri jahača dobit će pehare za osvojeni plasman.
equus equus equus

- 16:18 - Isprintaj - #

Bilogorska biciklistička staza

Ljubitelji biciklizma i prirode dobili su novu, i sada označenu biciklističku stazu u prekrasnom bilogorskom krajoliku. Na samo desetak kilometara od Pitomače može se uživati u vožnji cestama bez prometne gužve, u miru i tišini bilogorskih šuma. Staza je dugačka 14 kilometara. Cijelom dužinom vozi se po dobro održavanoj makadamskoj cesti s postavljenim oznakama. Vožnja stazom je zahtjevnija od vožnje ravnicom pa se preporuča upotreba bicikala koji imaju mogućnost prijenosa brzina (brdski, kros bicikli i slično). Danas su članovi Rekreacijskog društva Zeleno srce iz Pitomače označili stazu putokaznim tablama. Otvorenje staze biti će naredne subote, 21. travnja.

bilogorabicikl


Tekst i fotografije:Pitomača.hr

- 16:01 - Isprintaj - #

Postavite pitanje načelniku

op


U rubrici pitanja na općinskim stranicama može se postaviti pitanje načelniku ili nekome u općinskoj upravi.
Pitanje:
1. Imam drvenu kućicu na Križnici,koju bih sada zamijenio sa zidanom na istom mjestu pa me zanima koji su mi sve papiri potrebni za izgradnju iste?

Odgovor:
U Općini Pitomača možemo provjeriti da li se Vaša parcela nalazi unutar
građevinske zone što je osnovni preduvjet za gradnju. Građevinske zone
ucrtane su u Prostornom planu uređenja općine Pitomača.

Poslove vezane za izdavanje dokumentacije potrebne za gradnju (lokacijska i
građevinska dozvola) obavlja Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj
županiji, Služba za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo, sa
sjedištem u Virovitici (telefon centrale 033 743 111).

Općina Pitomača

- 05:57 - Isprintaj - #

12.04.2007., četvrtak

Prva utakmica u daljinskom jahanju

p
U subotu, 14. travnja, na području općine Pitomača održat će se prva endurance „Utakmica u daljinskom jahanju“ pod nazivom OTROVANEC 2007. Utakmicu organiziraju konjički klub „Zlatni klas“ Otrovanec, udruga „Bilogora-Papuk 1991.“ iz Velikog Trojstva i Turistička zajednica općine Pitomača, a u okviru godišnjeg programa Hrvatskog konjičkog saveza (HKS). Staza je duljine 31 kilometar, a prolazi atraktivnim krajolikom (nizina, obronci Bilogore, šuma, vinogorje). Sudjelovati mogu članovi klubova koji su u okviru Hrvatskog konjičkog saveza i koji imaju jahačku dozvolu te licence za jahača i životinju. Utrka se boduje za Croatia kup koji se ove godine održava po prvi puta, a organizirat će se 8 utakmica. Rezultati utakmica će se zbrajati natjecateljima kako bi se dobila godišnja rang lista i godišnji prvak Hrvatske u daljinskom jahanju.Pokrovitelji utakmice su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača.
Endurance ili daljinsko jahanje je maraton za konje i jahače. Cilj je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu, a da pri tome ne iscrpljujete konja. Začetak endurance-a smatra se natjecanje između beduinskih plemena. U Evropi je začetak u vojnoj obuci, a prva utrka održana je 1852. godine između časnika Njemačke i Austrije na udaljenosti Beč - Berlin. Kasnije se ovaj oblik jahanja razvio u sportsku disciplinu, a FEI prihvaća daljinsko jahanje pod svoje okrilje 1981. godine. U Hrvatskoj prva endurance utrka održana je 10. 06. 2006. godine na Petrovom vrhu pored Daruvara.
Pitomača.hr

Karta kompletne staze-2.2MB
p
Do četvrtka se prijavilo 60 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske.
end end end
Članovi i volonteri Konjičkog kluba "Zlatni klas" iz Otrovanca pripremaju natpise za stazu
end end end

- 19:34 - Isprintaj - #

Đurđevo u Đurđevcu

Povodom Dana grada i blagdana Đurđeva, u slijedećih desetak dana će se održavati razni programi, a na Trgu Sv. Jurja gradske udruge i obrtnici će prezentirati dio svoje djelatnosti. U nastavku Vam donosimo program....

13. travnja (petak)
20,00 sati - "Boja i gesta" - izložba slika Vlastimira Ibrahimpašića
- Gradska knjižnica

14. travnja (subota)
19,00 sati - Dječji glazbeni festival "Kukuriček 2007"
- Sportska dvorana

17. travnja (utorak)
19,00 sati - "Sveti Juraj - svetec i patron"
- dokumentaristička izložba - Dom kulture

19. travnja (četvrtak)
10,00 sati - otvaranje Đurđevečkog cvetnog festivala
- Trg Sv. Jurja

20. travnja (petak)
09,00 sati - prodajna izložba cvijeća i kreativne radionice izrade cvijeća
- Trg Sv. Jurja
10,00 sati - početak slikarsko-kiparske radionice za Đurđevo
- Trg Sv. Jurja
19,00 sati - izložba vina Udruge vinogradara i voćara Đurđevac
- hotel Picok
20,00 sati - izložba slika članova likovne sekcije KUD-a INA
- dvorana Ina-Naftaplin - Stari kotar

21. travnja (subota)
10,00 sati - izložba aranžmana od cvijeća u hotelu Picok i prodaja posuđa za jelo
s motivima cvijeća
19,00 sati - zatvaranje izložbe slika Gerde Natmessnig i Paula Kulniga
- Galerija Stari grad
19,00 sati - "Svojem gradu za imendan" - cjelovečernji koncert KUD-a Petar Preradović
- Sportska dvorana
20,00 sati - "Večer zlatnih vina"
- hotel Picok

22. travnja (nedjelja)
10,00 sati - izložba torti u obliku cvijeća i prodaja posuđa za jelo s motivima cvijeća
- hotel Picok
13,00 sati - podjela priznanja sudionicima ekološke akcije "Za naš lepši Đurđevec"
- Trg Sv. Jurja
19,00 sati - koncert polaznika Područnog odjela Glazbene škole "V. Lisinski", Bjelovar u Đurđevcu
- Dom kulture

23. travnja (ponedjeljak)
09,00 sati - polaganje vijenca palim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu hrvatske mladosti
i ispred Križa života na gradskom groblju
09,30 sati - "Gablec za sve"
- Trg Sv. Jurja
11,00 sati - sveta misa na čast Sv. Jurja, zaštitnika župe
i blagdana grada
13,00 sati - svečana sjednica Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva
povodom Dana Grada i blagdana Sv. Jurja, zaštitnika grada
- Dom kulture

25. travnja (srijeda)
20,00 sati - "Ludi muškarci" - komedija
- Dom kulture
---------------------------------------------------------------------------------------------
Đurđevac.com

- 19:24 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-13.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 13.04.2007. godine bez električne energije će biti potrošači u Pitomači od 08,30 do 14,00 sati i to dio Vinogradske ulice od broja 127 i 164 do kraja prema Otrovancu, te Sedlarica od 09,00 do 09,30 sati od broja 32 i 37A do 66 i 65.

- 19:17 - Isprintaj - #

11.04.2007., srijeda

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izrade stručnih podloga za zaštitu i obnovu

kriz
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko – podravske županije, ravnateljica Mirjana Kepec, te općina Pitomača, načelnik Željko Grgačić, potpisale su Sporazum o sufinanciranju izrade stručnih podloga za zaštitu i obnovu zaštićenih prirodnih vrijednosti za 2007. godinu. Osim toga, na inicijativu Javne ustanove, izrađene su table za obilježavanje zaštićenih krajolika u općini Pitomača, koje je financirala navedena općina. Dogovoreno je da se za ovu godinu od sredstva po sporazumu izrade table za 4 zaštićena krajobraza u Pitomači.
Table je izradio umjetnik Josip Šimić. Inače, stručne suradnice Ministarstva kulture, Mirna Bojić i Blandina Rdić Potkonjak, u društvu načelnika Grgačića, obišle su do sada postavljene table na području Križnice. Istodobno, Državni zavod za zaštitu prirode izrađuje stručnu studiju za budući Regionalni park ili Park prirode "Drava - Mura" u okviru NATURE 2000. Područje koje će biti obuhvaćeno je cijeli gornji tok rijeke Drave, te tri županije Varaždinska , Koprivničko - križevačka i Virovitičko - podravska. U našoj županiji obuhvatit će značajne krajobraze Jelkuš, Križnicu i Širinski otok.
VPŽ
kriz kriz kriz
kriz kriz kriz

- 17:01 - Isprintaj - #

13.folklorni susreti na vazmeni ponedjeljak

folklorni
Fotografija:Folklorni.blog
KUD Prugovac po 13. puta je bio domaćin SUSRETA FOKLORA NA VUZMENI PONEDELJEK. Susret je poćeo mimohodom od doma kulture do crkve i nazad. U programu koji je slijedio nastupili su:
KUD GRGUR KARLOVČAN – Kalinovac i
HPD FERDO RUSAN – Virje, oba iz Koprivničko-križevačke županije;
KUD KAMEN – Sirač , Bjelovarsko-bilogorska županija;
KUD MIHOVILA KRUŠLINA – Šenkovec , Zagrebačka županija i
KUD PITOMAČANKA – Pitomača , Virovitičko-podravska županija.
KUD PRUGOVAC je osnovan 1994. godine, zapaženi su njegovi nastupi na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Voloderskim jesenima i Međunarodnoj smotri folklore.
Tekst:Folklorni.blog

- 16:37 - Isprintaj - #

10.04.2007., utorak

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-11.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektropostrojenjima dana 11.04.2007. (srijeda), bez električne energije biti će u Starom Gracu od 09.00 do 09.30 sati dio ulice M. Tita od broja 5 do 35 i u Pitomači od 12.00 do 12.30 sati dio ulice I. Mažuranića od broja 2 i 3 do 60 i 55

Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 12.04.2007. godine bez električne energije biti će u Pitomači od 08,30 do 14,30 sati dio Vinogradske ulice od broja 102 i 67 do kraja prema Otrovancu, a od 09,00 do 09,30 sati dio ulice Domjanićeve od broja 1 i 2 do 25 i 42, ulica P. Zrinskog te u ulici Lj. Gaja broj 22.

- 18:19 - Isprintaj - #

Cvijećem prikupile smo preko 5.000,00 kuna

sunce


GALERIJA FOTOGRAFIJA SA PRODAJE CVIJEĆA
Tradicionalnom akcijom, trećom po redu, desetak žena članica i simpatizerki udruge "Podravsko sunce" u subotu 31. ožujka prodajom sponzoriranog cvijeća, mahom lončanica, maslinovih grančica i dijelom rezanog cvijeća, te najraznovrsnijih pisanica, hekljanih košarica, obojenih tikvica, uradaka žena i njihovih sponzora iz svih dijelova općine i šire, prigodnom prodajom na četiri punkta u centru Pitomače prikupile su 5.091,00 kn. Gotovo su sve prodale, a za manji preostali dio prilozi još stižu. U razgovoru s organizatoricama Šteficom Kaša, Brankom Perović i Božicom Zeko saznajemo - Ovo nam je treća, ali najuspješnija humanitarna akcija prikupljanja novca prodajom cvijeća, prezadovoljne smo, jer novac za naš color-doppler permananto pristiže -. Riječi pohvale posebno su imale za trgovački centar KTC, koji im je za razliku od BILLE i PLODINA beskompromisno ustupio prostor za održavanje humanitarne akcije, približavanjem građanima. Humanitarna udruga "Podravsko sunce" zahvaljuju svim sponzorima i građanima, koji su se odazvali humanitarnoj akciji. Svima žele sretan Uskrs i očekuju podršku i učestvovanje u narednim akcijama.
Barica Mihoković
Pitomača.net

- 18:01 - Isprintaj - #

Pisanice tete Zlate

Slavljenje Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana u Hrvata traje već 1200 godina unazad. Mnogo nekadašnjih elemenata tog slavlja nestalo je u prošlosti, no neki još uvijek žive. Tako Etnografski muzej u Zagrebu već godinama njeguje prikazivanje uskrsnih običaja svih naših krajeva s osvrtom na prastaru tradiciju ukrašavanja pisanica, koja ima važnu ulogu u narodnoj baštini Hrvata. Zbirke vrijednih pisanica izrađene različitim tehnikama blago su i izazov sakupljačima zbirki. Raznolikost ukrašavanja pisanica nekad i danas treba njegovati, učiti i naučiti od živućih znalaca raznih tehnika u organiziranim radionicama za djecu i odrasle u našoj Županiji, a pritom želja je organizatora približiti dio tradicijskih elemenata svakodnevnom životu čovjeka u 21. stoljeću.
Osoba koja mnogo zna i od koje u Pitomači možemo učiti i naučiti izradu pisanica tehnikom struganja je naša teta Zlata Lauš. Ona je struganje pisanica naučila od svojeg ujaka vrsnog poznavaoca te tehnike, još sredinom dvadesetog stoljeća. Da bi pisanice bile trajne teta Zlata kaže da kokošja, jaja od patki i druga jaja s tvrdom ljuskom treba dugo kuhati. Za bojenje jaja ona korist izključivo prirodnu boju koju dobiva kuhanjem suhih ljuski od crvenog luka uz dodatak čaja od šipka. Izrada svake njene pisanice na kojoj je mnogo filigranskih detalja zahtijeva nekoliko sati strpljivog i preciznog rada. Prvu pisanicu izradila je prije 29 godina svojem unuku za Uskrs. Na crveno obojenom jajetu istrugala je kola natovarena pisanicama, koja vuče uskrsni zeko.
Teta Zlata punih dvadest godina bila je uposlenica pitomačkog dječjeg vrtića, pa su mnoge generacije djece uživale u motivima njenih pisanica a mame vrtićke djece uvijek su tražile njene pisanice.
Svoje uradke pisanica prvi puta javno je izlagala na izložbi uskrsnih običaja u Đurđevcu, gdje je odmah bila zapažena.
Godine 2006. u preduskrsno vrijeme demonstrirala je izradu svojih pisanica u prostorijama Gradskog muzeja u Virovitici, izložila gotove uradke i nekoliko svojih pisanica poklonila muzeju u Virovitici. Iste godine demonstrirala je i izradu pisanica djeci u osnovnoj školi Sedlarica. Učestvovala je na organiziranoj izložbi pisanica također prošle godine pred Uskrs u pitimačkoj knjižnici i čitaonici.
Nekoliko njenih pisanica nalaze se kao eksponati u Etnografskom muzeju u Zagrebu u poznatoj velikoj zbirci pisanica HEFFER. Izlagala je i na izložbi "Uskršnja priča" još 2000. godine u Čepinu. Naš poznati etnolog Josip Cugovčan u nekoliko navrata nosio je pisanice tete Zlate karakteristične s njenim prepoznatljivim uzorcima na izložbe u SAD, a na pitanje koliko ih je izstrugala i gdje se sve nalaze njene pisanice, teta Zlata jednostavno kaže "neznam".
Uoči ovogodišnjeg Uskrsa teta Zlata već dugo marljivo radi. Njeni najsvježiji uradci pisanica tehnikom struganja, spremni su za izložbu.
Ove godine u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko Podravske županije u suradnji s Gradskim muzejom Virovitica, ravnateljicom Dubravkom Sabolić i etnologinjom Jasminom Jurković, zavićajnim muzejom Slatina, etnologinjom Dragicom Šuvak izlažu pisanice u Dubrovniku. Zlata Lauš iz Pitomače na izložbi zastupa tehniku struganja, Dubravka Sabolić iz Virovitice tehniku umatanja u tkaninu i tehniku preslikavanja biljaka. Štefica Karafa iz Sladojevaca predstavit će se tehnikom opletanja vunom. Cecilija Mihoković iz Sladojevaca na izložbi imati će pisanice izrađane tehnikom kukičanja.
Izložbi u Dubrovniku u palači "Sponza" 19. ožujka o. g osobno će prisustvovati Zlata Lauš s predstavnicom županije Vesnom Bedeković, a suorganizator izložbe je kolekcionar Damir Čaleta povjesničar umjetnosti iz Dubrovnika. Za kraj posjedujemo informaciju da su pisanice izrađene u našoj županiju bile zapažene u Dubrovniku.
Barica Mihoković
Pitomača.net

- 17:51 - Isprintaj - #

Zeleno srce u akciji

pi pi
Fotografije:Pitomača.hr
Rekreacijsko društvo "Zeleno srce” uz pomoć Općine Pitomača i Komunalnog Pitomača te uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Općine Pitomača postavilo je prošloga tjedna svoj oglasni pano u centru Pitomače, te izdalo prospekt Bilogorske biciklističke staze koja je ovih dana i obilježena potrebnim oznakama. U organizaciji društva, jučer je za mještane Pitomače i okolice, održan pješačko-biciklistički izlet u Križnicu. Za pješake, polazak je bio u 10 sati od križničkog mosta, a za bicikliste, u 10 sati ispred pitomačke crkve. Sudjelovalo je oko 60 rekreativaca.
Pitomača.hr

- 11:19 - Isprintaj - #

Održan uskršnji koncert HPGD Sloge

p p
Fotografije:Pitomača.hr
HPGD «Sloga» iz Pitomače jučer je nastavila tradiciju održavanja uskršnjih koncerata u crkvi Svetog Vida u Pitomači. Na koncertu su uz pjevače nastupili i gitaristički sastav i tamburaški orkestar HPGD «Sloga», pitomačka limena glazba, te tamburaški sastav «Licitari» i vokalna solistica Darija Kopričanec. Koncert je započeo u 19,00 sati pred punom crkvom posjetitelja.
Pitomača.hr

- 11:11 - Isprintaj - #

Zaključci s 5. sjednice Općinskog poglavarstva

U četvrtak 05. travnja, održana je 5. sjednica Općinskog poglavarstva naše općine. Općinski su poglavari izabrali ponuditelje po dva raspisana natječaja. Tako će tijekom mjeseca travnja deratizaciju na području općine izvoditi osječka tvrtka «Asanator», koji je i proteklih nekoliko godina izvodio ove radove na području naše općine. Financijska sredstva za podmirenje troškova deratizacije osigurana su u općinskom proračunu. Još je jedna osječka tvrtka dobila povjerenje Općinskog poglavarstva. Radi se o Zavodu za prostorno planiranje iz Osijeka koji je kao najpovoljniji ponuditelj izabran za izradu urbanističkog plana uređenja naselja Pitomača. Vrijednost predmetnih radova iznosi 241.560,00 kuna. Općina Pitomača i «Komunalno Pitomača» i ove će se godine uključiti u Program javnih radova iz nacionalnog programa za Rome zapošljavanjem nekoliko Roma na određeno vrijeme za obavljanje poslova na javnim površinama, a poglavari su donijeli i odluku o raspisivanju natječaja za prodaju poslovnih prostora u podrumu i prizemlju zgrade poduzetničkog inkubatora na Trgu kralja Tomislava u Pitomači. Natječaj će biti objavljen idućeg tjedna. Općinski su poglavari razmotrili i prijedlog Savjeta za kulturu, te su donijeli odluku o raspodjeli proračunom osiguranih sredstava za financiranje rada udruga u kulturi.
Pitomača.hr

- 11:09 - Isprintaj - #

08.04.2007., nedjelja

Astronomska školska grupa AD Pitomača u posjeti radarskom centru Bilogora

astro


Svaki petak sastaju se mladi članovi Astronomske školske Grupe Astronomskog Društva iz Pitomače koju vodi voditelj pitomačke zvjezdarnice Branko Novosel.Ovaj petak bili su na Radarskom Centru Bilogora gdje su se upoznali sa radom meteorološke postaje i samog radara.

adPitomača adPitomača adPitomača


adPitomača adPitomača adPitomača

adPitomača adPitomača adPitomača

adPitomača adPitomača adPitomača

- 12:06 - Isprintaj - #

Osniva se Astronomska udruga u Virovitici

Obavještavaju se građani Virovitice, da virovitički astronomi koji već niz godina učestvuju u praćenju svih astronomskih događaja, osnivaju astronomsku udrugu koja će se baviti razvijanjem i popularizacijom astronomije i srodnih znanosti među građanima, napose mladeži, na području županije Virovitičko-podravske. Noćno zvjezdano nebo je prekrasno i krije mnoštvo ljepota i tajni koje samo čekaju da ih pogledate i otkrijete. Isto tako, zvjezdano je nebo i veliki vremeplov jer svjetlost s nebeskih objekata koje vidite krenula je iz tako velike udaljenosti, da je do nas putovala stotinama, tisućama, milijunima pa i milijardama godina. Kamo god pogledate, gledate u prošlost. A ta je prošlost toliko zanimljiva i prekrasna da vas ostavlja bez daha kada ju gledate. Isto tako, uči nas o tome kako je nastao svemir, kako je nastala Zemlja, ova prekrasna plava lopta koja se okreće oko Sunca, nama najbliže zvijezde koja nam daruje svjetlost i toplinu koja život znači. Osvrnite se oko sebe, sve što vidite, pa i vi sami, nastalo je prije nezamislivo puno vremena upravo u tom golemom svemiru.

dr


Kako je napisao poznati hrvatski pjesnik i esejist Antun Branko Šimić - "Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda" ili drugim riječima, uprite svoj pogled gore, ne bojte se, upoznajte svijet koji vas okružuje, postat ćete bolja osoba. Jer, naš planet Zemlja, jedan je veliki svemirski brod, a tako je malo ljudi koji se usuđuju pogledati kroz prozor. Na sreću, sve je više onih koji su svjesni toga i postaju aktivni učesnici u uzbudljivoj odiseji koja se zove - astronomija. Toga je bio svjestan i dr. Oton Kučera, profesor, prirodoslovac, astronom, najveći hrvatski popularizator tehnike i prirodoslovlja, književnik i predsjednik Matice hrvatske, kada je u svojoj knjizi Naše nebo, prije više od jednog stoljeća, koncem listopada 1895. godine napisao:

"Da, ja ne znam u prirodi pojave, koja bi toliko užitka estetskomu čuvstvu mlada čovjeka davala, a ne znam ni pojave, koja bi čovjeku toliko uznosila i dušu i srce u više, čiste sfere života ljudskoga, nego promatranje večernjega i noćnoga zvjezdanoga neba, - dakako promatranje s ljubavlju i srcem, kojemu su još pristupni užici ove ruke. A nisu li tomu potvrda i toliki krasni hramovi božji, koji na svodovima svojim oponašaju svod nebeski?"

Eto, postanite i vi dijelom astronomske zajednice, ne samo Virovitice, Hrvatske i regije, nego cijeloga svijeta, cijeloga plavoga planeta, jedinoga u zvjezdanom sustavu koji se zove Sunčev, na kojemu postoji život, a koji je dio golemoga zvjezdanoga grada, galaktike kojoj smo nadjenuli ime Mliječna staza, i u kojoj se nadamo, postoji još puno planeta sličnih našemu koji imaju jednako znatiželjne stanovnike, koji kao i mi, znatiželjno upoznaju taj isti svemir i upijaju nova znanja putujući putem bez povratka, u budućnost…!

Osnivačka skupština Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić Virovitica, održat će se u srijedu, 11. travnja 2007. godine u 20:00 sati u prostorijama NK Virovitica (ex "Borac"). Dođite i učinite nam ovaj svečani trenutak još svečanijim, svojom prisutnošću uveličajte znanstveni život grada i građana Virovitice. Pozvani ste baš svi, od sedam do stosedam jer za ljubav prema znanosti i astronomiji kao njezinoj najstarijoj grani, godine uopće nisu važne. Važno je samo da imate otvoreno srce i um prema upoznavanju onoga što se nalazi s onu stranu prozora, kroz koji su samo rijetki sretnici imali prilike otisnuti se. Dođite, uvijek ste dobrodošli!

Danijel Reponj
www.zvjezdarnica.com

- 00:42 - Isprintaj - #

Zemljopisno-turistička karta Vpž i Pitomače u časopisu "Merdijani"

mer


U najnovijem travanjskom broju časopisa "Merdijani" tema broja je grad Virovitica a kao prilog časopisa je zemljopisno-turistička karta Virovitičko-podravske županije sa kartama gradova i Pitomače.

- 00:03 - Isprintaj - #

07.04.2007., subota

Pitomačke fotografije

groblje



groblje groblje groblje

groblje groblje groblje

- 23:28 - Isprintaj - #

06.04.2007., petak

Wireless mrežom povezani Pitomača i Đurđevac

ping


Udruga Pitomačkih Informatičara i Network Gamera (PING) ostvarila je još jedan od svojih brojnih planiranih aktivnosti za 2007.godinu.Uspješno se povezala na pristupnu točku Đurđevac- Silosi, koju su 29.ožujka sami postavili i povezali sa Pitomačkom wireless mrežom članovi Udruge: Mišel Begović, Danijel Begović,Marijan Rengel,Hrvoje Vencl,Danijel Kovač i Damir Strbat.To je uz pristupnu točku u Starom Gracu.Kladarama,Lipici i dvije u Pitomači,šesta PINGova pristupna točka koju je Udruga postavila zadnjih mjeseci.
Udruga PING koja do danas broji 81 člana ovim poduhvatom planira povečati članstvo i na đurđevečkom terenu te ostvariti daljnju suradnju sa Informatičkim klubom Portal. Do Tjedna Općine Pitomača(Vidovo) za kada je najavljen 2.PING LAN PARTY,8.9. i 10.lipnja,Kino dvorana u Pitomači će vjerovatno biti premala za najavljeni turnir klanova.
p p ping
Fotografije:PING fotogalerija

ping


- 22:52 - Isprintaj - #

Sretan Uskrs

uskrs



Hrvatski informativni centar:Uskrs
Uskrs u Hrvata
Uskrsni običaji u Hrvatskoj

HRTweb:Ususret Uskrsu
Uvod
Korizma
Veliki četvrtak
Veliki petak
Velika subota
Proslava Uskrsa


- 19:07 - Isprintaj - #

Izgubljena Kristova grobnica

U subotu 07.travnja u 19 sati,u prostorijama Općine Pitomača prikazat će se dokumentarni film "The Lost Tomb of Jesus" te će se održati rasprava o ovoj tematici.Član Biblijskog Arheološkog društva Branko Novosel prikazat će svoje viđenje ove teorije te uz prikaz orginalnih fotografija slikanih na biblijskim mjestima pokušati objasniti nove spoznaje o grobu Isusa Krista i poznatom "Torinskom platnu".
Pozivaju se svi koji su gledali ili nisu gledali ovaj dokumentarac da dođu na ovu zanimljivu prezentaciju.

isus




f1


- 19:01 - Isprintaj - #

"Kukuriček 2007"-popis pjesama i izvođača

kukuriček


Ovogodišnji KUKURIČEK održat će se 14.03. (subota) sa početkom u 19,00 sati. Dogovoren je i direktan prijenos za televiziju "Z1", a u pregovorima su i ostale lokalne televizije. Ovdje vam donosimo kompletan popis pjesama i izvođača koji će nastupiti ove godine...
1. MOJA PJESMA - DJEČJI ZBOR "TRATINČICE" - RIJEKA
Natalija Banov - Ivanka Glogović Klarić - Aleksandar Valenčić (glazba - tekst - aranžman)
2. KAD SMO TREŠNJE JELI - DORA TROGRLIĆ - BJELOVAR/ĐURĐEVAC
Dora Trogrlić - Božidar Galjar - Davor Jendrašić
3. MALI ČUVARI MORA - DJEČJI ZBOR "ZVONA VIŠKOVA" I SARA ZOROVIĆ - VIŠKOVO
Doris Kovačić - Ljubica Kolarić Dumić - Robert Grubišić
4. MOJA LJUBAV VESNA - FILIP ANTUN DULER - ZAGREB
Arsen Dedić - Drago Ivanišević - Tihomir Preradović
5. LJETNI HIT - DJEČJI ZBOR "SRDELICE" - SPLIT
Leo Škaro - Lana Škaro - Leo Škaro
6. DAVNO - "DAR" I ROMANA ROGIĆ - ZAGREB
Maja Rogić - Maja Rogić - Maja Rogić
7. JA I MOJCA - SANDRO TURKOVIĆ - KOPRIVNICA
Davor Jendrašić - Rajko Stilinović - Davor Jendrašić
8. TA MALA PJESMA - MARTINA MATIĆ - PULA
Alan Propat - Alan Propat - Romeo
9. DAŠ - SARA MARIJAN, LORENA SKOMERŠIĆ I DJEČJI ZBOR "MIĆI BODULI" - KRK
Natalija Banov - Ivanka Glogović Klarić - Robert Grubišić
10. RIVER DRAVA - IVA VARGEK - VIROVITICA
Marko Tomasović - Rajko Stilinović - Aleksandar Valenčić
11. SIMPATIJA - IVAN BOTTEZAR - VIŽINADA
Ines Prajo - Aarjana Kunštek - Romeo
12. PJESMA BOJE LAVANDE - VINKA BEDEKOVIĆ - PITOMAČA
Dražen Žanko - Rajko Stilinović - Dražen Žanko
13. KROKODILSKE SUZE - JOSIP SIMONIĆ I DJEČJI ZBOR "KLINCI IZ KRALJEVSKOG GRADA KNINA" - KNIN
Davor Jašek - Davor Jašek - Zoran Jašek
14. MEDO SE ŽENI - ANITA TOPLJAK I MARTIN ŠTEFAN - ĐURĐEVAC
Ljubo Kuntarić - S. Trobec Toto - Davor Jendrašić
15. SVIJET BAJKI - IVA LEKO, KRISTINA LUKAČEVIĆ I DJEČJI ZBOR "VUKOVARSKI GOLUBIĆI" - VUKOVAR
Dubravka Lemac - Jasna Babić - Šima Jovanovac
16. PJESMA PRIJATELJSTVA - LUCIJA LUČIĆ - ZAGREB
Toni Eterović - Jasna Relić - Toni Eterović
17. KRAVATA - DJEČJI ZBOR "PRVA LJUBAV" - SVETA NEDELJA
Zoran Jašek - Ljiljana Ivković - Zoran Jašek
18. MOJA BAKA - PETRA FUČEK - ĐURĐEVAC
Ivica Percl - Ratko Zvrko - Davor Jendrašić
19. HAJDE PROĐI - MARIN HORVAT - BUZET
Ines Prajo - Arjana Kunštek - Romeo
20. NEK PLEŠE SVIJET - ARIJANA BRAJE - SESVETE
Darko Braje - Edita i Arijana Braje - Darko Braje
21. SANJAM - LUCIJA JAKELIĆ - ĐURĐEVAC
Jure Jakelić - Jure Jakelić - Davor Jendrašić
22. ŠTORIJA - LUCIJA RAJNOVIĆ, VERONIKA KAMENAR I KATARINA ČAVAL - PRAPUTNJAK/ČAVLE
Mario - Kamenar - Desanka Šoštarić - Mario Kamenar
23. ROCK AND ROLL - EUGEN STJEPAN VIŠIĆ - TROGIR
Kadujar - Kadujar - Kadujar
24. ALI, ALI, ALI - MATEA BRKIĆ I MARTINA MARIĆ - BJELOVAR
Mladen Medak - Mladen Medak - Miroslav Konopa
-------------------------------------------------------------------------------
Đurđevac.com

- 18:24 - Isprintaj - #

Izdana Uskrsna pjesmarica

Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije izdao je Uskrsnu pjesmaricu sa 80-tak pjesama za izvođenje u vazmenom razdoblju crkvene godine. Notna pjesmarica namijenjena je upotrebi u liturgiji u varaždinskoj katedrali, a mogu je nabaviti i sve zainteresirane župe i crkve. Pjesme su podijeljene u poglavlja koja nose naziv "Uskrsne pjesme i himni", "Poklici i posljednice", "Psalmi uskrsnih nedjelja", "Vazmeno bdjenje", "Uzašašće" i "Duhovi - Pedesetnica". Osim što je namijenjena određenom dijelu crkvene godine, posebnost je ove pjesmarice i što u poglavlju "Psalmi uskrsnih nedjelja" donosi uglazbljene psalme za sve vazmene nedjelje godina A, B i C. Za Vazmeno bdjenje također donosi uglazbljene psalme koji se izvode nakon svakog od sedam čitanja, a objavljene su i note skladbi za svetkovine Uzašašća i Duhova.
Kao i nedavnu Korizmenu pjesmaricu, i ovu je priredio voditelj Ureda za crkvenu glazbu mo. Anđelko Igrec.
Pjesmarica se po cijeni od 10 kuna može nabaviti u Biskupskom ordinarijatu, a za veći broj primjeraka moguć je popust.
Varaždinska biskupija



- 11:58 - Isprintaj - #

Nove table u Zaštićenom krajoliku Križnica

križnica


Za vrijeme trajanja proširenog eko-stožera u Virovitici, stručne suradnice pomoćnika ministra kulture gospodina Šikića, dipl.ing.agr. Mirna Bojić, i dipl.ing. Blandina Randić Potkonjak, obišle su zaštićena prirodna područja općine Pitomače. Domaćin im je bio načelnik Općine, Željko Grgačić. Pohvalile su netom postavljene table koje je dala izraditi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Virovitičko-podravske županije , a financirala ih je Općina Pitomča. Table je izradio svestrani umjetnik Josip Šimić.
Fotografija i tekst:Pitomača.hr

- 11:51 - Isprintaj - #

Još jedno uspješno predavanje za voćare i vinogradare

linc


Udruga voćara i vinogradara "Sveti Vinko" Virovitica organizirala je za svoje članstvo još jedno u nizu stručnih predavanja na kojemu su upoznati s paletom novih proizvoda zaštitnih preparata tvrtke «Syngenta». Na stručnom predavanju održanom u mjesnom domu u Milanovcu, kojemu su prisustvovali i predavanja održali i predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, Virovitičko-podravske županije, Marijan Lincmajer, Blaženka Mozer i Zrinka Pavunić vinari su upoznati i s novinama u izmjeni Pravilnika za dobivanjem geografskog porijekla.
Zlatko Ciprijanović
ViroviticaOnline

- 11:44 - Isprintaj - #

05.04.2007., četvrtak

Invalid Domovinskog rata prosvjedovao pred zgradom Općinskog suda u Pitomači

vtNet
Nezadovoljan što ga sudac i predsjednik Općinskog suda u Pitomači Darko Barišić nije saslušao kao svjedoka u predmetu koji se vodio protiv njegove supruge Ivanke, hrvatski branitelj, invalid Domovinskog rata Ivica Apatić (38) odlučio se na prosvjed pred zgradom suda u središtu Pitomače. Nastala je komešanje, Ivica je pozvao svoje ratne prijatelje iz đurđevačke HVIDR-e, netko je nazvao novinare tvrdeći da hrvatski branitelj prijeti samoubojstvom pred zgradom suda…

«Invalid sam u kolicima, nisam mogao pristupiti suđenju jer sudnica nema prilaza za invalide. Umjesto da siđe i sasluša me sudac je konstatirao kako zbog zdravstvenog stanja nisam mogao pristupiti. Moja supruga je zbog toga osuđena na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci na godinu dana», ispričao je novinarima Apatić pokazujući nam zapisnik o glavnoj raspravi.

Apatići su prošle godine od poznanika Ž.B. za 5000 kuna kupili automobil Golf, star 19 godina. Nisu ga mogli registrirati jer im je prodavatelj obećao srediti «papirologiju» kako bi auto prošao na tehničkom. Kada su napokon krenuli na tehnički pregled u rutinskoj kontroli prometa zaustavila ih je policija. «Auto je vozila moja supruga koja nije imala dozvolu, ali najtragičnije je što smo otkrili da tablice ne pripadaju tom nego nekom drugom vozilu. Moja supruga je zato završila na sudu a sam danas trebao posvjedočiti da nismo kriminalci i da tablicu nije postavila ona», ispričao nam je Ivica naglasivši kako neće otići iz haustora zgrade dok ga sudac ne sasluša «pa makar i mjesec dana bio tu».
vtNet
Kao dokaz svojoj priči Ivica je pokazao policu osiguranja koju su plaćali sve ono vrijeme u kojem su vjerovali poznaniku da je sa prijepisom i papirima automobila sve sređeno, a od svojih prijatelja naručio deku kako bi se mogao pokriti. Dok nam je pričao svoj ratni put kao pripadnik HOS-a, strahote koje je proživio u logoru više je puta zaplakao i pitao: «Zar je to država za koju sam se borio». Bio je vrlo smiren, nije galamio, nije prijetio samoubojstvom... Rekao je tek da to čini zbog svoje troje djece.

Sudac Barišić nam je objasnio kako Apatić nije saslušan jer je utvrđeno činjenično stanje pa je Općinsko državno odvjetništvo odustalo od saslušanja. Njegov iskaz, naime, ne bi ništa promijenio. Nakon razgovora s novinarima sudac je pristao sići u haustor i osobno mu objasniti zašto ga nije bilo potrebno saslušati nakon čega je Apatić odustao od prosvjeda.
Goran Gazdek
Fotografije i tekst:Virovitica.net

- 18:44 - Isprintaj - #

Devet općina zajedno traže novčanu potporu EU

Načelnici općina Molve, Hlebine, Novo Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Virje i grada Đurđevca pred potpisivanjem su Sporazuma o usklađivanju programa ukupnog razvoja svojih područja. Odgovor je to na natječaj Ministarstva poljoprivrede kojim se općine poziva da usklade najvažnije projekte razvoja gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture i sličnog, radi traženja novčane potpore iz pretpristupnih fondova Europske unije. Koordinator suradnje općina molvarski načelnik Ivan Kolar kaže da će za pripremu projekata trebati oko pola godine, jer je to obiman posao, no priliku za dobivanje bespovratne pomoći nikako ne treba propustiti. U planu je kandidiranje više od 20 konkretnih projekata, naglasio je Kolar i pojasnio što će se u narednom razdoblju događati:
- Predstoji odabir ovlaštene agencije ovlaštene za izradu programa ukupnog razvoja, potpisivanje ugovora o suradnji i slanje te dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Svi projekti koji će biti nominirani prema pretpristupnim fondovima EU ili za razvoj infrastrukture imat će prednost, jer su napravljeni temeljem zajedničkog interesa više općina – objasnio je Ivan Kolar.
Općine bi trebale iskoristiti ponudu i zato što će 75% cijene izrade svakog programa podmiriti Ministarstvo poljoprivrede, kazao je Kolar i izdvojio da sve lokalne uprave moraju na vrijeme prikupiti dokumentaciju, uputiti ju ministarstvu i osigurati financiranje mimo svojih proračuna. Hlebinski načelnik Hrvoje Gaži bio je puno konkretniji u iznošenju konkretnih planova za budućnost. Hlebine će zatražiti potporu za nastavak gradnje komunalne infrastrukture, a u suradnji s Općinom Molve planiraju otvaranje pogona za preradu kozjeg mlijeka te osmisliti nekoliko važnih projekata razvoja gospodarstva.
- Želimo stvoriti preduvjete za otvaranje proizvodnih pogona na području Hlebina, najvjerojatnije pakirnice svježeg ili smrznutog povrća. Interesantna nam je i proizvodnja betonske galanterije, kojom bi se prekinula praksa prodaje sirovine, odnosno šljunka i osiguralo 15 ili više radnih mjesta – nabrojao je Hrvoje Gaži.
Suradnju općina su inicirali molvarski, novigradski, hlebinski te načelnik općine Novo Virje, naknadno im se pridružilo još pet općina, a prema Kolarovim saznanjima ovo je prva suradnja te vrste u Hrvatskoj.
Radio Koprivnica

- 16:30 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-5.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 05.04.2007. godine bez električne energije bit će od 08,30 do 14,00 sati mjesto Dinjevac.

- 05:50 - Isprintaj - #

03.04.2007., utorak

Vijesti iz Županije

Fasada na Područnoj školi u Dugom Selu, plinsko grijanje u Bušetini, uređenje u Pitomači…

Odlukom Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, donesene su izmjene plana rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja u osnovnim školama, te srednjim školama. Naime, prema tome, postaviti će se fasada u Područnoj osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja u Dugom Selu (investicija je vrijedna 80.000,00 kuna), uvesti plinsko grijanje u Područnoj osnovnoj školi August Cesarec iz Špišić Bukovice u Bušetini (investicija je vrijedna 54.000,00 kuna), te će se u Srednjoj školi u Pitomači urediti učionice i hodnik u prizemlju, rekonstruirati podrumski prostor za arhiv, te postaviti klizna vratar ograde, sve u iznosu od 46.820,00 kuna.
----------------------------------------------------------------------------------------
Imenovan Nadzorni odbor za praćenje realizacije projekta PHARE CBC Križnica

Na sjednici Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, imenovan je Nadzorni odbor za praćenje realizacije projekta PHARE CBC Križnica. Prema njemu, u nadzornom odboru će biti, župan dr. Stjepan Feketić (predsjednik), te članovi, zamjenici župana, Zvonimir Koić i Zvonimir Šimić. Zadaće Nadzornog odbora su: definiranje zadaća i odgovornosti Projektnog tima; informiranje korisnika Projekta o sadržaju projekta, primanje izvješća Projektnog tima o napretku projekta, evaluacija Projekta i prilagodba pojedinih aktivnosti.
----------------------------------------------------------------------------------------
VPŽ

- 15:41 - Isprintaj - #

1.PING LAN party na YouTube

1. 2. 3.
Udruga Pitomačkih Informatičara i Network Gamera (PING) organizirala je povodom druge godišnjice rada prvi veliki LAN party od 16.do 18.ožujka u prostorijama Kino sale Pitomača.
1. PING LAN PARTY
1-izložba računala
2-pozdravni govori
3-otvorenje i igranje

- 11:13 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-3.4.2007.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Dana 03.04.2007.g. bez električne energije biti će od 08,30 do 14,00 sati mjesta: Dinjevac, Grabrovnica, M.Črešnjevica, V. Črešnjevica predio od broja 1 i 2 do 79 i 102.

Zbog radova na elektro postrojenjima dana 04.04.2007. g. bez električne energije biti će:
- u Otrovancu od 12.00 do 12.30 sati predio od broja 1 i 2 do 29 i 36,
- u Pitomači od 08.00 do 08.15 sati ulica Štrosmajerova, I. Mažuranića, Dravska od broja 31 i 26B do 137 i 126, ulica A. Mihanovića od broja 15 i 30 do kraja, Vinogradska od broja 64 i 39 do kraja te naselje Otrovanec;
- u Pitomači od 11.00 do 14.00 sati dio ulice Lj. Gaja od broja 148 i 187 do kraja, ulica M.P.Miškine,ulica T.Ujevića te mjesto Stari Gradac;
- od 08.00 do 17.00 sati mjesta Sedlarica s Lipicom, V Črešnjevica od broja 83 i 112 do kraja te mjesto Turnašica sa pripadajućim vinogradima.

- 05:36 - Isprintaj - #

02.04.2007., ponedjeljak

Prezentacija programa HSS-a "Preporod hrvatskog sela" u Grabrovnici

hss


Općinska organizacija Hrvatske seljačke stranke Pitomača održat će 05.travnja 2007.godine (četvrtak,u 20 sati) u Društvenom domu u Grabrovnici prezentaciju programa HSS-a na temu "Preporod hrvatskog sela".
Prezentaciju će voditi eminentni stručnjaci iz područja poljoprivrede.U programu prezentacije biti će omogućeno kroz pitanja,odgovore i razgovore objasniti važne teme koje se tiću života na selu,poticaja,agrarne politike,zemljišne politike,kreditiranja poljoprivredne proizvodnje,udruživanja poljoprivrednika u udruge i zadruge i ostale teme iz života hrvatskog sela.
Predsjednik podžupanijske organizacije HSS Pitomača:Ivan Begović
Predsjednik općinske organizacije HSS Pitomače:Zdravko Dijaković


- 19:30 - Isprintaj - #

Pitomačke fotografije-Grabrovnica

grabrovnica


Grabrovnica-rodno mjesto hrvatskog pjesnika Petra Preradovića
pp pp pp

pp pp pp

- 19:28 - Isprintaj - #

Pješačko-biciklistički izlet u Križnicu

Rekreacijsko društvo Zeleno srce Pitomača poziva članove i ostale mještane na pješačko-biciklistički izlet u Križnicu. Izlet će se održati u ponedjeljak 09. travnja. Polazak za pješake je u 10 sati od križničkog mosta (do mosta vlastitim prijevozom), a za bicikliste u 10 sati ispred crkve u Pitomači. Cijena ručka u Križnici je 25 kuna po osobi. Prijave i uplate primaju se do 06. travnja na kiosku Žabac.
Pitomača.hr

- 17:09 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

NOGOMET
Rezultatski neuspješan vikend za pitomačke sportaše započeli su nogometaši NK "Pitomača“ koji su u sklopu utakmica 23. prvenstvenog kola III. HNL – istok, u subotu gostovali u Osijeku kod ekipe NK «Grafičar-vodovod», gdje su doživjeli peti uzastopni poraz u proljetnom dijelu natjecanja. Rezultat utakmice bio je visokih 12:0 za domaćine, što je najteži poraz pitomačana posljednjih godina i poraz koji je pitomačane ostavilo na posljednjem mjestu tablice trećeligaša. Idućeg tjedna u Pitomači gostuju nogometaš NK «Mladost» iz Molvi.
Kadeti i juniori NK «Pitomača» jučer su u Bjelovaru igrali svoje susrete 16. kola IV. HNL – sjever za kadete i juniore, skupina A, te su poraženi, kadeti sa 2:0, a juniori sa 4:0, dok su pitomački pioniri svoje utakmice 21. kola IV.HNL – sjever za pionire odigrali u subotu u Molvama kod nogometaša NK «Mladost». Domaćini su i u ovim susretima bili uvjerljivi i u svim kategorijama pionira zabilježili pobjede U-10 sa 4:2, U-12 sa 5:0, a U-14 sa 2:0. Prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstvenog natjecanja IV. HNL – sjever, podskupina B, na domaćem terenu u Grabrovnici jučer su imali nogometaši NK «Croatia». U utakmici 13. kola u goste su im stigli nogometaši NK «Bratstvo» iz Gornjeg Bazja, koji su se na kraju i veselili minialnoj pobjedi od 1:0. Od županijskih drugoligaša, NK «Sloga» iz Kladara u utakmici 12. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, kao domaćin savladala je nogometaše NK «Napredak» iz Rušana sa 5:1, dok je NK «Mladost» Stari Gradac na gostovanju kod nogometaša NK «Domus» iz Svetog Đurađa pobijedio s 3:0.

RUKOMET
Pitomačke rukometašice i ovoga vikenda na rasporedu imaju dvostruki program. Prva ekipa u subotu je odigrala utakmicu 11. kola III. HRL – sjever, na gostovanju u Slatini kod vodeće ekipe lige ŽRK «Hrvatski dragovoljac» i poražena je sa 30:25, iako je bila ravnopravna domaćinu do posljednjih pet minuta utakmice. Za Pitomaču su nastupile: Kovačić, Kapitan (1), Habijanić (3), I.Kožarić (10), B.Lovrin, Filipović, Petković (1), Rončević (5), Sabolić, I.Lovrin, Paradinović, Mioč (3), T.Kožarić i Šimić (2).Druga ekipa pitomačanki jučer je na gostovanju u Virovitici, u utakmici 11. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar, protiv rukometašica treće ekipe ŽRK «Tvin-Trgocentar», zabilježila desetu uzastopnu pobjedu u isto toliko prvenstvenih nastupa ove sezone. Rezultat je bio 33:30 za pitomačanke za koje su nastupile: Kovačić, Kapitan (3), Habijanić (3), I.Kožarić (16), B.Lovrin (1), Filipović, Begović (1), Siladić, Petković (2),Sabolić, I.Lovrin, Paradinović, Mioč (7) i T.Kožarić.

KUGLANJE
Kuglači KK «Pitomača» i prošlog su vikenda nastavili sa uspješnim nastupima u III. HL zona Požega. U utakmici 25. kola lige, na gostovanju u Požegi bili su uspješniji od domaćina i pobijedili sa 5:3, dok su u 26. kolu domaćini kuglačima KK «Slavonac». Prošloga je vikenda održano i prvenstvo Virovitičko-podravske županije za kuglače i kuglačice. U pojedinačnim nastupima kod kuglačica Štefica Kaša osvojila je drugo mjesto, dok su se Dušanka Golubić, Andreja Kaša–Kovač i Dušanka Vukčević plasirale na 5., 6. i 7. mjesto. Štefica Kaša pojedinačnom je uspjehu pridodala i drugo mjesto u paru sa Dušankom Golubić, dok su pitomački parovi Dubravka Sabolić – Andreja Kaša-Kovač, odnosno Dušanka Vukčević – Bernarda Žibreg plasirali na 4. odnosno 6. mjesto. Kod kuglača najbolji plasman ostvario je Zlatko Rakijašić plasmanom na 9. mjesto, dok je Dražen Švarbić bio 11.
Pitomača.hr

- 17:07 - Isprintaj - #

Ministarstvo dodijelilo sredstva za radove na pitomačkim rječnim skelama

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka Republike Hrvatske svojom Odlukom o načinu korištenja i raspodjeli financijskih sredstva iz državnog proračuna za 2007. godinu, za aktivnost potpora jedinicama lokalne i regionalne samouprave za poprečno prevoženje – poticanje riječnog prometa, Općini Pitomača dodijelilo je iznos od 143.000,00 kuna za izvođenje potrebnih radova na obje pitomačke skele.
Pitomača.hr

- 17:00 - Isprintaj - #

Zaključci s 3. sjednice Općinskgo vijeća Općine Pitomača

U četvrtak je održana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača. Općinski su vijećnici prihvatili godišnji obračun Proračuna Općine Pitomača za 2006. godinu, čiji su prihodi realizirani u visini od 9.679.810,28 kuna ili 87% planiranih proračunskih prihoda, a rashodi u visini od 9.793.645,34 kune ili 88,31% planiranih proračunskih rashoda. Isto tako Općinski su vijećnici jednoglasno usvojili godišnje obračune općinskih proračunskih korisnika – Predškolske organizacije «Pitomača» i «Knjižnice i čitaonice Pitomača». Više rasprave i podijeljeno mišljenje vijećnika donijele su točke dnevnog reda u kojima se raspravljalo o Prijedlogu odluke o ustrojavanju upravnih tijela Općine Pitomača, kao nastavku započetih aktivnosti vezanih uz preustroj Jedinstvenog upravnog odjela općine, te Prijedlogu odluke o pristupanju općine programu javno-privatnog partnerstva. Oporbeni vijećnici predlagali su da se po modelu javno-privatnog partnerstva ne ide u projektiranje, izgradnju i opremanje kuća oproštaja u Starom Gracu, Velikoj i Maloj Črešnjevici, već su podržali samo prijedlog za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje Doma kulture u Pitomači. Nakon rasprave obje odluke donesene su uz šest glasova protiv oporbenih vijećnika.
Općinski su vijećnici donijeli odluke o izboru najpovoljnijih koncesionara za obavljanje dimnjačarskih usluga i usluga prijevoza pokojnika za naredno četverogodišnje razdoblje, te su novi koncesionari postali oni dosadašnji, obrti «Dimnjačar» vl. Stanko Maras iz Pitomače i «Dimko» vl. Zlatko Lovreković iz Pitomače, za obavljanje dimnjačarskih usluga, te «Anemona» d.o.o. Pitomača i Trgovačka radnja «Marta» vl. Branka Nemet iz Pitomače, za obavljanje usluga prijevoza pokojnika.

Donesena je i nova Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti, Program korištenja sredstava socijalne skrbi na području Općine Pitomača, kao i Program mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti za 2007. godinu.

Na kraju dnevnog reda bile su dvije točke vezane su uz «Komunalno Pitomača», a odnosile su se na imenovanje zastupnika Općinskog vijeća u skupštinu t.d. «Komunalno Pitomača» d.o.o. Pitomača i prijedlog za imenovanje članova nadzornog odbora istog.
Pitomača.hr

- 16:57 - Isprintaj - #

Pitomački umirovljenici na izletu u Vukovaru i Iloku

SESTRA ZLATA OBIŠLA JE "SVOJ" BOLNIČKI ODJEL
U četvrtak 15. 3. o. g. pedeset pitomačkih umirovljenika sa svojim predsjednikom Antunom Begovićem, već u šest sati ujutro uputili su se na jednodnevni izlet u Vukovar i Ilok. U autobusu bila je i umirovljena medicinska sestra Zlata Jakšić. Došavši u Vukovar prva im je postaja bila vukovarska bolnica, u kojoj su imali dogovoren posjet. Od svih umirovljenika neizbrisivi dojam stravičnosti pri ulazu u bolnicu osjetila je sestra Zlata, koja je 26 godina svojeg radnog staže odradila u toj bolnici, sve do pada Vukovara i upada četnika u vukovarsku bolnicu. Tada je s ostalima direktno iz bolnice utrpana u autobuse kojima su stigli u Đurđrvac, a nakon toga u Pitomaču. Proživjevši strahote okrutnosti nadljudskih razmjera, uspjela se zaposliti u pitomačkoj zdravstvenoj stanici, ali nakon 4 godine uslijedili su inzult i infarkt i odlazak gospođe Zlate u mirovinu, a zbog djece, sina i buduće snahe ostaje u Pitomači. To je životna priča sestre Zlate, koja je u podrumskom dijelu vukovarske bolnice odmah našla kutak u kojem se u kasnim noćnim satima u rijetkim trenucima odmora, načas odmarala pored ranjenika. Sjeća se, znalo se dogoditi, da se iz kreveta podigao ranjenik i ponudio bi nama sestrama svoj krevet da se opružimo i bar malo odmorimo natekle noge. Bila je to prilika da sada u obnovljenoj bolnici obiđe "svoj" odjel ginekologije, da se pozdravi sa kolegicama i bolničkim timom koji se nakon rata vratio u Vukovar i nastavio rad u bolnici, kojom i sada rukovodi doktorica Bosanac. Nakon toga uslijedio je zajednički posjet crkvi svetih Filipa i Jakova, koja je sretnim slučajem ostala ne sravnjena sa zemljom, ali je jako oštečena. Danas je izvana obnovljena, ali iznutra, nekad jedna od najljepših crkava u zemlji, danas je provizorij, sa svojim ranjenim Isusom, blagoslovljenim u Osijeku 2003. godine od pape Ivana Pavla II. Zaštitnik Vukovara sv. Bono 250 godina štitio je Vukovar, a 1995. godine sarkofag s tijelom sv. Bone srpski je agresor polio benzinom i spalio, ispričao je prisutnima franjevac, predstavnik župnog ureda sv. Filipa i Jakova. Uslijedio je posjet centralnom groblju - memorijalnom centru. Na postolju memorijalnog spomenika posvećenog žrtvama Vukovara sestra Zlata je pročitala: "Braniteljima Vukovara od branitelja Donjeg Humca, otok Brač". Iz tog mjesta doselio je njen otac u Vukovar - rekla je sestra Zlata. Tumač na groblju bila je kčerka Katice Šrenk, također prognanice nastanjene jedno vrijeme u Pitomači, ali ona se uspjela s obitelji vratiti u Vukovar. Memorijalni spomenik kombinacija je bračkog kamena i plave bronce s križevima na sve četiri strane svijeta, aleje križeva posvećene nestalima, sa bijelim i crnim grobnicama dojam je nezaboravnih ljudskih stradanja, da se ne zaboravi. Slijedio je posjet Ovčari, danas muzeju ljudskih stradanja nedužnih žrtava agresora. Posjetili su i znamenite iločke podrume, ili ono što je do danas od njih ostalo, vidjeli vrata iločke crkve, koja su poklon virovitičke firme TVIN. Pritom "vukovarka", kako se ona zapravo osjeća, sestra Zlata posebno je spomenula patera Marka Malovića, Vukovarca rodom, kojem je izginula sva obitelj, a on je cijelo ratno vrijeme okupacije ostao u Iloku. Da ne bude sve sumorno, izletnici su u povratku kući navratili u Baranji u lokal u Karancu, na zajedničku većeru i uz muziku i ples zadržali se do kasnih sati.
B. M.
Pitomača.net

- 16:49 - Isprintaj - #

Novi natječaji Ministarstva poljoprivrede i šumarstva

vpž


Do 800.000,00 kuna za Program edukacije i informiranja korisnika programa ruralnog razvitka
Cilj natječaja je educirati i informirati prvenstveno korisnike programa ruralnog razvitka, a time i širu javnost o modelima ruralnog razvitka za čiju provedbu je nadležno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i koji imaju za cilj održivi razvitak seoskog područja osiguranjem primjerenih radnih i životnih uvjeta te očuvanje prirodnog i kulturnog naslijeđa.
---------------------------------------------------------------------------------------
Sufinanciranje programa rada udruga hrvatskih prehrambenih autohtonih proizvoda
Cilj natječaja je poticanje i promoviranje rada strukovnih udruženja (udruga) proizvođača i/ili prerađivača hrvatskih prehrambenih autohtonih proizvoda kao bitnih čimbenika u promociji hrvatskih autohtonih prehrambenih proizvoda u kako inozemnom, tako i na domaćem turističkom tržištu, te njihove zaštite oznakom izvornosti, oznakom zemljopisnog podrijetla ili oznakom tradicionalnog ugleda.
--------------------------------------------------------------------------------------
Do 20. travnja otvoren Natječaj iz programa „Sufinanciranja rada udruga strojni prsten“
Cilj natječaja je promoviranje rada udruga strojnih prstenova kao bitnih čimbenika
organiziranja poljoprivrednih proizvođača, na način da se sufinancira program razvoja udruge (koji uključuje i kupnju novih strojeva i opreme).
-------------------------------------------------------------------------------------
VPŽ

- 16:36 - Isprintaj - #

Održani 39.literarni susreti "Preradovićev Rođendan"

GRABROVNICA OBILJEŽILA OVOGODIŠNJI JUBILEJ SVOJEG VELIKANA

U subotu 24. ožujka o. g. održan je 39. susret literarnih družina "Preradovićev rođendan" u rodnoj kući, današnjem muzeju, posvećenom velikom pjesniku Petru Preradoviću.
Kulturno umjetnički program izvela su djeca pitomačke Osnovne škole Petar Preradović i folklorna skupina djece, ogranka KUD "Petar Preradović" iz Grabrovnice. Pod vodstvom nastavnice Marije Kovačević - Švarbić, mladi Grabrovničani, predstavnici izvornog folklora u karakterističnim sasvim bijelim narodnim nošnjama, vrlo efektno otpjevali su i otplesali: - Majka Mari kosu plela, Ko mi moje guske krade, Biser mi se rastepel i Igrajmo se vanjkušića.
Ovogodišnji sudionici susreta su mladi literati osnovne škole "Ivan Lacković Croata" iz Kalinovca, osnovne škole Kloštar Podravski, osnovne škole iz Molvi, osnovne škole Petar Preradović iz Zagreba i domaćini osnovna škola Petar Preradović iz Pitomače. Na susretima sudjelovalo je tridesetak mladih literata sa svojim voditeljima, nastavnicima hrvatskog jezika. Glavna gošća susreta bila je književnica Maja Glušćević, koja je sa prisutnima odslušala radove mladih literata, zabilježenih u prigodno izdanom zborniku radova sudionika tridesetdevetih susreta, analizirala radove mladih. Pohvalila je uratke svih mladih literata. Istakla je da su je se posebno dojmile pjesma "Paulina" (drobna, draga, cucka fina), uradak Katarine Janči i prozni sastav "Zob" (zub) učenice Martine Pintarić, obje iz osnovne škole Molve. Sva su ova djeca pisci i pjesnici, rekla je pjesnikinja Maja Glušćević. Rekla je da ju uradak "Paulina" podsjeća na njenu posljednje napisanu knjigu "Pika", jer ju neodoljivo podsjeća na psića "Paulinu". Od svojih radova podvukla je kao njoj posebno drage knjige "Vučko" i "Klopka za medvjeda". Ispričala je istinitu priču o suđenju jednoj medvjedici koja je branila svoje mladunče. Sve se završilo sretnim hepiendom, što je ona pretočila u knjigu, koja je postala obavezna školska lektira. Istakla je da bi današnji literati ovih susreta mogli biti i uspješni glumci u ekranizaciji svojih djela. Ispričala je kako se na dobre tekstove rade uspješni zabavni filmovi sa životinjama i ispričala zgodu sa psom Hundom u filmu "Vuk samotnjak". Na kraju pjesnikinja Maja Glušćević zahvalila se na pozivu u Pitomaču i Grabrovnicu u časni dom velikog pjesnika Petra Preradovića, obradovana buketom cvijeća zaželila je daljnje uspjehe ovoj manifestaciji. Ovogodišnji pokrovitelji susreta bili su Školska knjiga iz Zagreba, koja je sudionike nagradila paketom knjiga, te općina Pitomača od koje su sudionici, mladi literati ponijeli iz Grabrovnice majice s natpisom "39. literarni susreti 24. ožujka 2007." .Nakon svečanog i radnog dijela skupa, svi sudionici bili su na ručku u restoranu domaćina osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, gdje su nastavili zajedničko druženje, posebno pobratimljene škole iz Zagreba i Pitomače.
B.M.
Pitomača.net



- 05:46 - Isprintaj - #

Pitomački humanitarni koncert

GLAZBENICI I PRIVREDNICI ZAJEDNO

U nedjeljno veče 25. 3. 2007. u organizaciji glazbene udruge Pjesme Podravine i podravlja, i humanitarne udruge Podravsko sunce s medijskim pokroviteljem Pitomim radijom, voditeljskim parom Darijom Kopričanec i Zlatkom Škrinjarom, Podravski mužikaši, istoimenom pjesmom otvorili su humanitarni koncert u domu kulture u Pitomači. Pokrovitelj koncerta je općina Pitomača, a generalni pokrovitelj firma "JAN SPIDER" Pitomača, sa zajedničkim ciljem, uz humanitarnu korist, obogatiti duhom Pitomaču i Pitomačane.
Na pozornici prvi puta na koncertu ove vrste bili su suhopoljski tamburaši i vokalni solist Edo Berec. Predstavili su se pjesmama Tražim te, Srčeka dva i Ledina.
Vokalni solist Vlado Vlainić s Prijateljima predstavili su se uz ostale, pjesmama Konji jure i Žedan tvojih usana. Damir Hajduk na cimbalu uz muzičku pratnju Marinka Barčana i Rikarda Bakana izveli su čardaš. Na koncertu uz pratnju pitomačkih Licitara prvi puta nastupila je debitantica Darija Kopričanec pjesmom Prva ljubav i dobila buran pljesak ohrabrenja. Pridružio im se i Denis Špegelj, najbolji hrvatski primaš. Nastupila je Maja Zeko, koja je pjevala u pratnji Licitara, ali i Podravskih mužikaša. Pjevali su i vokalni solisti Alojz i Mihael Lah i Krešo Kovačević.
Na kraju koncerta prisutnima obratio se načelnik općine Željko Grgačić ispred općinskog vijeća i poglavarstva Pitomače, rekavši da je ovo prvi u nizu najavljenih koncerata, rezerviranih za svaku zadnju subotu u mjesecu. Zahvalio se predsjednici udruge Podravsko sunce Štefici Kaša na uspješnom vođenju udruge. Nikola Nemčević, direktor firme "Jan Spider" rekao je da ovim koncertom obilježavaju desetu godišnjicu rada firme, najvećeg proizvođača ljekovitog bilja u zemlji, koja godišnje preradi 1000 tona bilja uzgojenog na 500 hektara, od čega 150 hektara u eko sustavu, otkupljuju samoniklo ljekovito bilje , uvoze deficitarne vrste, a svoje proizvode izvoze u Njemačku, Švicarsku, Austriju, Sloveniju, a trečinu ukupne proizvodnje plasiraju na domaćem tržištu pod brendom "herbarium". Na hrvatskom tržištu plasiraju čajeve trgovačkim lancima Kaufland i Plodine. Upošljavaju pedesetak radnika a prepoznatljivi su u regiji u razvoju boljeg i humanijeg društva. Direktor Nemčević na koncertu uručio je Štefici Kaša donaciju, koju udruga Podravsko sunce uporno dopunjuje u korist kupnje color-dopplera za pitomačku zdravstvenu stanicu. Svim izvođačima i organizatorima uručene su pismene zahvalnice, i poziv na slijedeći humanitarni koncert. Pjesmom Rodil sem se u najlepšem kraju, uz buran pljesak posjetitelja, koji su popunili sva mjesta u u pitomačkom domu kulture, rečeno je doviđenja za mjesec dana.
B.M.
Pitomača.net

- 05:32 - Isprintaj - #

01.04.2007., nedjelja

Krugovi nepoznatog porijekla pored pitomačke zvjezdarnice

krugovi
Pomoću GoogleEarth servisa fotografirani su nepoznati krugovi u neposrednoj blizini zvjezdarnice "Villa" pored Pitomače.

- 20:31 - Isprintaj - #

Mons. Josip Mrzljak preuzeo službu varaždinskog biskupa

"Moj plan izrečen je i zapisan pred skoro dvije tisuće godina, a zadao ga je Čovjek iz Nazareta", rekao je novi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak na svečanosti preuzimanja službe u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu u subotu 31. ožujka. Svečanost je započela procesijom iz Biskupskog ordinarijata do prepune katedrale, u kojoj je sudjelovalo više od 200 svećenika Varaždinske biskupije, Zagrebačke nadbiskupije, sestrinske Požeške biskupije i drugih biskupija, kao i redovničkih provincija, te 23 nad/biskupa iz Hrvatske i inozemstva. Na ulazu u katedralu, uz mnoštvo vjernika, procesiju su pozdravili pripadnici Varaždinske građanske garde i Zrinske garde Čakovec u svečanim odorama. VIŠE
Varaždinska biskupija

- 10:45 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-1.4.2007.
NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU
31.03.2007. - Špišić Bukovica, u 22,35 sati došlo je do slijetanja osobnog vozila s ceste, te je tom prilikom jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede.
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Dana 02.04.2007. g. bez električne energije biti će u Pitomači od 08,30 do 14,00 sati dio ulice Br. Radića od broja 40 i 47 do 154 i 157 te ulica Đ. Basaričeka
Dana 03.04.2007.g. bez električne energije biti će od 08,30 do 14,00 sati mjesta: Dinjevac, Grabrovnica, M.Črešnjevica, V. Črešnjevica predio od broja 1 i 2 do 79 i 102.
POŽARI
31.03.2007. - Otrovanec, požar na gospodarsko objektu

- 10:19 - Isprintaj - #

Teška prometna nesreća – poginuo suvozač, vozač teško ozlijeđen

otrovanec


Jedna je osoba poginula, a jedna teško ozlijeđena u prometnoj nesreće koja se večeras oko 23 sata dogodila na državnoj cesti D2 u Špišić Bukovica, na Bukovačkoj cesti kod kućnog broja 15. Vozeći iz pravca Pitomače prema Virovitici dvadeset devetogodišnji vozač iz Otrovanca najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad osobnim automobilom «Alfa Romeo» kutinskih tablica. Vozilo je sletjelo s ceste, udarilo u betonski most te se okrenulo na krov. Prilikom okretanja vozač je ispao iz automobila i zadobio teške ozlijede pa je zadržan na liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici. Na mjestu nesreće poginuo je suvozač u automobilu, tridesetogodišnjak iz Otrovanca.
Fotografija i tekst:Virovitica.net

- 10:07 - Isprintaj - #

Pokretni zabavni park na rukometnom igralištu

pitomača



luna lunapark lunapark
lunapark lunapark lunapark

- 09:01 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.