Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomački humanitarni koncert

GLAZBENICI I PRIVREDNICI ZAJEDNO

U nedjeljno veče 25. 3. 2007. u organizaciji glazbene udruge Pjesme Podravine i podravlja, i humanitarne udruge Podravsko sunce s medijskim pokroviteljem Pitomim radijom, voditeljskim parom Darijom Kopričanec i Zlatkom Škrinjarom, Podravski mužikaši, istoimenom pjesmom otvorili su humanitarni koncert u domu kulture u Pitomači. Pokrovitelj koncerta je općina Pitomača, a generalni pokrovitelj firma "JAN SPIDER" Pitomača, sa zajedničkim ciljem, uz humanitarnu korist, obogatiti duhom Pitomaču i Pitomačane.
Na pozornici prvi puta na koncertu ove vrste bili su suhopoljski tamburaši i vokalni solist Edo Berec. Predstavili su se pjesmama Tražim te, Srčeka dva i Ledina.
Vokalni solist Vlado Vlainić s Prijateljima predstavili su se uz ostale, pjesmama Konji jure i Žedan tvojih usana. Damir Hajduk na cimbalu uz muzičku pratnju Marinka Barčana i Rikarda Bakana izveli su čardaš. Na koncertu uz pratnju pitomačkih Licitara prvi puta nastupila je debitantica Darija Kopričanec pjesmom Prva ljubav i dobila buran pljesak ohrabrenja. Pridružio im se i Denis Špegelj, najbolji hrvatski primaš. Nastupila je Maja Zeko, koja je pjevala u pratnji Licitara, ali i Podravskih mužikaša. Pjevali su i vokalni solisti Alojz i Mihael Lah i Krešo Kovačević.
Na kraju koncerta prisutnima obratio se načelnik općine Željko Grgačić ispred općinskog vijeća i poglavarstva Pitomače, rekavši da je ovo prvi u nizu najavljenih koncerata, rezerviranih za svaku zadnju subotu u mjesecu. Zahvalio se predsjednici udruge Podravsko sunce Štefici Kaša na uspješnom vođenju udruge. Nikola Nemčević, direktor firme "Jan Spider" rekao je da ovim koncertom obilježavaju desetu godišnjicu rada firme, najvećeg proizvođača ljekovitog bilja u zemlji, koja godišnje preradi 1000 tona bilja uzgojenog na 500 hektara, od čega 150 hektara u eko sustavu, otkupljuju samoniklo ljekovito bilje , uvoze deficitarne vrste, a svoje proizvode izvoze u Njemačku, Švicarsku, Austriju, Sloveniju, a trečinu ukupne proizvodnje plasiraju na domaćem tržištu pod brendom "herbarium". Na hrvatskom tržištu plasiraju čajeve trgovačkim lancima Kaufland i Plodine. Upošljavaju pedesetak radnika a prepoznatljivi su u regiji u razvoju boljeg i humanijeg društva. Direktor Nemčević na koncertu uručio je Štefici Kaša donaciju, koju udruga Podravsko sunce uporno dopunjuje u korist kupnje color-dopplera za pitomačku zdravstvenu stanicu. Svim izvođačima i organizatorima uručene su pismene zahvalnice, i poziv na slijedeći humanitarni koncert. Pjesmom Rodil sem se u najlepšem kraju, uz buran pljesak posjetitelja, koji su popunili sva mjesta u u pitomačkom domu kulture, rečeno je doviđenja za mjesec dana.
B.M.
Pitomača.net

Post je objavljen 02.04.2007. u 05:32 sati.