LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

28.06.2012., četvrtak

Vlasnik tvrtke za iskopavanje šljunka iz Drave fizički napao ekološkog aktivistu

Virovitica.net - Ekologija - Goran Gazdek - 28.06.2012.
Vlasnik tvrtke za iskopavanje i eksploataciju šljunka Dravski put iz Pitomače, Damir Vukšić (47), u trgovačkom centru Plodine u Pitomači prvo je verbalno, a onda fizički napao ekološkog aktivistu Matiju Golubića (30).

napad ilegalnih šljunčara


Dogodilo se to na Dan državnosti, u ponedjeljak 25. lipnja u 11.45 sati. „Kupovao sam sitnice kada mi je prišao gospodin Vukšic s klasičnom rečenicom: 'Znaš ti tko sam ja? Ti pišeš o meni, a da me i ne poznaješ'. I dobijem pljuskom po usni. Ja velim sad ćemo se i tuči, a on mi odgovara u stilu 'ajde izađimo van'. Naravno da mi nije bilo ni na kraj pameti pristati na fizički obračun jer se nikada nisam tukao pa sam se okrenuo, a on je nastavio: 'Jel' ti znaš što smo moj otac i ja prošli, jebem ti državu' i dobijem udarac po zatiljku tako da su mi odletjele naočale", izjavio nam je Golubić vidno uzbuđen i potresen događajem.

Vukšić se potom povukao, a Matija je odmah nazvao 112 i prijavio napad. Policija je brzo stigla u Plodine na uviđaj, razgovarala s Matijom ali ne i s očevidcima jer, navodno, nitko ništa nije vidio. Golubić je potom otišao na hitnu gdje je dobio injekciju za smirenje i tablete protiv glavobolje.

Policija je utvrdila da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na način da je „četrdesetsedmogodišnjak zbog ranijih nesuglasica fizički napao tridesetogodišnjaka udarcima ruke i predio glave".

Vukšić, na žalost, nije htio davati izjave za medije tako da u ovom trenutku nemamo drugu stranu priče. Neslužbeno, međutim doznajemo da Golubiću zamjera što ga već dvije godine po portalima i facebook profilima proziva zbog poslovanja. Golubić je, naime, poput niza ekoloških udruga i znanstvenika upozoravao na štetnost nekontrolirane eksploatacije šljunka iz rijeke Drave, štetnost prekomjernog šljunjčarenja i enormnog bogaćenja pojedinaca vezanih uz taj unosan posao.

Protiv Vukšića je podnijeta prekršajna prijava, a Golubić razmišlja i o pokretanju spora za naknadu štete.
Vezani članci

1.Provjereno snimilo ilegalno iskapanje šljunka

2.Udruga šljunjčara prijetila reporterki Provjerenog Danki Derifaj

3.Zbog ukopavanja Drave isušuje se Križnica

4.Končno prijave zbog iskapanja šljunka na Dravi

5.Hrvatske vode štite i pomažu nelegalno iskapanje šljunka

6.Mađarska više ne vadi šljunak iz Drave, više nema izgovora za kopanjem u Hrvatskoj

7.Mađarska uklanja svoje regulacijske objekte na Dravi

8.Administarcija šuti, HSP sprema 500 kamiona za prosvjed

- 21:28 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.