LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

16.09.2013., ponedjeljak

Općina u dugovima, a načelnik diže sebi plaću

Iako smo, voljom manjine birača izašlih na izbore (pa smatramo da je i na taj način većina stanovnika pokazala neslaganje s aktualnim vodstvom) u opoziciji, jednostavno ne možemo ne primjetiti paradokse kojima općinska vlast puni svoje džepove nauštrb gospodarskog razvoja.
Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, cijenjeni vijećnici vladajuće koalicije napravili su rijetko viđen paradoks. Općinski proračun pao je kao kula od karata, a tek je rujan. Neophodan je bio rebalans radi nedostatka sredstava – kak se to popularno kaže deficita proračuna.

odluke vijeca 2013


Prevedimo na naš domaći jezik – proračun je prazen kak brenka pred berbu. Nula, ništa, zip, nema. A potom – kao da je je stanje suprotno, kao da općina pliva u novcima – na istoj toj sjednici načelnik sebi podiže plaću. Jer eto, on siromah ima najniža primanja od svojih kolega u susjedstvu. Šteta što naš načelnik gleda na istok. Da je malo pogledao na zapad, vidio bi da je npr. gradonačelnik Đurđevca svima koji plaću primaju iz gradskog proračuna spustio plaću za 21%. A gospodin Lacković je – volonter. Dakle, gradonačelničku funkciju obavlja besplatno.

odluke vijeca 2013


-„Smatram da je ovime naš načelnik opalio veliku pljusku svima Vama - stanovnicima naše općine. Oni koji imaju sreće pa rade i primaju plaću, sretni su ako imaju 3000 kuna. A načelniku je malo 10 000 pa si je eto siromah podignuo na 11 500. Da se može pohvaliti pred svojim kolegama u županiji kako je eto on među najbolje plaćenima. O sirotinjo, i Bogu si teška.“ – rekao je vijećnik HNS-a Marijan Rengel.
Šteta da se ne može pohvaliti gospodarskim uspjesima naše općine. Opet najavljuje otvaranje gospodarske zone. Mislili smo da je otvorena uoči izbora. Podsjeća malo na Sanaderov HDZ. I oni su prije izbora najčešće otvarali radove i gospodarske zone. S tuđim novcima. Znamo kako je završilo.
Naša je Općina, dragi mještani, u godinu ušla s planiranim deficitom od 4,6 milijuna. To znači da smo o ovoj 2013. godini planirali potrošiti skoro 5 milijuna kuna više nego zaradimo. Bu već neko zakrpal rupe. Sredinom rujna, dakle 3 i pol mjeseca prije kraja godine, ovim rebalansom planiramo imati deficit od 6,6 milijuna kuna.

odluke vijeca 2013


Znači još budemo više potrošili nego kaj planiramo. Bu već neko platil. Da su barem ti novci potrošeni za poticanje gospodarstva, poljoprivrede, turizma. Ne, utrošeni su za izgradnju srednje škole. Za koju je opet dignut kredit. Bu već neko vrnul. Naravno, krivce će naći u svim drugima – županiji, državi, europi, svijetu, vanzemaljcima.. Međutim, svi znamo tko je kriv. Oni koji ne razumiju gospodarstvo, oni koji znaju trošiti tuđe, oni koji misle da ih je narod izabrao da sebi napune džepove. Oni koji u vrijeme krize sebi dižu plaće. Željo – MAJSTORE!!!
HNS – SDP Pitomača

- 20:32 - Isprintaj - #

01.09.2013., nedjelja

FOTOGALERIJA:Renesansni festival 2013.

Najveći srednjovjekovni sajam ovog dijela Europe, Renesansni festival u Koprivnici...

Oznake: Koprivnica, Podravina, Renesansni festival


- 10:15 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.