LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Devet općina zajedno traže novčanu potporu EU - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

05.04.2007., četvrtak

Devet općina zajedno traže novčanu potporu EU

Načelnici općina Molve, Hlebine, Novo Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Virje i grada Đurđevca pred potpisivanjem su Sporazuma o usklađivanju programa ukupnog razvoja svojih područja. Odgovor je to na natječaj Ministarstva poljoprivrede kojim se općine poziva da usklade najvažnije projekte razvoja gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture i sličnog, radi traženja novčane potpore iz pretpristupnih fondova Europske unije. Koordinator suradnje općina molvarski načelnik Ivan Kolar kaže da će za pripremu projekata trebati oko pola godine, jer je to obiman posao, no priliku za dobivanje bespovratne pomoći nikako ne treba propustiti. U planu je kandidiranje više od 20 konkretnih projekata, naglasio je Kolar i pojasnio što će se u narednom razdoblju događati:
- Predstoji odabir ovlaštene agencije ovlaštene za izradu programa ukupnog razvoja, potpisivanje ugovora o suradnji i slanje te dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Svi projekti koji će biti nominirani prema pretpristupnim fondovima EU ili za razvoj infrastrukture imat će prednost, jer su napravljeni temeljem zajedničkog interesa više općina – objasnio je Ivan Kolar.
Općine bi trebale iskoristiti ponudu i zato što će 75% cijene izrade svakog programa podmiriti Ministarstvo poljoprivrede, kazao je Kolar i izdvojio da sve lokalne uprave moraju na vrijeme prikupiti dokumentaciju, uputiti ju ministarstvu i osigurati financiranje mimo svojih proračuna. Hlebinski načelnik Hrvoje Gaži bio je puno konkretniji u iznošenju konkretnih planova za budućnost. Hlebine će zatražiti potporu za nastavak gradnje komunalne infrastrukture, a u suradnji s Općinom Molve planiraju otvaranje pogona za preradu kozjeg mlijeka te osmisliti nekoliko važnih projekata razvoja gospodarstva.
- Želimo stvoriti preduvjete za otvaranje proizvodnih pogona na području Hlebina, najvjerojatnije pakirnice svježeg ili smrznutog povrća. Interesantna nam je i proizvodnja betonske galanterije, kojom bi se prekinula praksa prodaje sirovine, odnosno šljunka i osiguralo 15 ili više radnih mjesta – nabrojao je Hrvoje Gaži.
Suradnju općina su inicirali molvarski, novigradski, hlebinski te načelnik općine Novo Virje, naknadno im se pridružilo još pet općina, a prema Kolarovim saznanjima ovo je prva suradnja te vrste u Hrvatskoj.
Radio Koprivnica

- 16:30 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.