Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sport u Pitomači

NOGOMET
Rezultatski neuspješan vikend za pitomačke sportaše započeli su nogometaši NK "Pitomača“ koji su u sklopu utakmica 23. prvenstvenog kola III. HNL – istok, u subotu gostovali u Osijeku kod ekipe NK «Grafičar-vodovod», gdje su doživjeli peti uzastopni poraz u proljetnom dijelu natjecanja. Rezultat utakmice bio je visokih 12:0 za domaćine, što je najteži poraz pitomačana posljednjih godina i poraz koji je pitomačane ostavilo na posljednjem mjestu tablice trećeligaša. Idućeg tjedna u Pitomači gostuju nogometaš NK «Mladost» iz Molvi.
Kadeti i juniori NK «Pitomača» jučer su u Bjelovaru igrali svoje susrete 16. kola IV. HNL – sjever za kadete i juniore, skupina A, te su poraženi, kadeti sa 2:0, a juniori sa 4:0, dok su pitomački pioniri svoje utakmice 21. kola IV.HNL – sjever za pionire odigrali u subotu u Molvama kod nogometaša NK «Mladost». Domaćini su i u ovim susretima bili uvjerljivi i u svim kategorijama pionira zabilježili pobjede U-10 sa 4:2, U-12 sa 5:0, a U-14 sa 2:0. Prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstvenog natjecanja IV. HNL – sjever, podskupina B, na domaćem terenu u Grabrovnici jučer su imali nogometaši NK «Croatia». U utakmici 13. kola u goste su im stigli nogometaši NK «Bratstvo» iz Gornjeg Bazja, koji su se na kraju i veselili minialnoj pobjedi od 1:0. Od županijskih drugoligaša, NK «Sloga» iz Kladara u utakmici 12. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, kao domaćin savladala je nogometaše NK «Napredak» iz Rušana sa 5:1, dok je NK «Mladost» Stari Gradac na gostovanju kod nogometaša NK «Domus» iz Svetog Đurađa pobijedio s 3:0.

RUKOMET
Pitomačke rukometašice i ovoga vikenda na rasporedu imaju dvostruki program. Prva ekipa u subotu je odigrala utakmicu 11. kola III. HRL – sjever, na gostovanju u Slatini kod vodeće ekipe lige ŽRK «Hrvatski dragovoljac» i poražena je sa 30:25, iako je bila ravnopravna domaćinu do posljednjih pet minuta utakmice. Za Pitomaču su nastupile: Kovačić, Kapitan (1), Habijanić (3), I.Kožarić (10), B.Lovrin, Filipović, Petković (1), Rončević (5), Sabolić, I.Lovrin, Paradinović, Mioč (3), T.Kožarić i Šimić (2).Druga ekipa pitomačanki jučer je na gostovanju u Virovitici, u utakmici 11. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar, protiv rukometašica treće ekipe ŽRK «Tvin-Trgocentar», zabilježila desetu uzastopnu pobjedu u isto toliko prvenstvenih nastupa ove sezone. Rezultat je bio 33:30 za pitomačanke za koje su nastupile: Kovačić, Kapitan (3), Habijanić (3), I.Kožarić (16), B.Lovrin (1), Filipović, Begović (1), Siladić, Petković (2),Sabolić, I.Lovrin, Paradinović, Mioč (7) i T.Kožarić.

KUGLANJE
Kuglači KK «Pitomača» i prošlog su vikenda nastavili sa uspješnim nastupima u III. HL zona Požega. U utakmici 25. kola lige, na gostovanju u Požegi bili su uspješniji od domaćina i pobijedili sa 5:3, dok su u 26. kolu domaćini kuglačima KK «Slavonac». Prošloga je vikenda održano i prvenstvo Virovitičko-podravske županije za kuglače i kuglačice. U pojedinačnim nastupima kod kuglačica Štefica Kaša osvojila je drugo mjesto, dok su se Dušanka Golubić, Andreja Kaša–Kovač i Dušanka Vukčević plasirale na 5., 6. i 7. mjesto. Štefica Kaša pojedinačnom je uspjehu pridodala i drugo mjesto u paru sa Dušankom Golubić, dok su pitomački parovi Dubravka Sabolić – Andreja Kaša-Kovač, odnosno Dušanka Vukčević – Bernarda Žibreg plasirali na 4. odnosno 6. mjesto. Kod kuglača najbolji plasman ostvario je Zlatko Rakijašić plasmanom na 9. mjesto, dok je Dražen Švarbić bio 11.
Pitomača.hr

Post je objavljen 02.04.2007. u 17:07 sati.