Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sport u Pitomači

RUKOMETpitomača
Pitomačke rukometašice ovoga vikenda imale su samo nastup druge ekipe, budući da je susret prve ekipe ŽRK «Pitomača» i rukometašica ŽRK «Podravka 3» iz Koprivnice odgođen zbog obveza djevojaka iz Koprivnice. Druga ekipa ŽRK «Pitomača» u subotu je odigrala svoju utakmicu 15. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar i na gostovanju u Velikom Trojstvu poražena je od domaćih rukometašica ŽRK «Veliko Trojstvo» sa 23:27. Ovo je drugoj ekipi pitomačanki prvi prvenstveni poraz uz 12 zabilježenih pobjeda, a glavni razlog porazu igranje je na vanjskom, betonskom igralištu, na kome su se bolje snašle domaće rukometašice. Za drugu ekipu ŽRK «Pitomača» nastupile su: Kovačić, Habijanić (4), I.Kožarić (6), B.Lovrin (6), V.Filipović, Begović (3), Kapitan (1), Petković, Janeš (2), Veličan, I.Lovrin, Siladić (1), T.Kožarić i Sabolić.
ŽRK «Pitomača» u nedjelju prije podne, u sportskoj dvorani osnovne škole, bio je domaćin IV. krugu Županijske rukometne lige u mini rukometu, za rukometašice rođene 1996. godine i mlađe. Deset ekipa, predstavnika škola rukometa i županijskih osnovnih škola po prvi puta su pitomačanima predstavili mini rukomet, a ovogodišnja liga od jeseni bi trebala postati i službeno natjecanje za ovaj uzrast rukometašica.

Rukometašice ŠŠK «Sokol» Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače u srijedu putuju u Istru, gdje će u Rovinju i Labinu nastupiti na državnoj završnici u rukometu za osnovne škole. Pitomačanke brane prošlogodišnji naslov pobjednica, a put prema obrani naslova biti će im znatno otežan zbog nedavne povrede ponajbolje igračice Tene Mioč, koja na ovogodišnjem prvenstvu neće igrati.

NOGOMETpitomača
Nogometaši NK «Pitomača» prošloga su tjedna imali dva prvenstvena nastupa. Prvo su u srijedu u utakmici 27. prvenstvenog kola III. HNL – istok, u Pitomači gostovali u Đakovu, gdje su od domaćih nogometaša NK «Croatia» poraženi sa 0:3, dok su u subotu, u utakmici 28. kola ugostili nogometaše NK «Podravac» iz Virja, te su nakon dosta ravnopravne utakmice, na kraju poraženi s minimalnih 0:1.

Kadeti i juniori NK «Pitomača» u sklopu utakmica 20. kola IV. HNL sjever, skupina «A» jučer su na svom igralištu dočekali vršnjake iz NK «Sloboda» iz Varaždina. Kadeti su pobijedili sa visokih 8:2, a juniori još uvjerljivije 10:2.

Pioniri NK «Pitomača» svoje su prvenstvene susrete 27. kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna «A» liga, odigrali u subotu na gostovanju kod NK «Međimurje» u Čakovcu. Domaćini su bili mnogo uspješniji i pobijedili u svim utakmicama, pioniri U-10 sa 11:1, U-12 sa 6:0, a U-14 sa 4:0. Nogometaš NK «Croatia» iz Grabrovnice u utakmici 17. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, jučer su u Grabrovnici bili domaćini nogometašima NK «Papuk» iz Orahovice, te su odigravši neodlučeno 0:0 osvojili prvi proljetni bod. Od županijskih drugoligaša u utakmicama 17. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, NK «Mladost» Stari Gradac kao domaćin poražena je sa 2:4 od nogometaša NK «BNK» iz Brezovice, dok je NK «Sloga» iz Kladara bila slobodna u ovom kolu.
Pitomača.hr

Post je objavljen 30.04.2007. u 12:00 sati.