LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Invalid Domovinskog rata prosvjedovao pred zgradom Općinskog suda u Pitomači - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

05.04.2007., četvrtak

Invalid Domovinskog rata prosvjedovao pred zgradom Općinskog suda u Pitomači

vtNet
Nezadovoljan što ga sudac i predsjednik Općinskog suda u Pitomači Darko Barišić nije saslušao kao svjedoka u predmetu koji se vodio protiv njegove supruge Ivanke, hrvatski branitelj, invalid Domovinskog rata Ivica Apatić (38) odlučio se na prosvjed pred zgradom suda u središtu Pitomače. Nastala je komešanje, Ivica je pozvao svoje ratne prijatelje iz đurđevačke HVIDR-e, netko je nazvao novinare tvrdeći da hrvatski branitelj prijeti samoubojstvom pred zgradom suda…

«Invalid sam u kolicima, nisam mogao pristupiti suđenju jer sudnica nema prilaza za invalide. Umjesto da siđe i sasluša me sudac je konstatirao kako zbog zdravstvenog stanja nisam mogao pristupiti. Moja supruga je zbog toga osuđena na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci na godinu dana», ispričao je novinarima Apatić pokazujući nam zapisnik o glavnoj raspravi.

Apatići su prošle godine od poznanika Ž.B. za 5000 kuna kupili automobil Golf, star 19 godina. Nisu ga mogli registrirati jer im je prodavatelj obećao srediti «papirologiju» kako bi auto prošao na tehničkom. Kada su napokon krenuli na tehnički pregled u rutinskoj kontroli prometa zaustavila ih je policija. «Auto je vozila moja supruga koja nije imala dozvolu, ali najtragičnije je što smo otkrili da tablice ne pripadaju tom nego nekom drugom vozilu. Moja supruga je zato završila na sudu a sam danas trebao posvjedočiti da nismo kriminalci i da tablicu nije postavila ona», ispričao nam je Ivica naglasivši kako neće otići iz haustora zgrade dok ga sudac ne sasluša «pa makar i mjesec dana bio tu».
vtNet
Kao dokaz svojoj priči Ivica je pokazao policu osiguranja koju su plaćali sve ono vrijeme u kojem su vjerovali poznaniku da je sa prijepisom i papirima automobila sve sređeno, a od svojih prijatelja naručio deku kako bi se mogao pokriti. Dok nam je pričao svoj ratni put kao pripadnik HOS-a, strahote koje je proživio u logoru više je puta zaplakao i pitao: «Zar je to država za koju sam se borio». Bio je vrlo smiren, nije galamio, nije prijetio samoubojstvom... Rekao je tek da to čini zbog svoje troje djece.

Sudac Barišić nam je objasnio kako Apatić nije saslušan jer je utvrđeno činjenično stanje pa je Općinsko državno odvjetništvo odustalo od saslušanja. Njegov iskaz, naime, ne bi ništa promijenio. Nakon razgovora s novinarima sudac je pristao sići u haustor i osobno mu objasniti zašto ga nije bilo potrebno saslušati nakon čega je Apatić odustao od prosvjeda.
Goran Gazdek
Fotografije i tekst:Virovitica.net

- 18:44 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.