LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Izrada kataloga proizvodnih obrta s područja županije - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

17.04.2007., utorak

Izrada kataloga proizvodnih obrta s područja županije

CEH PROIZVODNOG OBRTA PODRUČNE OBRTNIČKE KOMORE ODLUČIO
Pristupa se izradi kataloga proizvodnih obrta s područja županije


Katalog bi trebao sadržavati popis obrtnika proizvođača iz svih gospodarskih grana, specifičnosti njihove proizvodnje, razvojne mogućnosti i otvorenost za suradnju i zajednički nastup na hrvatskom, a sutra i europskom tržištu

VIROVITICA - Pod predsjedanjem Zdravka Šarića održana je prva sjednica Ceha proizvodnog obrta Područne obrtničke komore Virovitica, koji štiti interese 180 obrtnika proizvođača s područja županije.
Raspravljalo se o aktivnostima Ceha u ovoj godini, o dodjeli znaka "Obrtnička kvaliteta" i drugim aktualnostima. Po uzoru na aktivnosti koje se vezane za obrtništvo provode na području općine Pitomača, a o kojima je posebno govorio potpredsjednik Ceha Željko Grgačić, Ceh se odlučio za izradu kataloga proizvodnih obrta. Katalog bi trebao sadržavati popis obrtnika proizvođač iz svih gospodarskih grana, specifičnosti njihove proizvodnje, razvojne mogućnosti i otvorenost za suradnju i zajednički nastup na hrvatskom, a sutra i tržištu Europske unije. Ceh će se tijekom ove godine baviti i nizom drugih aktivnosti, a jedna od njih je i priprema za zajednički nastup njegova članstva na idućem sajmu Viroexpo. Zamisao je da se na jednom štandu marketinški predstave obrtnici sa svim pojedinostima svojih proizvodnih kapaciteta.
Vezano za dodjelu znaka "Obrtnička kvaliteta" zaključeno je da je, na razini HOK-a, nužno donijeti pravilnik o tome, formirati povjerenstva po županijama i krovno na razini HOK-a, a u znaku, predlažu, treba iskoristiti i aktualni komorski znak.
U nastavku sjednice komorski tajnik Božidar Jeremić upoznao je članove Ceha s javnim pozivima Ministarstva gospodarstva za dodjelu bespovratnih poticaja temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu.
Ministarstvo je u ovoj godini predvidjelo za projekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva gotovo 120 milijuna kuna, a za ostale projekte (poduzetničke zone, Hrvatsku izvoznu ofenzivu i restrukturiranje i razvoj pojedinih grana industrije) dodatnih 140 milijuna kuna. Jeremić je objasnio da komora pruža obrtnicima pomoć u popunjavanju obrazaca prijave na natječaj i da je značajan broj obrtnika prošle godine dobio bespovratna sredstva.
Ceh je informiran i o poslovnim razgovorima hrvatskih i belgijskih obrtnika i poduzetnika koji će se 23. travnja održati u Zagrebu. Rečeno je da se u razgovore treba uključiti što više obrtnika s područja županije. Prijavnica se mogu dobiti u POK-u, a rok za prijavu sudionika je 13. travnja.
K. K.
Virovitički list

- 15:50 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.