Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ovo je bio najveći broj natjecatelja do sada koji se odazvao na ovakvo natjecanje

Važno je dobro pripremiti konja
ads
Piše: Irma Vrbnjak
Natjecanjem u Otrovancu otvorili smo sezonu daljinskog jahanja... I to prilično uspješno. Prijavilo se 60 parova (par čini jedan jahač i njegov konj), a na samu utrku došlo ih je 53.
Iz Istre je sa svojim konjima doputovalo 5 jahača, a iz Sinja 4 jahačice dok su alkari ovaj puta bili u logistici. Ovo je bio najveći broj natjecatelja do sada koji se odazvao na ovakvo natjecanja. Staza je bila u dužini 31 kilometar i prolazila je okolicom Pitomače, kroz voćnjake, livade, vinograde i šume, uglavnom kroz prirodu što dalje od naselja i cesta.
Dan je bio topao i sunčan, pazili smo da ima dovoljno vode za konje kako ne bi došlo do dehidracije životinja. Na veterinarskim vratima koja su se nalazila na 15-tom kilometru veterinari su isključili nekoliko konja iz daljnjeg natjecanja, a neki su natjecatelji odustali sami. Isključenja su bila zbog pulsa konja većeg od dozvoljenog (64 otkucaja u minuti), ali nije bilo ozbiljinijih povreda niti šepanja životinja. Iskreno se nadam da će svoje konje bolje pripremiti za iduću utrku.
Na cilj je došlo 48 natjecatelja, neki od njih držali su se maksimalnog vremena (minimalna brzina 7,5 km po satu, odnosno stazu natjecatelj mora proći u maksimalnom vremenu od 4 sata + boravak na veterinarskim vratima), pa su u ciljnu ravninu došli u kasnim popodnevnim satima.
Osim što smo zadovoljni organizacijom, brojem natjecatelja i činjenicom da je natjecanje prošlo u redu i podršku je pružila i lokalna zajednica i stanovništvo. Natjecateljica je na stazi izgubila svoj karton jahača i karton konja u koje se upisuju vremena prolaska staze i zdravstevno stanje konja, a to je pronašla jedna žena. Odmah je to dala svom mužu koji je na biciklu došao do ciljnih veterinarskih vrata i donio nam kartone sa riječima da je to njegova žena našla u šumi, a on to donosi jer sigurno je nešto važno. I bilo je važno, za natjecateljicu jer ju je spasilo diskvalifikacije, a nama je bilo važna podrška ljudi koji na dobronamjeran način gledaju ovu jurnjavu jahača i konja po šumi.
Prvo mjesto zauzeo je Alen Barić na pastuhu Mabrouk pasmine arap, drugi je bio Darko Kirinčić na kobili Maza, pasmine trakener, obojica članovi Udruge Bilogora Papuk 1991., a treće mjesto zauzeo je Vladimir Vlajinić na kobili Righ Choice, pasmine američki kasač, član KD Konji gizdavi.
Utakmicu su organizirali KK Zlatni klas i Udruga Bilogora Papuk 1991.
Slijedeća utrka je 28.04. u Medulinu.

Pregršt zanimljivih fotografija s prve ovosezonske utrke pogledajte u AS Galeriji.
Adventure sport. net

Post je objavljen 19.04.2007. u 17:19 sati.