Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Uskrsni koncert u crkvi Sv.Vida

"Uskrsnu Isus doista, u ranu zoru uskrsnu. aleluja, aleluja", tim riječima na Uskrsni ponedjeljak započeo je koncert HPGD "Sloga" Pitomača u pitomačkoj župnoj crkvi svetog Vida. Slaveći Uskrs vjernici slave Boga zanosnom radošću, zadovoljstvom, a posebno pjesmom rekla je Štefica Kaša, predsjednica "Sloge", zaželjevši prisutnima ugodnu večer.
Koncert pod pokroviteljstvom općine Pitomača započeo je mješoviti pjevački zbor "Sloge", spletom uskrsnih, crkvenih pjesama. Zatim su nastupili "Licitari", sami i s pjevačicom Darijom Kopričanec. Slijedili su gitaristi sa svojim uskrsnim repertoarom. Glazbenicima limene glazbe dirigirao je Antun Ficko. Nastavili su mali i veliki sastav mladih tamburaša i na kraju pjevači "Sloge" otpjevali su splet ljubavnih pjesama. Sve to bilo je pod dirigentskom palicom Ružice Glogović, voditeljice mješovitog pjevačkog zbora, voditeljicom tamburaškog orkestra u koji je uključeno tridesetak školske djece pitomačke osnove škole Petra Preradovića, te mladih iz srednje škole.
Publika je sjajne Slogaše i njihove goste ispraćala burnim pljeskom.
Na kraju koncerta svima se zahvalio pitomački župnik Ivica Puškadija, podvukavši slavljenje Uskrsa duhovnom i ljubavnom glazbom, koja ide zajedno ruku pod ruku, kao što je bilo na ovom koncertu. Zahvalio je svim izvođačima, imenovao ih, naglasio publiku i svima zaželio sretan Uskrs i mnogo božje ljubavi.
B. Mihoković
Pitomača.net

Post je objavljen 23.04.2007. u 18:19 sati.