online

nulla dies sine XVL lineae




30.09.2007., nedjelja

Stipe Mesić - MMS dojavnik

Da bih pokazao kakve se sve intrige vode oko mog teksta o zadnjoj Latinici, odnosno stavljanja na "crnu listu HTV-a", donosim "prijateljsku" prepisku s izvorom koji se predstavio kao Stipe Mesić:

From:
Stipe Mesic (stipem3@yahoo.com)
To:
zeljko@paratovic.net;
Attachments:
22092007_Buldog_13.30.JPG

Zac, vezano za ovaj tvoj post:

" Denis Latin je ostao je vjeran predsjedniku Stjepanu Mesiću kao što je to mnogo puta na mome blogu tvrdio Romano Bolković. Objavi priloge o predsjednikovim tajkunima Ivanu Čermaku i Dubravku Grgiću, a onda pusti njihova i Predsjednikova odvjetnika Čedu Prodanovića da ih brani u studiju. Što nije doveo u studio i odvjetnika Ivice Todorića? Kako bi Mesić rekao napadajući Sanju Mikleušević: Nitko ne pita tko je te pare ukrao, gdje su sad i kako ih vratiti nego se daje prostor Zagorčevom odvjetniku. Sramota za Latinicu i sve štovatelje lika i djela Stipe Mesića: Vanju Sutlića i Hloverku Novak-Srzić. A siroti Kotromanović se zgrozio kad je iz tiska saznao da se švercala nafta bosanskim Srbima. Pitam se samo na kom se on ratištu borio? Izaberite ga za ministra obrane, pa će se uništiti i ono malo dokaza o kriminalu u MORH-u što je ostalo skriveno u prašnjavim ladicama!"

Attachments:
22092007_Buldog_13.30.JPG


Saljem ti sliku drustava koje ti je bas prosli tjedan "radilo o glavi", spominjali su tebe, (sa pridjevima idiot...budala..) tvoj blog i francusku, iako nisam kuzio zasto, a ne vidim niti sada (nesto ti se dogodilo sa blogom tekst ti je makar na mom PC-ju pobjegao 1 m desno)
Isto tako, Kosanovic je prepricavao sta ce biti u Latinici, a Cedo se bunio i rekao da ce zvati on Latina, sad da li se radi o ovoj o kojoj ti pricas ili nekoj drugoj nemam pojma! S lijeva na desno Kosanovic, ledjima okrenut (celav) Djikic, do njega u brown jakni sa šalom Cedo Prodanovic, a preko puta Djikica Malic



From:
Zeljko Peratovic
To:
"Stipe Mesic" (stipem3@yahoo.com);
Subject:
RE: Buldog 22.9.2007
Date:
Donnerstag, 27. September 2007 01:30:00

Nisam primio taj mail. Poznam to društvo, a prošao sam kraj njih negdje u vrijeme kad ste ih uslikali mobačem (s kćeri na ramenima za koju je Jadranka Garbin u komentaru od 29.09.2007. 00:45 napisala da u kući plače i odrasta uz oca neradnika; dobro to pamtim jer mi je bio rođendan, pa sam curicu nakon što se skoro dva mjeseca nismo vidjeli jer je s mamom bila u Švicarskoj, izveo na sladoled, sadašnja opaska) . Javio mi se Kosanović. A Đikića nisam htio ni pozdraviti. S Malićem (Perkovićevim skutonošom) odavna ne komuniciram.

Znao sam u subotu (dakle prije nego sam ih sreo, sadašnja opaska) da je snimanje moje izjave za zadnju Latinicu otkazano par sati prije nego je ekipa trebala stići u stan gdje sam ih čekao. Čak sam i dobio objašnjenje zašto “sam nepodoban”. Naravno, ono se nije ticalo Mesića ili Čede, nego Latina. No, nisam znao da će Čedo biti u studiju i da će na taj način biti režiran napad-obrana njegovih klijenata. Naravno, dobio sam i iz drugih izvora infoe da sam “općenito” nepodoban za HTV. Tim gore za HTV i one koji njime formalno I neformalno upravljaju.

To da neki od ovih koje ste pobrojali (uslikali) misle i govore da sam idiot, budala, nije mi novost. Ipak, hvala na podsjećanju.

Inače, Čedo me snishodljivo pozdravi kad me susretne. Đikić isto. Malić bježi od mene kao vrag od tamjana. Čedo je bio u studiju Latinice kad sam izjavio (Steli Kolar, sadašnja opaska) da je moguće da je Petrač reketario Zagorca na ime pomoći Gotovini, pa mu škrti Zagi nije htio dati lovu i zato mu je otet sin. Nitko se u studiju nije osvrnuo ni na jednu moju riječ. A Čedo je bio u pregovorima da preuzme Gotovininu obranu prije Antinog bijega, odnosno da otkaže Čermaku. I kasnije je bio jedna od spona između Gotovinine logistike i Mesića. Sve to Čedo zna da ja znam. A I ekipa za stolom to zna. Ali, ja ne pijem kavu niti s njim niti s njima.

Zahvaljujem na infou za IE, a posebno na ovome, koji doista prvi put nisam primio. Molim Vas da mi javite još koju zanimljivost koja se tiče ove i slične tematike. Bit ću Vam zahvalan i odužiti se koliko i kako budem u mogućnosti.

Zeljko Peratovic


Čitateljima ostavljam na prosudbu koliko je informator Stipe Mesic dobronamjeran, je li gornji MMS uslikao samo da ga meni pošalje ili za potrebe nekoga njegova moćnijega prijatelja.

P.S. A vezano uz uvjeravanja drugih insidera da je moj nastup u toj Latinici otkazan jer sam se ove godine već previše puta pojavio u Latinici i općenito na HTV-u, zamolio bih nekog od kolega sociologa medija da pobroji koliko se Čedo Prodanović ove godine pojavio u Latinicama i općenito emisijama HTV-a, te da napravi razliku u koliko je slučajeva nastupio kao izvor vijesti (i predmet vijesti), a u koliko općenito kao pravni stručnjak!

Branio sam Denisa Latina i od kritika Žarka Puhovskog, ali nakon svega moram priznati da se sve više slažem s ovom njegovom rečenicom:

On (Latin, op. ž.p.) se već godinama pravi da emisiju radi uživo, a zapravo je radi ranije i tako nekorektno informira gledateljstvo.

Naravno, i dalje osuđujem tvrdnju Puhovskoga da Latin zaslužuje sve najgore.

- 01:19 - Komentari (6) Isprintaj #

27.09.2007., četvrtak

RTS u RH snimila film o ubojstvu Mire Barešića

Dnevnik i Večernje novosti o smrti Mire Barešića

Četničke novine iz tog vremena nisu sigurne je li Miro Barešić ubijen u akciji kod Miranja Donjih.

Večernje novosti

Večernje novosti


Samo bi nastavak istrage o pogibiji Mire Barešića mogao razriješiti nedoumice kojima su se još u to doba bavili i u Benkovcu, Kninu, Beogradu

Petar Gračanin u Dnevniku

Petar Gračanin nije znao tko je ubio Miru Barešića


A Nikola Krišto, Antonijo Lekić i Ivan Drviš, kako piše Grozdana Cvitan u Vijencu najavljivali su da će se Predstavka s pojedinostima o smrti Mire Barešića naći na internetu u veljači 1998..:

Ne ukažu li se makar naznake toga (pravne države op. ž.p.) u skoroj budućnosti, a najkasnije do zavrsetka kongresa HDZ-a u veljači, dan nakon tog skupa Predstavka ce se naći na internetu. A u njoj su naznačeni i odgovori na pitanja vezana uz smrt Mire Barešića, ali i nekih drugih hrvatskih branitelja kojima nije trebao rat protiv neprijatelja, a za domovinu da bi poginuli: dosta su im bili djelatnici KOS-a i Udbe u mladoj hrvatskoj demokraciji. Sjećate li se onoga: Mangupi u našim redovima! Ne budite iznenađeni budete li to ponovno čuli. Samo se pripremite na velike brojeve, zaključiti je iz izlaganja autora Predstavke
. I ne čudite se tajanstvenim filmovima tajanstvenih boraca za Hrvatsku tipa stanovitoga Majstrovića iz Švedske: mogu se oni napraviti i u hrvatskoj pozadini. Na hrvatskoj crti obrane borbe su zasad završile i devalvacija hrvatskih branitelja nece vise nikomu priskrbiti optužbu za slabljenje obrambene moći zemlje u ratu. Zemlju u miru braniti je drugim sredstvima.

Niti se njihova verzija ubojstva Mire Barešića našla na internetu (možda je njima profunkcionirala pravna država), niti oni žele pogledati film Nikole Majstrovića da bi se moglo utvrditi jesam li ih oklevetao. Nešto tu smrdi do neba!

45 lines, svibanj, 2005.


Siroti Nikola Majstrović, snimatelj Švedske televizije nije uspio na Hrvatskoj televiziji prikazati svoju dokumentarnu rekonstrukciju ubojstva Mire Barešića.

Prema mojim šibenskim izvorima, bliskima HSS-u, Majstrović se ljetos na otočiću Visovcu susreo s jednim od urednika Prvog programa RTS-a i dao svoj prilog dokumentarnoj emisiji koju je o ubojstvu Mire Barešića snimala srbijanska državna televizija.

Kako ste vidjeli iz isječaka iz beogradskih novina koje sam objavio u svibnju 2005. vlasti u Beogradu, ali ni u Kninu 1991. uopće nisu imale pojma da je Miro Barešić mrtav. Da jesu, sigurno bi svi tadašnji neprijateljski mediji brujali o tome jer je Miro Barešić za njih bio simbol svih "ZNG ustaša". Dakle, nisu ga ubili martićevci i JNA, kako su to tvrdili Barešićevi suborci Nikola Krišto, Tvrtko Pašalić, Ivica Drviš i Antonio Lekić.

Prema mojim beogradskim izvorima, na RTS-u su procijenili da u Srbiji još postoji sjećanje na Miru Barešića koji je tamo stekao ogroman publicitet ubivši jugo ambasadora Vladimira Rolovića, a obzirom da postoje čvrste indicije koje je iznio Majstrović, ali i neki drugi (HTV-ov urednik Edi Škovrlj, šibenski vojni policajac Mario Barišić...) da je Miro Barešić likvidiran od "hrvatske ruke", srbijanska državna televizija je procijenila da će ovaj dokumentarac, čije je snimanje u Hrvatskoj već dovršeno, biti iznimno gledan.

Upravo se snimaju iskazi svjedoka koji su u sporno vrijeme bili na neprijateljskoj strani, i kroz dva, tri mjeseca film će biti emitiran u udarnom terminu Prvog programa RTS-a.

Moji šibenski HSS-ovski izvori napominju da su razočarani što Mario Barišić, simbol hrabrosti i čestitosti hrvatskog vojnika u Dalmaciji nije pristao ući u HSS kad je čuo da je direktivom Ante Markova, u tu stranku učlanjen Smiljan Reljić, bivši šef SZUP-a kojega je Barišić svojedbno optuživao za pokušaj ubojstva trovanjem. Mario Barišić je od 1996. bio član SDP-a, ali je nezadovoljan odnosom spram progona ratnih zločina i organiziranog kriminala, prvo Ivana Ninića, a potom Ranka Ostojića, Šime Lučina, pa na koncu i pokojnog Ivice Račana, istupio iz te stranke. Prema najavama koje su mi prenijeli Šibenčani bliski HSS-u, Mario Barišić se navodno učlanio u HDZ jer je "Sanader HDZ očistio od raznih reljića, škugora, a tipove kao što su Miro Laco i Ante Kotromanović prepustio Milanovićevu SDP-u neka mu budu utezi koji bi ga mogli potopiti".

Ne znam koliko su ove informacije o stranačkom statusu Maria Barišića točne jer otkako se razočarao Račanovom vlašću 2003-e i ponašanjem Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića prema njemu kao navodnom krunskom svjedoku u slučaju "Lora", taj moj bivši svakodnevni sugovornik i prijatelj ne odgovara na moje molbe za kontaktom. Kao da sam ja imao veze s onim kako su se Račan i Bajić prema njemu ponijeli, kao da ja nisam slično prošao, pa čak uz pomoć Sanaderovog, Franje Maletića, ostao i bez posla.

- 13:47 - Komentari (5) Isprintaj #

25.09.2007., utorak

Zašto mi je zabranjeno nastupati na HTV-u


Ponedjeljak, 21. srpnja 2003. / Talk- show / HTV 1, 20.40 / Ciklus zabranjenih / Latinica / Ibrahim Dedić // U lipnju 1994. godine u »Latinici« je gostovao Ibrahim Dedić, jedna od najkontroverznijih osoba na hrvatskoj poduzetničkoj sceni, vlasnik prve privatne banke u Hrvatskoj. Emisija nikada nije emitirana, a Dedić je ubijen pet godina kasnije - u srpnju 1999. godine. Gosti su većerašnje emisije: sudski vještak za balistiku pri Županijskom sudu u Zagrebu Marijan Kraljević King i novinar »Vjesnika« Željko Peratović. U TV referendumu pitanje za gledatelje: Vjerujete li da je itko zainteresiran za rješavanje ubojstva Ibrahima Dedića?/Urednik projekta i voditelj: Denis Latin


Nekoliko osoba, nezavisno jedni od drugih, obavijestilo me da se moje ime nalazi na neslužbenoj "crnoj listi" onih koje se ne smije pozivati u emisije, intervjuirati, uzimati izjave, citirati. Nitko mi nije htio reći ni tko me stavio na "listu" ni zašto, bojeći se za posao.

Pretpostavljam da to ima veze sa kritikama koje sam u zadnje vrijeme upućivao na blogu na račun glavnog ravnatelja Vanje Sutlića i šefice Informativnog programa Hloverke Novak-Srzić. Iz medijskih krugova koji ne pripadaju Prisavlju, čujem da je Predsjednik Stjepan Mesić i dalje ljut na mene. Obzirom da je njegova riječ bila presudna da Vanja Sutlić i Hloverka Novak-Srzić zasjednu na trenutne pozicije, moglo bi se s velikom sigurnošću špekulirati da me zapravo, socijalni filozof s Pantovčaka stavio na HTV-ovu "crnu listu".

Do sada sam najviše gostovao u "Latinicama", govoreći o temama o kojima se nitko nije usudio. Sada sam, kako čujem, nepodoban i za Denisa Latina. Što se može. Radio sam i ja u državnoj službi. Znam kako je to kad ti ti posao visi o koncu. Napose, taj moj konac je pukao.

Ima to i svojih prednosti. Sada ću, s manje obzira, moći kritizirati i Latinov projekt. Pa evo kratkog osvrta (objavio sam ga sinoć kao komentar na Pollitici) na jučerašnju Latinicu o tajkunima i ratnim profiterima:

Denis Latin je ostao je vjeran predsjedniku Stjepanu Mesiću kao što je to mnogo puta na mome blogu tvrdio Romano Bolković. Objavi priloge o predsjednikovim tajkunima Ivanu Čermaku i Dubravku Grgiću, a onda pusti njihova i Predsjednikova odvjetnika Čedu Prodanovića da ih brani u studiju. Što nije doveo u studio i odvjetnika Ivice Todorića?

Kako bi Mesić rekao napadajući Sanju Mikleušević: Nitko ne pita tko je te pare ukrao, gdje su sad i kako ih vratiti nego se daje prostor Zagorčevom odvjetniku. Sramota za Latinicu i sve štovatelje lika i djela Stipe Mesića: Vanju Sutlića i Hloverku Novak-Srzić.

A siroti Kotromanović se zgrozio kad je iz tiska saznao da se švercala nafta bosanskim Srbima. Pitam se samo na kom se on ratištu borio? Izaberite ga za ministra obrane, pa će se uništiti i ono malo dokaza o kriminalu u MORH-u što je ostalo skriveno u prašnjavim ladicama!


Napisao 45 Lines u Uto, 25/09/2007 - 02:21., Pollitika.com


- 18:04 - Komentari (1) Isprintaj #

23.09.2007., nedjelja

Ustupljeni post: Što Erotoman Saša zna o cenzuri HCSP-a na HTV-u

Blogeri Hrvatske crnačke stranke prava , kojima je administracija blog.hr zabranila komentiranje na naslovnici i još im nije vratila hakirane korisničke podatke unatoč Dariusovom javnom obećanju starom skoro mjesec dana da će im blog biti vraćen, zamolili su me da im ustupim ovaj post kako bi podsjetili čitatelje da njihova blogerska stranka postoji već tri godine, da je bila "umrla", ali i "uskrsnula" te da će nastaviti s radom unatoč hakerima i "zaboravnom" Dariusu.
Kako mi je jučer bio 41 rođendan, a hcsp-ovci
su mi prirasli srcu, nisam im mogao odbiti molbu.


Mile Kekin alias Erotoman Saša - Sale D. u subotnjoj šetnjici sa sinom i suprugom (dva, tri koraka iza, kako i pristoji u konzervativnim brakovima)


Glavni stan HCSP-a danas je na Prisavlju održao sjednicu na kojoj je odlučeno da će stranka krenuti u predizborne aktivnosti s najvećim marom i žarom unatoč činjenici što je predsjednik Lovro K. zamrznuo svoju funkciju zbog istrage državnog odvjetništva, a povodom tužbe Tomislava Č. da je neovlašteno dostavio medijima zajedničku fotografiju s vukovarskog kongresa ujedinjenja Hrvatske crnačke stranke prava i Stranke idiota.

Lovro K. i Tomislav Č. na utuženoj fotografiji


Zbog objave sporne fotografije koalicija HCSP i SI se istočasno raspala. Podsjetimo tko je tko u Stranci idiota:

Stranka idiota producirala film o Filipu Šovagoviću


A ako ste zaboravili tko smo i kako smo osnovani:


Noćni bar Limb 05.09.2003 00:32



U ljetnom vrtu noćnog kluba "Limb", na legendarnom zagrebačkom Trnju, u noći s petka na subotu održana je osnivačka skupština 88-e političke stranke u RH - Hrvatske crnačke stranke prava.

Stranci su pristupila brojna znana imena iz kulturnog i javnog života: Među inima izdvajamo:

Filip Š.-glumac, pisac kratkih priča i kazališni redatelj, (kasnije prešao u SI)
Ranko Z. - njegov prijatelj glumac, (isto kao gore)
Dado X.- policijski inspektor, (zbog aktivnosti u Limbu i HCSP-u izbačen iz policije)
Nikola H - odvjetnik,
Marinela J. - pjesnikinja,
Marin M. - sudac,
Danijela M. feministička aktivistica,
Nebojša T. - PR direktor (prešao u SI)
Barbara N. - evangelicka teologinja,
Nikolina I. - slikarica,
Selma L. - kućanica (trenutno fura s novinarom Sašom P.)
Jadranka B. - inžinjerka informatike
Igor L.- novinar, (nije plaćao članarinu, pa brisan iz članstva)
Ivica Đ.- novinar, (isto kao gore)
Zinka B. - studentica filozofije, (priključila se Zoranu Milanoviću, SDP)
Tomislav Č. Deda - samohrani otac, (osnovao SI na poticaj
Ive Pukanića)
Tomica Č. Šaci - kazalisni kriticar,
Ivana M. - ugostiteljica iz Šibenika
Ivana P. - inzinjerka hortikulture iz Dubrovnika...
i mnogi drugi (Branka P., Veky, Beba, turimtikitu, Simo Tamo...)

Nakon pjevanja stranačke himne čije uvodne stihove ovdje donosimo:

"Na ljutu ranu, ljuta trava.
Crnačka smo stranka prava."
,

a na prijedlog Inicijativnog odbora, jednoglasno je izabrano radno predsjedništvo u sastavu:
Lovro K., elektromonter zaposlen na HŽ-u,
Zember bin M., kontrolor proizvodnje u Karlovačkoj pivovari,
Zlaja Z., zakupac štanda s lubenicama na tržnici Savica,
Senka J., kafe konobarica u HT-u.

Na prijedlog Zlaje Z. skupštinari su odlučili zabraniti učlanjenje u HCSP Simi M. kolumnistu "Playboya" i Miljenku J. veletrgovcu knjigama.

Objašnjenje: Oni simboliziraju novu hrvatsku, crvenu burzoaziju protiv koje će se HCSP boriti svim demokratskim sredstvima.

Dado X. je potom predložio, a ostali aklamacijski podržali da Lovro K. bude proglasen doizvotnim predsjednikom stranke, izmedju ostalog jer jedini vanjskim izgledom, otjelovljuje atribute iz naziva HCSP-a.

Potom je Lovro K. odrzao kraće inauguracijsko izlaganje iz kojeg prenosimo:


"Do sada su mnoge stranke u svom nazivu isticale da su hrvatske i pravaške, pa uz to i da su čiste, no ni jedna nije imala atribut crnačke. A to crnačka kod nas znaci da okupljamo sve u Hrvatskoj koji crnče, rade kao crnci. Dakle, uopće nije uvjet da pripadaju crnačkoj rasi, jer takvih nas je ovdje, uistinu malo. Ali, onih koji crnče, koje izrabljuju, pa i tako što im ne daju posla, ili im ne vraćaju još za HDZ-a otete mirovine, stvarno je i previše."


Nakon ovoga ljetnim vrtom nocnog kluba Limb razlijegao se gromoglasan pljesak.

U nastavku je odlučeno da će stranku u javnosti predstavljati predsjednik Lovro K. i glavni tajnik Zember bin M.
Prvi javni skup odrzati ce se slijedeće subote na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Trnje uz prigodan kulturno umjetnicki program u kojem će i osobno sudjelovati neki od stranačkih uglednika.
Više o aktivnostima najmlađe hrvatske stranke čitajte na ovom topicu narednih dana uz hrvatski crnački pozdrav:

"U ljutu bužu,
crnački korijen"



Erotoman Saša je kao predstavnik Zabavnog programa HTV-a kratko nazočio sjednici Glavnog stana HCSP-a i zajamčio da nacionalna tv kuća uopće neće pratiti naš rad. Da nas neće snimati čak ni za Shpitzu, a kamoli da ćemo se pojavljivati kao naturščici, statisti ili publika u gledalištu u mega popularnim projektima poput "Bitange i princeze", "Otvoreno", "Dnevnik", "Magazin", "Fokus", "Radni ručak", "Piramida", "Latinica", "Život u živo", "30 u hladu", "Idemo na sjever-sjeverozapad"...

-Pssst! Službeno niste na crnoj listi Vanje Sutlića i Hloverke Novak-Srzić, a ja Vam ništa nisam rekao, nikad me niste vidjeli, upozorio nas je Erotoman Saša i odjurio truckajući bebu put Boćarskog doma.

A dok mi ne probijemo medijsku blokadu, vi se uz prigodne sličice s našeg hakiranog bloga prisjetite što vam je HCSP do sada značila:



- 00:31 - Komentari (5) Isprintaj #

17.09.2007., ponedjeljak

Predstavka iz Dubrave Vesni Pusić i Antunu Kapraljeviću


Ekipa dragovoljaca iz Dubrave obilazila je prošlih mjeseci Ured Predsjednika i SOA-u, kako bi našla pravdu u slučaju opljačkanog novca za izradu spomenika palim suborcima. Predsjednik Stjepan Mesić i ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko nisu ispunili njihova očekivanja, pa su se pismeno obratili Vesni Pusić i Antunu Kapraljeviću iz HNS-a:

Hrvatskoj narodnoj stranci
Na ruke predsjednici Vesni Pusić
saborskom zastupniku Antunu Kapraljeviću

Štovani,

mi koji glasamo i glasat ćemo za HNS, molimo vas da u Saboru i predizbornoj kampanji pitate kada će gospodin Kirin i gospodin Šeks (HDZ) riješiti pitanje koje je gospodin Kapraljević postavio u Saboru, a spomenuta dvojica su mu nerazumljivo odgovorila, a stvar se tiče djelatnika SOA-e Vjekoslava Šimunca, koji je uzeo i nezakonito prisvojio novac građana Dubrave i netragom ih potrošio (O tome je pisao i Novi list).
Šimunac je nezakonito koristio svoj položaj u tajnoj službi u korist HDZ-a (i svoju osobnu) te je od 1995 do 2000 obnašao dužnost predsjednika HDZ-a u Gornjoj Dubravi. Zastrašivao je sve one koji su mu stajali na putu.
Gospodina Slavka Nemčića iz Koledinečke ulice u Dubravi, Šimunac je zastrašivao šaljući mu policiju u stan, pa je ovaj od stresa obolio od šećerne bolesti.

Za sve ovo zna gospodin Mladen Bajić, ali do danas nije ništa poduzeo. Rečeni Šimunac i dalje radi u SOA-i, a i danas je član HDZ-a.

Uzeo je stan u Gruškoj ulici iako ima kuću u Dubravi. Mislimo da je stan u vlasništvu MORH-a ili Grada Zagreba.

Cijenjeni, imate mogućnost pitati nadležne zašto je to tako. Kada budete imali tribinu u Dubravi bilo bi ljepo da nam obznanite svoja saznanja o tome što je poduzeto da se ova nepravda raščisti.

Nezaboravite da je dotični Šimunac u dobrim odnosima sa Ivićem Pašalićem i njegovim sljedbenicima.

Pitajte gospodina Milana Bandića koliko je novca dao Grad za spomenik palim braniteljima u Dubravi (zbog novca koji je otuđen) da bi gradonačelnik mogao presjeći vrpcu u nazočnosti Šimunca i Pašalića. Iz gradske blagajne je
dadeno preko 100.000 kuna.

Toliko je nedostajalo da se plati izrada spomenika jer je skupljeni novac od građana Dubrave zahvaljujući Šimuncu i njegovoj ekipi iz HDZ-a.
Sve se ovo i dalje drži u tajnosti zahvaljujući moćnicima koji Šimunca štite.

Sve gore navedeno je prijavljeno krim policiji i državnom rvatskodvjetništvu, ali oni do danas nisu ništa poduzeli. Sve to znaju svi mjerodavni u ovoj državi osim prevarenog naroda. pred h

Gospođo Pusić i gospodine Kapraljeviću, molimo vas da ovaj slučaj podastrete hrvatskoj javnosti.

Građani Dubrave


- 11:56 - Komentari (10) Isprintaj #

Smokvina prijavio Hedla zbog Đapića


Radovan Smokvina nije pravaš, ali kleptokraciju ne može smisliti, pa reagira kaznenim prijavama čak i protiv novinara za koje smatra da znaju za kaznena djela, a ne ispunjavajući građansku dužnost prijavljivanja istih, pogoduju kleptokraciji.

Neuenhof, 20. kolovoza 2007.

REPUBLIKA HRVATSKA
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić

Na znanje i ravnanje:
Predsjedniku Republike Stipi Mesiću
Predsjedniku Sabora RH Vladimiru Šeksu
Predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu

Naš znak: HUKOK-139od 20.8.2007.

KAZNENA PRIJAVA

Protiv novinara «Feral Tribune» Drage Hedla i ravnatelja središnje porezne uprave Ivice Mladinea kao i više nepoznatih djelatnika porezne uprave.
Navedeni su krivi prema sljedećim člancima KZRH 300, 337, 338, 339, 347, 348 , a dodatno je ravnatelj porezne uprave Ivica Mladineo kriv zbog teškog kršenja Ustava RH Članak 51 koji govori da se porezni sustav temelji na načelima jednakosti i pravednosti da je svatko dužan sudjelovati u podmirenju troškova u skladu sa svojim gospodarskim mogućnostima.

OBRAZLOŽENJE

U tjedniku Feral Tribune broj 1136 od 13. srpnja 2007. objavljen je članak na stranama 8 i 9 pod naslovom «Došao Đapić s kolodvora» u kojemu novinar Drago Hedl detaljno opisuje lik i djelo kao i trenutno poznato imovinsko stanje sadašnjeg gradonačelnika Grada Osijeka i saborskog zastupnika Ante Đapića. Predmetni člank u Feral Tribunu sastavljen je od sljedećih dijelova:
Partnerstvo «Bez ijedne uložene lipe» ; «Đapićevih sedam stanova» ; «Odmor u Dubaju» ; Od Jaruna do Jadrana» ;»Trgovanje sa Zecom». U članku jedino nije spomenuta cijena snimanja filma o Đapiću koji se snimao u Izraelu kao i cijena njegovog magisterija.

Te podatake znaju i vrapci na grani, ali i svi članovi stranke HSP pa i svi oni koji sjede u Saboru, ali glavni državni odvjetnik Gospodin Mladen Bajić ne želi ili ne smije znati za takve činjenice, jer njega posjećuje gospodin Đapić i tako srede sve nesporazume.

Na postavljeno pitanje (poslano mailom) da li je Drago Hedl kao novinar i autor predmetnog članka kojim slučajem podnio kaznenu prijavu nadležnim organima koji bi trijebali odraditi svoje, gospodin Hedl do danas nije odgovorio i time postoji osnovana sumnja da je gospodin Hedl kriv prema KZ RH. čl. 300 i da ga treba primjerno kazniti.

Kad bi i stigao odgovor od gospodina Hedla onda bi on vjerojatno glasio da nadležne pravosudne institucije kao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ionako sve takve KP baca u koš pa nema smisla trošiti vrijeme, papir i tintu.
Ili je kriv gospodin Drago Hedl zato što javno iznosi neistine, ili je još krivlji zato što sve već dulje vremena znao, ali nije ništa poduzeo, ili je kriv gospodin Anto Đapić kao primalac mita, jer naročito on samo gledano biološki ne može niti teoretski živjeti od zraka i ljubavi prema domovini i to punih 25 godina, a gospodin ravnatelj Porezne uprave kriv je, jer nije postavio pitanje gospodinu Đapiću otkud mu novac i da li je platio porez.

Bilo kako bilo, jer, kako već godinama govori naš predsjednik država Stipe Mesić, valja pustiti da profunkcioniraju sve institucije pravne države, ili kako se kaže u hrvatskom narodu valja pustiti i čekati da pravosudne institucije prorade same od sebe, a kako je hrvatsko državotvorno pravosuđe samostalno i samoupravno to dokazuju i najskuplje tarife odvjetnika iz EU okruženja koje predstavljaju značajni dokaz i govore u prilog unapređenja samoupravnog državotvornog pravosuđa.

Jedan funkcionalan i pravedan porezni sistem je bitan faktor za stabilnost i prosperitet neke države. U mnogim zemljama Afrike pa tako i u Hrvatskoj stvorene su takve porezne institucije koje odvajaju «elitu» od građana i onda kad je u pitanju plaćanja poreza, a ustvari u RH kao i u nekim afričkim državama novonastala «elita» uopće ne plaća porez, a to je nažalost i slučaj u RH iako se Hrvatska nalazi na europskom kontinentu i u krugu civiliziranih država, ali nažalost, predstavlja primjer jedne nerazvijene fiskalne državice sa svim negativnim posljedicama kao u spomenutim afričkim državama, pa zato se prosperitet, blagostanje, zdravlje, sloboda, mir, demokracija, ravnopravnost pa čak i jedinstvo i neovisnost građana ne može uopće niti začeti, a kamo li sprovesti kao što je to slučaj u zemljama EU, SAD, Kanade…
Bože čuvaj Hrvatsku i bože pomogni Hrvatskoj

Radovan Smokvina


- 11:22 - Komentari (1) Isprintaj #

Đapić ožalostio pravaše


Od skupine bivših HSP-ovaca dobio sam mail kojim izražavaju zgražanje likom i djelom Ante Đapića:


Kalendari koje je tiskao Đapićev ogranak iz Privlake (Preuzeto sa PRAVAŠ - BOG I HRVATI!


Politički lik i djelo Ante Đapića, predsjednika HSP-a (jedne od stranaka prava)


Anto Đapić je 1990 bio član HDZ-a u Osijeku. Sudjelovao je na prvom Saboru HDZ-a. Kao aktivist HDZ-a zadužio je kalašnjikov, prvo oružje koje je stiglo za obranu Hrvatske, a dijelilo se povjerljivim članovima HDZ-a.

Početkom nemira u Osijeku i prijetnje JNA Hrvatskoj, Đapić uredno vraća kalašnjikov, napušta Osijek i dolazi u Zagreb.
U Zagrebu se učlanjuje u HSP čiji je predsjednik bio Dobroslav Paraga, a dopredsjednik pokojni Ante Paradžik.
Čelništvo HSP-a preko svojih sponzora Antu Đapića oblači u novo odijelo obzirom da je iz Osijeka pobjegao bez osobnih stvari. Zadužen je za rad u logistici u podrumu Starčevićeva doma. Sve radnje u logistici obavlja sa stranačkim vozačem Ivicom Perkovićem (Hrvatski dragovoljac), koji mu pomaže u radu i snalaženju u tom poslu.
Nakon ubojstva Ante Paradžika dolazi do raskola i nesuglasja u vrhu HSP-a, a Đapić nestatutarno postaje dopredsjednik stranke. Uz pomoć određenih ljudi iz HDZ-a stvara raskol u stranci što je dovelo do izvanrednog sabora u Kutini gdje je nezakonitlom, pod kontrom HDZ-a, preuzeo stranku.
Legalno čelništvo s Paragom je izolirano, a pravosuđe još nije pokazalo interes da poništi rezultate sabora u Kutini.
On sada glumi amneziju prešućujući da je nakon "preuzimanja" stranke marširao s grupom istomišljenika riječkim korzom u crnim uniformama i uzdignute desnice, valjda mjerio visinu kukuruza izraslog na korzu. Hrvatska je zbog tih njegovih provokacija imala problema na međunarodnom planu, a on je djelovao po naputcima iz HDZ-a, popraćen kamerama HTV-a i dužnom pažnjom ostalih medija tada pod kontrolom države.

Đapić u svoje čelništvo prihvaća otpadnike iz HSLS-a Tadića i Rožića, a iz SKJ-u Peru Kovačevića (svojedobno držao vatreni govor u Saboru kako ne želi da SKH provodi drugačiju politiku od SKJ).

Stranački doktor Kandare i HDZ-ova veza u Splitu pokušali su mu priskrbiti magisterij.

Čovjek koji 1990 nije imao ni odijelo danas ima stan u Zagrebu 8dugo vremena koristio je bez srama gradski), stan u Osijeku, vikendicu na moru, vikendicu u Baranji, posjeduje osobni automobil te druge vrijednosti, a sve si je to priskrbio na račun sluganstva.

Zato ne iznenađuje osječki cirkus oko Đapićeve rukometne dvorane vrijedne 900 milijuna kuna. Na sreću i na vrijeme Đapićeve su namjere pročitane od onih s kojima je surađivao u osječkoj vlasti.
Nažalost, on nije jedini takav beskrupulozni tip među našim "velikim domoljubima".


Ožalošćeni bivši članovi i glasači propale stranke prava iz Zagreba


Grobnica
mučki ubijenog Ante Paradžika na Mirogoju (snimio Pero Panonski)


- 10:48 - Komentari (3) Isprintaj #

16.09.2007., nedjelja

Hlo-Cro metla


Hloverka
Novak Srzić
kao glavna urednica HTV-a devedestih zasjeca slavljeničku tortu najozloglašenijoj hadezeovskoj tv ekipi emisije "Motrišta". Iza noža su Andrej Rora i Miljenko Manjkas, a Jozo Barišić stoji uza stražnjicu hotelskog dečka.


Vijesti da je Hloverka Novak-Srzić oduzela Sanji Mikleušević-Pavić "Otvoreno", a Danku Družijaniću Dnevnik idu u prilog nagađanjima da je predsjednik Stjepan Mesić kumovao Hloverkinom povratku na čelo HTV-a kao što ju je devedesetih na mjesto šefice novinara državne televizije postavio Franjo Tuđman.

Mesić Sanji Mikleušević-Pavić nije mogao oprostiti interview u kojem je iziritiran njenim pitanjima o uplitanju savjetnika Saše Perkovića napao HTV i njene novinare.

Danko Družijanić je nešto ranije objavio vijest o snimci s You Tubea s Mesićevim australskim ustaškim govorom.

Dubravko Merlić je izgleda loše odrađivao u Kontraplanu za Mesića, pa je Hloverka dobila zeleno svjetlo za davnašnju želju da tu emisiju ukine.

Mislav Bago i Zoran Šprajc će biti neutralizirani viškom posla koji ih neće činiti sretnim.


Denis Latin
se jedini javno buni protiv Hloverke računajući na svoju popularnost u javnosti i odnose koje je do sada gajio s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, ali se čini da mu je trud uzaludan.


- 18:02 - Komentari (4) Isprintaj #

13.09.2007., četvrtak

Sveta tri Ante uz SDP-ove jaslice


Duže se špekuliralo da bi u slučaju SDP-ove pobjede na izborima novi šef SOA-e trebao postati Špiro Miše, pouzdanik Ranka Ostojića koji je kandidat za ministra policije.

U zadnje vrijeme sve me više izvora upozorava da Ante Glavan, načelnik jednog od sektora u SOA-aima više izgleda od Špire Miše postati SDP-ov šef SOA-e.

- Glavan je koristeći podatke koje je o Mesiću saznao tijekom slučaja Puljiz izgradio čvrstu vezu s Pantovčakom, a poznato je da bez predsjednikova supotpisa nema imenovanja šefa SOA-e. Još je zanimljivije da je Glavan, preko Ante Damjanovića, stupio u vezu s Antom Kotromanovićem, koji, izgleda, ima više utjecaja na predsjednika SDP-a Zorana Milanovića nego što a ima Ranko Ostojić, upozorava jedan od izvora bliskih saborskom odboru za nacionalnu sigurnost.

Ante Damjanović, osoba koja je navodno povezala Kotromanovića i Glavana, je kum Tihomira Blaškića. Blaškić je pak u izvrsnim odnosima sa Ivanom Račanom, sinom pokojnog predsjednika SDP-a. Ante Damjanović je devedeseth bio analitičar SIS-a, a svojedobno ga je SIS i uhitio pod sumnjom da je otuđio vojne dokumente koje je neovlašteno namjeravao dati na raspolaganje Blaškićevu odvjetniku Nobilu. Damjanović je kao HSLS-ovac pobjedom kolacije 2000-e postao savjetnik ministra obrane Joze Radoša za sigurnost.

Uz to, spomenuti vojni policajci zajedno s umirovljenim časnikom SIS-a iz Šibenika Stipom Jukićem­ bili su 2000-e primljeni od strane Mladena Ružmana, pomoćnika ministra obrane za sigurnost, načelnika SIS-a Davora Bišćana i savjetnika za sigurnost ministra obrane Ante Damjanovića, kojeg je Jasna Babić kao kuma Tihomira Blaškića proslavila u svojoj knjizi "Urota Blaškić".

Zanimljivo je da su Milković i Barišić u to vrijeme bili članovi SDP-a, ali su na sastanak u MORH-u primljeni preko HSLS-ovskih veza, jer je Jozo Radoš tadašnji ministar bio potpredsjednik te stranke. Sastanak je organizirao Ante Damjanović koji je svojedbono bio podređen načelniku SIS-a Stipi Rojnicu, u vrijeme kada je pomoćnik ministra za sigurnost bio kum Dražena Budiše, dr. Goran Dodig.

Dugogodišnji borci za istinu Milković, Jukić i Barišić iz MORH-a su ispraćeni obećanjem da će se ozbiljno pristupiti njihovim spoznajama, a kako je vrijeme prolazilo i nitko niti je pristupao, niti postupao, zamolili su me da s Antom Damjanović­ provjerim gdje je stvar zapela.

Na kavi s Antom Damjanovićem u kavani hotela Palace saznao sam da bi Radošev savjetnik za sigurnost više volio da se bavim slučajem njegova kuma Tihomira Blaškić, i hodočašća­ za Blaškića od Haaga do Nove Bile koje je on organizirao, nego što se zanimao za slučaj prijava vojnih policajaca i SIS-ovca za ratne zločince i kriminal.

Neprestano se čudio što to sve treba Mariu Barišiću i koji su njegovi motivi, te koju je školu Barišić završio.

45 lines, 13.09.2005.


A aktualni ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko nastavlja s rekonstrukcijom mega špijunske agencije računajući da će kad HDZ ponovno osvoji vlast, on s mjesta ministra policije, preko svojih ljudi, raditi sa SOA-om što ga je volja.

Za svoga nasljednika Karamarko priprema pomoćnika Josipa Buljevića koji se istaknuo u lovu na Antu Gotovinu i Hrvoja Petrača. Buljeviću se često odobrava službeni put u SAD gdje, navodno, privatno posjećuje Jelenu Vreš, akreditiranu predstavnicu SOA-e u Washingtonu. On uživa posebne pogodnosti, pa su mu u službeni audi
ugrađene sve ručne komande iako nije invalid bez nogu. Cijena te privilegije u eurima je jednaka cijeni još jednog automobila.

Na Buljevićevo traženje Karamarko je za šefa svog kabineta postavio Tomislava Milčića, bivšeg agenta POA-e koji je trebao svjedočiti u njemačkm procesu Krunoslavu Pratesu.

Prijatelja Mirka Norca, donedavnog šefa Centra SOA-e Zagreb, Karamarko je unaprijedio na mjesto šefa unutarnje sigurnosti SOA-e.

Nedavno je u SOA-u stigao zahtjev obrane generala Mladena Markača da se dva djelatnika agencije (Ante Letica i Svibora Kikerec) pojave na haškom suđenju kao ekspertni svjedoci kako bi potvrdili autentičnost nekih HIS-ovih dokumenata o "Oluji". Krugovi biski ICTY-u pretpostavljaju da je taj zahtjev diktirao Miroslav Šeparović, odvjetnik kojem je Haag zbog sukoa interesa zabranio Markačevo zastupanje. Šeparović je bio i šef HIS-a i upoznat je tko je što radio u toj službi.

Karamarko je odbio zahtjev da Ante Letica ekspertno svjedoči u Haagu jer je sin admirala Svete Letice trenutno na položaju koordinatora rada centara SOA-e i jer je riječ o špijunu odanom Josipu Perkoviću, alfi i omegi svih hrvatskih špijuna.

Ante Letica je špijunsku karijeru započeo osamdesetih u splitskoj UDBA-i gdje su mu nadređeni bili Ladislav Pivčević, aktualni šef Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost i Stipe Perković, umirovljeni brat Josipa Perkovića.

Promjena vlasti ga je zatekla na službi u Zagrebu, a operativci zagrebačkog SZUP-a su ga 1991. uhitili na Zrinjevcu kada je određene dokumente UDBA-e otuđio iz sjedišta SZUP-a i namjeravao ih predati Branku Traživuku, jednom od KOS-ovih "Labradora". Darko Starčević i Darko Domišljanović koji su ispred zagreačkog SZUP-a rukovodili hvatanjem "Labradora" ostaisuaočarani kada je Ante Letica na intervenciju Josipa Perkovića, Šuškovog glavnog SIS-ovca oslobođen i eksprsno zaposlen u MUP-u.
Neposredno nakon toga, Ante Letica je, prema tvrdnjama Doboroslava Parage, ispred MUP-a sat vremena prije atentata na Antu Paradžika poslao priopćenje da je dopresjednik HSP-a smrtno stradao. To se sasvim lijep uklapa u jedno svjdočenje po kojem su Josip Perković, Zoran Udiljak i Krešo Bralić pola sata prije Paradžikova ubojstva pod punom ratnom opremom napustili SIS odvezli se na mjesto budućeg zločina.
Osobe koje namjeravaju dati iskaz o ovome Državnom odvjetništvu čim se sa čela te institucije maknu Mladen Bajić i Dragan Novosel, kažu da nema nikakve sumnje da su Perković i Letica koordinirano djelovali u slučaju Paradik, s tim da je Letica, obzirom na svoj dokazani kukavičluk zbog treme poranio s priopćenjem "da je slučaj Paradžik stavljen ad acta".

Da se Letica, koji inače ne slovi za osobito visprenog špijuna ne bi iskomprimitirao u Haagu, Karamarko je odlučio da haaškim istražiteljima da iskaz Svibor Kikerec, koji je u HIS-u bio i pomoćnik, pa kasnije akreditirani predstavnik OA-e u Moskvi, a danas zamjenik veleposlanika Bože Kovačevića, u rangu ministra savjetnika.

Briga Karamarka što na taj način ugrožava funkcioniranje hrvatske diplomacije, posebno na tako osjetljivom mestu kao što je Rusija. Glavno je da Letica ne iskompromitira njegovu firmu i špijunskog "Tatu" Josipa Perkovića.

Karamarko i inače nema veze o međunarodnim pravilima špijunske profesije, pa je s mjesta načelnika sekora za suradnju SOA-e sa stranim službam smjenio djelatnika koji se ngativno izrazio o činjenici da je SOA određene povjerljive informacije koje dobila od francuske službe, unatoč međunarodnom špijunskom pravilu "Treće strane" koje zabranjuje prosljeđivanje dobivenih infoa trećim stranama, dostavila ruskoj službi. Zbog inzistiranja na poštivanja međunarnih normi, šef suradnje prjemješten je a mnogo manje bitno i značajno slabije plaćeno mjesto u zagrebački Centar SOA-e.

Karamarko je ustrojio i poseban odjel za zaštitu ravnatelja koji broji 15 ljudi, a za šefa im postavio stanovitog prosijedog, nabildanog 45-godišnaka Samira Ćuskića, za kojeg se ne bi trebalo začuditi ako se ispostavi da pripada nanbudo timu Zijada Mahmuljina Udovičića, kojeg je Karamarko zaposlio u SOA-i da poradi na posebnim vještinama naših elitnih špijuna.

Da parafraziram druga Tita: S takvim špijunima ne moramo se bojati za budućnost Hrvatske!

- 14:41 - Komentari (9) Isprintaj #

12.09.2007., srijeda

Smokvina o Janši i računu u Villachu


Čelnici stranke Alijansa za pravnu državu na prijamu kod Predsjednika 10.10.2003-e. S lijeva na desno: prof. dr. Zdravko Radman, gđa Ružica Radović, preds. g. Stjepan Mesić, g. Stjepan Tot, g. Zlatko Zeljko i g. Radovan Smokvina.


U Zagrebu, 12.09.2007.

OBAVIJEST MEDIJIMA

U kaznenom postupku po privatnoj tužbi u sporu Hrvoje Šarinić/Radovan Smokvina održava se glavna rasprava

u petak, 14.09.2007. s početkom u 12.30 sati
pred Općinskim sudom u Zagrebu, sudnica br. 221/II
Kazneni odjel, Zagreb, Ilica 207 (križanje Ilice i Selske)

U raspravi će biti između ostalog ispitivan Hrvoje Šarinić o okolnostima na koji način i za koje svrhe je potrošeno ca. 100 milijuna Eura iseljeničkog novca s povjereničkog računa kod banke u Villachu, čiji je suosnivač i potpisnik bio Hrvoje Šarinić. Predmet rasprave će biti također povezanost novčanih transakcija s računa u Villachu s novčanim transakcijama pod kontrolom Vladimira Zagorca.

Iseljenik Radovan Smokvina je jedan od onih iseljenika koji su uplatili veći iznos novca za nabavu naoružanja za obranu Republike Hrvatske i traži da povjerenik Hrvoje Šarinić objasni i podastre dokumentaciju za svako plaćanje s tog računa koje je on potpisao. Prema medijskim izvorima iz Slovenije sadašnji predsjednik slovenske Vlade Janez Janša je također bio povezan s nekim transakcijama u vezi s kontom u Villachu, o čemu će biti također govora.

U slučaju da povjerenik Hrvoje Šarinić nije u stanju ili ne želi dokumentirati isplate s gore navedenog računa, Radovan Smokvina drži da postoji osnovana sumnja u pronevjeru tih sredstava zbog čega je Državno odvjetništvo u Klagenfurtu već pokrenulo istražni postupak i prepustilo daljnji kazneni progon hrvatskom pravosuđu, koje nikako da podigne optužnicu.

JURIS PROTECTA



Poslušajmo i predsjednika Stjepana Mesića, jedinu moralnu vertikalu u ovoj priči, koji se u ponedjeljak na Hrvatskom radiju zaprijetio Državnom odvjetništvu (Mladenu Bajiću i Draganu Novoselu) zbog "šepave" istrage o tajnim računima, podsjetio na oca Vladimira Zagorca, zatražio saborsko poništenje kuponske privatizacije (izgleda je čitao Tomislava Draguna).


S Predsjednikom uz kavu by Mario Harapin, HR, 10. 09. 2007

- 01:00 - Komentari (3) Isprintaj #

10.09.2007., ponedjeljak

Pavao Miljavac u mreži odanosti HDZ-u


Komentirao sam prošli četvrtak Maji Savić, urednici današnje emisije Hrvatskog radija "U mreži prvog" dvostruku liniju zapovjedanja u akciji Medački džep. Na temelju meni raspoloživih informacija dobivenih od Milana Levara i vojnih, policijskih i obavještajnih krugova s kojima je pokojni svjedok bio u raznim doticajima s koji, a koje su višestruko potvrđene u raznim pravnim situacijama proteklih godina, stavio sam se na stranu prvooptuženog generala Rahima Ademija izostavivši ga iz paralelne linije zapovijedanja na čelu koje su bili vrhovnik Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak. Govorio sam i o Tuđman-Šuškovoj koncepciji revolucionarne vojske kojoj su časnici JNA bili potrebni samo kad se bez stručnosti nije moglo. Umirovljeni general Martin Špegelj ponovio je svoje tvrdnje o HDZ-ovoj moćnijoj paralelnoj liniji zapovjedanja i podsjetio na slučajeve zaustavljanja prve napadajne akcije HV-a u Zapadnoj Slavoniji (zima 91/92) i pada Bosanske Posavine.
Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ivan Pandža smatra da su Orešković, Norac i Grandić osuđeni bez dokaza u Rijeci, pa će i Ademi i Norac isto tako bez dokaza biti proglašeni u Zagrebu.
Bivši ministar obrane, a sada opet agilni HDZ-ovac general Pavao Miljavac ne misli da je bilo dvije linije zapovijedanja, smatra da je Norac obranio Gospić, a za Špegelja kaže da je razočaran što ga je Tuđman umirovio. Za mene sugerira da sam nalinkan na Špegelja i njemu slične.

Svakako poslušajte emisiju, a u međuvremenu ću se postarati pribaviti informacije o navodnim novim poduzetničkim pothvatima Pavla Miljavca koje je država kreditirala nagrađujući njegovu odanost HDZ-u.



- 20:08 - Komentari (5) Isprintaj #

"Zagorčevi dragulji" u Češkoj?


Višetruko nagrađivani, od ovoga bloga, istraživački novinar Marin Dešković dao je u petak u Vjesniku naslutiti da bi se famozni "Zagorčevi dragulji" mogli nalaziti u Češkoj, iz koje su, po Deškoviću, preko njemačkog trgovca oružjem i draguljima Josefa Rotheichnera, i došli u Hrvatsku.

Iako je svjedok obrane generala Vladimira Zagorca draguljar Rotheichner na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu je porekao da je Vladimiru Zagorcu ikada dao drago kamenje, a na sudu u Beču je u estradicijskom postupku navodno izjavio da nikada nije ni radio s draguljima, Dešković ga je dokumentirano uspio povezati s firmom Agroplast iz Češke preko koje je MORH nabavio raketni sustav S-300 te tvrtkom Ikon koja je Češku državu oštetila za 850 milijuna američkih dolara dilajući precijenjeno nebrušeno drago kamenje.

Nebrušeni »Ikonini« rubini koje je zaplijenila policija (photo by Vjesnik)


Priča počinje prije 15 godina kada je u rujnu1992. godine, tadašnja čehoslovačka carina zaplijenila pet transportnih helikoptera MI-8 namijenjenih Hrvatskoj. Helikoptere, čija je dokumentacija tvrdila da su namijenjeni turističkom prijevozu, Josef Rothaichner je preko tvrtke »Ikona Frydlant« trebao prevesti u Hrvatsku. Češke vlasti su, pak, smatrale da su letjelice namijenjene vojsci te su, uskladu s tadašnjim UN-ovim embargom, zabranile izvoz.
Policijska istraga otkrila jeda je osim »Ikone«, na čijem se čelu nalazio Rothaichnerov poslovni suradnik Petr Winter, u transport helikoptera bila uključena i još jedna tvrtka iz obližnjeg Libereca, čiji čelnici danas sjede na optuženičkoj klupi zbog sumnji da su, prema izjavama čeških čelnika, »činili jedan od najvećih lanaca šverca vojne tehnologije na svijetu «. Riječ je o tvrtki »Agroplast«, o kojoj je Vjesnik u više navrata pisao, jer je Hrvatska od nje nabavila i nepotpuni sustav S-300, a čijim se direktorima Petru Pernički i Zbynki Švejnohi u Liberecu ponovno sudi zbog niza ilegalnih međunarodnih transakcija oružjem, između ostalih Iranu i Sjevernoj Koreji.
Upravo događaji s ponovljenog suđenje spomenutom dvojcu, koje je prije mjesec dana počelo u Liberecu, počinju ukazivati na moguću povezanost Wintera, Rothaichnera i Perničke.
Naime, osim što se Pernička prvi put od pokretanja postupka pojavio na suđenju (do tada mu se sudilo u odsutnosti), pozornost medija je privukao i prilično neuobičajen zahtjev tužiteljstva.
Naime, Državno odvjetništvo, kojega zastupa Jan Jakovec, zatražilo je izuzeće suca Petra Neumanna koji je do tada sudio u predmetu već jednom oslobodivši okrivljenike, uz obrazloženje da je prije nekoliko godina kao odvjetnik zastupao
Miloša Fichtnera u postupku za prijevaru draguljima u slučaju »Ikona«.

»Kralj krivotvorenih dragulja«

Obrazloženje zahtjeva tužiteljstva, koji razmatra češki Vrhovni sud, prvi put u jednome
sudskom predmetu povezuje Petra Perničku, dobavljača sustava S-300 s Petrom Winterom, »kraljem krivotvorenih dragulja«. Rothaichner prije 15 godina nije negirao svoj poslovni odnos sa »Ikonom«, no tvrdio je da surađuju isključivo na uvozu umjetnih gnjojiva.

Marin Dešković, Vjesnik, Petak, 7. rujna 2007.


Za povjerovati je u kuloarske priče sa Pantovčaka da o objave Deškovićevog teksta u Koordinaciji za lov na Vladimira Zagorca i nestalu lovu/blago koju vodi Zamjenik Glavnog državnog odvjenika Lazo Pajić, a pomažu mu šef SOA-e Tomislav Karamarko i predsjednikov savjetnik Saša Perković, nisu znali za ovaj trag. Ostao je iznenađen i Ivo Pukanić koji je najavljivao da će se saznati gdje su dragulji. Zvonko Zubak, trgovac oružjem koji od RH potražuje 200 milijuna dolara na ime isporučenog nepotunog sustava S-300 na velikim je mukama. On je doveo u Zagreb Petra Perničku da posvjedoči da je isporučio Hrvatskoj S-300, a za Rotheichnera je rekao da nije dao nikakve dragulje u Zagorčev sef. Zubaka su optuživali da čini dio lobija koji pomaže generalu Zagorcu te da je povezan s distribucijom falsifikatom o Sanaderovim zlatnim polugama. Sada će, moguće je lako, od dijela medija koji slijede upute iz Pajićeve Koordinacije, biti pritisnut zbog svoje "češke veze" nakon čega bi trebao posvjedočiti o sudbini dragulja.


- 00:29 - Komentari (3) Isprintaj #

08.09.2007., subota

Slikopizdice iz Istre (2)


Porec_svjetionik


Porec-_jedrilica
Svjetionik_kapljice Porec-057.copy



- 22:21 - Komentari (2) Isprintaj #

07.09.2007., petak

Smiljan Reljić i Davor Domazet Lošo u HSS-u

Po povratku s Jadrana mogu vam priopćiti da su šibenski HSS-ovci ostali zatečeni naputkom svog saborskog zastupnika Ante Markova da što hitnije učlane, čestog gosta špijunskih crnih kronika Smiljana Reljića, u svoje redove.

Taman su tu grku smokvu progutali, a došla im vijest iz Zagreba da se priprema učlanjenje u HSS i Davora Domazeta Loše, još jednog rashodovanog špijuna.

Lošo je još gora akvizicija, misle si u sebi u šibenskom HSS-u, a naročito ih je zabrinula Domazetova uloga u medačkom masakru.

Politički promatrači bliski desnom centru procjenjuju da Ivo Sanader ne želi Lošu i Reljića izravno zbrinuti kroz HDZ već ih ugrađuje u partnerski HSS kako bi s jedne strane nadzirao partnera, a s druge, preko eventualnog koalicijskog sporazuma s HSS-om, a nakon eventualne pobjede na izborima, pronašao kakve državne apanaže za špijunski dvojac.

- 13:22 - Komentari (17) Isprintaj #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2012 (1)
Svibanj 2010 (1)
Svibanj 2008 (16)
Travanj 2008 (19)
Ožujak 2008 (11)
Veljača 2008 (22)
Siječanj 2008 (22)
Prosinac 2007 (15)
Studeni 2007 (16)
Listopad 2007 (19)
Rujan 2007 (14)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (17)
Travanj 2007 (33)
Ožujak 2007 (37)
Veljača 2007 (32)
Siječanj 2007 (29)
Prosinac 2006 (26)
Studeni 2006 (34)
Listopad 2006 (31)
Rujan 2006 (29)
Kolovoz 2006 (25)
Srpanj 2006 (17)
Lipanj 2006 (18)
Svibanj 2006 (24)
Travanj 2006 (28)
Ožujak 2006 (34)
Veljača 2006 (35)
Siječanj 2006 (42)
Prosinac 2005 (26)
Studeni 2005 (33)
Listopad 2005 (33)
Rujan 2005 (31)
Kolovoz 2005 (18)
Srpanj 2005 (24)
Lipanj 2005 (34)
Svibanj 2005 (32)
Travanj 2005 (45)
Ožujak 2005 (15)



45 lines © 2005, Zeljko Peratovic