12

utorak

rujan

2017

Tko ima ovakvu državu mora se zabrinutiTotalitarni sustavi imaju zajedničke osobine.Država u kojoj se nameće ideologija, postoji jedna(dvo)(ista) partija, monopolna kontrola vojske i policije, novinarstvo je pod utjecajem vladajuće stranke, široko korištenje doušnika (dojajnika), centralizirana kontrola cjelokupnog gospodarstva, koncentracija vlasti u rukama diktatora ili oligarhije, subordinacija pojedinca u zajednicu, nepostojeća dioba vlasti, kontrola razmišljanja indoktrinacijom, uskraćivanje građanskih sloboda je totalitarna država.

Totalitarne države imaju sklonost razvijati represivni aparat kojim mogu prisiliti stanovništvo na aktivno sudjelovanje u ostvarivanju ciljeva totalitarnog društva (kapilarna pojava).

Jugoslavensko društvo je u potpunosti bilo totalitarno, HDZ devedesetih je postepeno razgrađivao takvo društvo (bez revolucije i lustracije), dajući šansu nedužnim članovima totalitarnog društva odmak (u slobodu) od djela koja su činili i nesmotreno su mogli biti žrtve novog slobodnog sustava. Kome bi služila sloboda ako ne bi razumjela mane totalitarizma (kapilarnost) i pružila mogućnost potlačenima izraziti svoje pravo biće (u slobodi)?
Tuđmanovom smrću (ma koliko ga držali neinventivnim, barem je dosljedno ustrajavao na istinskim sociološkim i politološkim teorijama, primjenjujući već poznate teorije društva) je prestala politika stvaranja države za vlastiti narod, prestala je politika izgradnje države korištenjem suvereniteta (i najboljih spoznaja u vođenju države za narod).

Ustav RH u vrijeme tuđmanove vladavine je sadržavao odluku o Saboru i narodu kao onima koji odlučuju o svim pitanjima države, koja je izmijenjena u oblik Sabor ili narod.

Država koju su okupirali poraženi totalitaristi (titoisti) nakon Tuđmanove smrti, totalitarna je država, a vlada koja uspostavlja i podržava totalitarizam ne zaslužuje podršku.

Put u izgradnji slobodnog društva nije porazio totalitariste i predmet je sumnje u procesima vođenim pred haškim tribunalom. Optužba je udruženi zločinački pothvat.
Onaj tko ne pokazuje otklon od totalitarizma, sposoban je udružiti se u zločinački pothvat. To, izgleda primjećuje samo haško tužiteljstvo.
Novinarstvo nas je zasipalo neadekvatnim informacijama, preskačući navesti opravdanost sumnje (iako kvalifikaciju udruženi zločinački pothvat statut privremenog međunarodnog suda ne poznaje). Time je optužba izrazitiji signal u dijagnosticiranju društvenih problema koji ugrožavaju međunarodni mir.

Dolaskom orjunaša-komunjara na vlast (Račan, Mesić, Kosor, Josipović, Milanović, Plenković) i politikom povratka totalitarizmu (otklon od razgradnje titoističkog sustava) opravdanost sumnje u udruženi zločinački pothvat je veća. Izaziva sumnju u prikriveni i lažni odnos prema društvu koje je sposobno podržati provedbu udruženog zločinačkog pothvata.

Jedini način da se hrvatski optuženici oslobode optužbi za udruženi zločinački pothvat je razvoj demokratskoga društva.
Bili smo dužni onemogućiti Račana, Mesića, Kosor, Josipovića, Milanovića, Plenkovića u preuzimanju vlasti (izborima ili drukčije).

Sudbina bosanskohercegovačke šestorke je podjednako vezana za totalitarnu i demokratsku vlast. Plenković je prevarant i (moguće) prikriva aparat koji je totalitaran (titoistički).
Vlast koja ne gradi državu za vlastiti narod prijetnja je svjetskom poretku i svjetskom miru. Takve vlasti provode udružene zločinačke pothvate (i ne ispunjavaju obaveze iz povelje UNa, obaveze o pravima pojedinca).
Okrutnost haškog tužiteljstva nam je dostatno za zabrinutost.

Za mir u kući (i u svijetu), Plenković mora otići. Kako on neće dobrovoljno otići, morati ćemo ga opozivom smijeniti.

Inače će nas svijet koji nas okružuje, nakon Haaga, drugim sredstvima tjerati da razorimo titoistički-totalitaristički sustav.

Tko ima ovakvu vlast i ovakvu državu, mora se zabrinuti.

Da smo razvijena demokratska država ne bi bilo sumnji u ratne zločine, ne bi bilo haškog tribunala. Paradoksalno su oni koji su nas sputavali u uspostavi demokracije najteže optužili pred haškim sudom (ukazujući na zavjeru širih razmjera i preciznost kojom je ta zavjera provela operaciju specijalnog rata). Ne skreću s titova puta (svevlast) i uspijevaju teško kompromitirati mladu demokraciju (dvostruka šteta).

Totalitarizam objašnjava i njihovu volju za vlašću, dok su bez vlasti ideološki bitno drukčiji (ne interesira ih živjeti vlastite ideale).Oznake: totalitarna država, karakteristike totalitarizma, kapilarna pojava u totalitarizmu, jugoslavenski totalitarizam, međunarodni mir, izgradnja demokratskog društva, bosanskohercegovačka šestorka, opoziv predsjednika Vlade

21

petak

listopad

2016

Otkad je plenković nada ...!?


Do logike ću gol.
Zašto instaliraju ljude na državne položaje za čije osiguranje treba trošiti više nego na njihove plaće (i obroke koje im subvencioniraju)(potiču društvenu potrošnju)? I uz tako obimno osiguranje, iznimno osigurane osobe toliko pronevjere državnih novaca da Hrvatska glasi za državu s izrazito visokom stopom državnog kriminala.

(Ili smo mi glupi i ne možemo shvatiti njihovu logiku, ili su oni glupi i ne shvaćaju da nam je logično zašto su izokrenuli logiku ...)

Država je prebjegla zaštiti svojih dužnosnika onog trenutka kada su počeli rastakati državu, otimati narodu.
Kad se izgubila svaka nada (moderno doba s razvijenim naukama ne poznaje ideologije) u podijeljenost po prihvatljivoj osnovi (jugoslaveni, komunisti, ateisti, ...) prebjegli su budalama. Nema udbe, nema srba, nema milicije. Sada nas uništavaju budalaši.
Budalaši su nahrupili kad je država prestala voditi borbu za boljitak. Predala se. U tom trenutku je financiranje državnog aparata prešlo u ruke otmičarima, lažcima i huljama. Kako bi mogli otimati, moraju pojačano štititi poredak ... i štićene osobe. A najviše treba štiti budale u državnim foteljama (protiv njih su svi)(i kad su za njih da napakoste drugoj strani).
Da, budalaši moraju dati osobni pečat svakoj vlasti, kako bi drukčije prikrili vraćanje dugova (jer ih je netko prije zaposlio preko veze).
Nekad su se sakrivali iza orjunaštva, komunizma. Sada se nemaju iza čega sakriti ... siromaše Hrvate kako bi srbima dali ... isplivala je budalaška narav.

Zaprepasti količina osobnog (npr. po drugi put Grabarović intervenira za kuma), bez aktivnog upliva sigurnosnih službi i pravosudno-represivnog aparata.


Prolazimo li etapu pojačanoga stvaranja represivnoga aparata (kojim zamjenjujemo udbu i njeno prijašnje djelovanje)?
Svi koji se otvoreno (demokratski) suprotstavljaju vlasti, pred očima javnosti prolaze igre izdaje i napuštanja ciljeva otpora (nevaljaloj vlasti)?
Umjesto demokratizacije, stvaramo neku novu sumornu, represivnu tvorevinu (u kojoj je nekima sjajno)(dok ih se ne dočepamo)? Da, potonuli smo na rub krvavog nasilja.

Pred očima nam izrasta monstrum (totalitarne države).Oznake: logika, gol, državne plaće, državne subvencije, pronevjera državnih sredstava, državni kriminal, budale, usba, srbi, milicija, represivni aparat, demokratizacija, totalitarna država

08

ponedjeljak

veljača

2016

Hrvatska se bori za bolju budućnost! (a ne za totalitarizam)


Totalitarni sustavi (države), po nekim autorima od globalnog značaja su Sovjetski Savez, Kina, Njemačka i Japan totalitarne, imaju različite puteve uspostave totalitarizma (koje je uvijek postupno).
Totalitarizam nije moguće uspostaviti jednim činom. Osobina totalitarizma je sudjelovanje jedne masovne političke organizacije ("partije", jednopartijski sustav) čiji pripadnici predano podupiru režim.

Politika SDP-a (socijaldemokratske partije) je na tragu uspostave totalitarizma (postupno). Politološki razmatrajući vrijeme kada nisu na vlasti, vještim manevrima (i političkim mitom), etape za njih odrađuju druge stranke (u Hrvatskoj je to HDZ).
Kada je račanova koalicija ukinula odgovornost Sabora prema biračima i dvodomni parlament pretvorila u (apsolutistički) jednodomni (bez jasnog zakonskog mehanizma kontrole rada Sabora), dolazak Ive Sanadera je bio logičan čin (tajnih, urotničkih, službi) betoniranja puta u totalitarizam.
Šestogodišnji premijerski mandat (jednog politički nepismenog častohlepnog i korumpiranog polupolitičara) u političkom je smislu bila predaja demokratskih snaga pred totalitarnim silama mraka. Premosnica u osobi (podjednako moralno i stručno upitnoj) Jadranke Kosor (u ime HDZ-a) otvorila je širom vrata (neupitno nepotrebnom titoistički i totalitarno nastrojenom) Milanoviću.
Narkoman, "zlatni dečko" komunističke elite, fakultetski napuhan, podupiran tajnovitim službama i nepotističkim radnjama alarmantno je ukazivao na (postuđmanovski) otklon Hrvatske od demokratizacije.
Hrvatska je desetljeće i pol tonula u totalitaristički mrak (uz prisutnost HDZ-a, na vlasti i oporbi). Zašto?

HDZ je umjesto vodeće političke snage, klijentelizmom i karijerizmom potonuo na razinu nekadašnje komunističke partije ... Instrukcije dobivaju iz Moskve (koja je stvorila neprimjetan desetljetni sustav nadmetanja totalitarista za vlast).
HDZ nije zagovarao nacionalne interese, nije okupljao hrvatske intelektualce i šire slojeve (pučanstvo).
Zatvorio se u saborske dvorane i odbore. (Potpao pod utjecaj orjunaško proruske agenture.)

HDZ to više ne smije niti može raditi. HDZ mora provoditi volju hrvatskog naroda na politološkim osnovama, međunarodnog i domaćeg (naprednog) prava.
Hrvatska zaslužuje političke istinske raščlambe istovremeno s političkim pojavama, kao i političke prognoze.
Nije dopustivo desetljetna abrazija demokracije i uspostava totalitarizma (u čemu sudjeluju, takmiče se, svi).

Demokracija je temeljna vrijednost Republike Hrvatske.


(Zašto su kukurikavci iskoristili mandat za uništavanje hrvatskog gospodarstva, koje ulaskom u EU ima vrijeme poštede za prilagodbu, nakon čega će nastupiti ravnopravni uvjeti svim članicama EU ... a HDZ nikad nije upozorio na ono što nas, umjesto ojačanih domaćih firmi, očekuje ...?) Budućnost se dogodila jučer!
Hrvatska se ne bori za budućnost, Hrvatska se bori za bolju budućnost!
Onaj tko bude htio i znao pripomoći toj borbi, ima političku budućnost.Oznake: totalitarna država, sudjelovanje masovne političke organizacije, smjena u izgradnji totalitarizma, otklon od demokratizacije, politička volja naroda, abrazija demokracije, EU i politika uništavanja gospodarstva, Hrvatska se bori za bolju budućnost