21

petak

listopad

2016

Otkad je plenković nada ...!?


Do logike ću gol.
Zašto instaliraju ljude na državne položaje za čije osiguranje treba trošiti više nego na njihove plaće (i obroke koje im subvencioniraju)(potiču društvenu potrošnju)? I uz tako obimno osiguranje, iznimno osigurane osobe toliko pronevjere državnih novaca da Hrvatska glasi za državu s izrazito visokom stopom državnog kriminala.

(Ili smo mi glupi i ne možemo shvatiti njihovu logiku, ili su oni glupi i ne shvaćaju da nam je logično zašto su izokrenuli logiku ...)

Država je prebjegla zaštiti svojih dužnosnika onog trenutka kada su počeli rastakati državu, otimati narodu.
Kad se izgubila svaka nada (moderno doba s razvijenim naukama ne poznaje ideologije) u podijeljenost po prihvatljivoj osnovi (jugoslaveni, komunisti, ateisti, ...) prebjegli su budalama. Nema udbe, nema srba, nema milicije. Sada nas uništavaju budalaši.
Budalaši su nahrupili kad je država prestala voditi borbu za boljitak. Predala se. U tom trenutku je financiranje državnog aparata prešlo u ruke otmičarima, lažcima i huljama. Kako bi mogli otimati, moraju pojačano štititi poredak ... i štićene osobe. A najviše treba štiti budale u državnim foteljama (protiv njih su svi)(i kad su za njih da napakoste drugoj strani).
Da, budalaši moraju dati osobni pečat svakoj vlasti, kako bi drukčije prikrili vraćanje dugova (jer ih je netko prije zaposlio preko veze).
Nekad su se sakrivali iza orjunaštva, komunizma. Sada se nemaju iza čega sakriti ... siromaše Hrvate kako bi srbima dali ... isplivala je budalaška narav.

Zaprepasti količina osobnog (npr. po drugi put Grabarović intervenira za kuma), bez aktivnog upliva sigurnosnih službi i pravosudno-represivnog aparata.


Prolazimo li etapu pojačanoga stvaranja represivnoga aparata (kojim zamjenjujemo udbu i njeno prijašnje djelovanje)?
Svi koji se otvoreno (demokratski) suprotstavljaju vlasti, pred očima javnosti prolaze igre izdaje i napuštanja ciljeva otpora (nevaljaloj vlasti)?
Umjesto demokratizacije, stvaramo neku novu sumornu, represivnu tvorevinu (u kojoj je nekima sjajno)(dok ih se ne dočepamo)? Da, potonuli smo na rub krvavog nasilja.

Pred očima nam izrasta monstrum (totalitarne države).



Oznake: logika, gol, državne plaće, državne subvencije, pronevjera državnih sredstava, državni kriminal, budale, usba, srbi, milicija, represivni aparat, demokratizacija, totalitarna država