10

petak

ožujak

2017

Zakon o izvlaštenjuNakon primjene ustavnog zakona o državnom interesu po kojem su vršili (prisilno) izvlaštenje zemljišta i objekata na trasi (budućeg/sadašnjeg/nedovršenog) autoputa, niti deset godina od dovršetka dionice Zagreb-Split, ista ta država koja je izvlaštenje proglašavala javnim interesom (zašto bi netko morao pristati na izvlaštenje zbog javnog interesa?, tko zna što je javni interes?) su proglasili cjelokupni projekt (time i ustavni zakon o izvlaštenju) ne interesantnim za opće dobro i pokušali autoput prodati ili dati u koncesiju s garancijama o dobiti za privatne vlasnike/koncesionare ili pokrivanju gubitaka u slučaju ekonomske neisplativosti.
Nitko nikad nije prodao ili ustupio neki objekt zbog neisplativosti, a da je pri tom garantirao dobit drugoj strani.

To se zbilo ne tako davno, pa začuđuje (nakon svježih sjećanja na državnu bezobzirnost) prepravka zakona o izvlaštenju, pri kojem i dalje predlagač zastupa pravo države prisiliti bilo koga na izvlaštenje, iako (po svojim kadrovima) država nije sposobna proračunati isplativost ni autoputa i zorno nam pokazuje kako ima pravo oduzeto prodati prvom prigodom, a o kadrovima koji će proglašavati javni interes (sve je zakonom u rukama povlaštenih kadrova) ne treba govoriti.

Tržište nekretninama i uporaba nekretnina u gospodarskim aktivnostima je razlog zbog kojeg nema ispravne tržišne procjene (zbog rizika koji prate te djelatnosti). Država ovim zakonom prisiljava vlasnike na mogući gubitak viška vrijednosti zbog mogućeg porasta vrijednosti nekretnine u budućnosti (na koji bi vlasnik, svjestan varljivosti tržišta, samovoljno pristao). Ovaj zakon ne dozvoljava vlasniku poslovni rizik (i time mu bitno uskraćuje ustavna prava).

Jedite *ovna! (četnici)Oznake: ustavni zakon, razvlaštenje, autoput, javni interes, prodaja autoputa, garancija, državni (povlašteni) kadrovi, poslovni rizik, ustavna prava

18

petak

prosinac

2015

Korak od rješenja


Tripartitna vlada (s nestranačkim premijerom) umjesto vlade nacionalnog jedinstva bez titoista (sdp, ids, most, hns, sds, ...) je korak od rješenja.

Problem (nacionalne) Hrvatske je nenacionalna politika (a ne kriva monetarna ili gospodarska politika).
Anacionalna Hrvatska (sa željom rastočiti Hrvatsku) (nitko ne zna s kojim razlogom) želi vladati Hrvatskom (bez identiteta i budućnosti).
Koji je smisao hrvatske države u kojoj ne postoji niti jedno određenje države ... (po međunarodnoj konvenciji).

Dugotrajni postupak razvlaštenja i iseljavanja Hrvata, nesposobnost Hrvata zaustaviti dehrvatizaciju hrvatskih teritorija, nesposobnost preostalih Hrvata živjeti na razini očekivanoga standarda (povezanoga sa civilizacijskim dosezima Hrvata) razlog je za sukob sa svim kočničarima hrvatske budućnosti.
Zadaća (otuđenih, alijeniranih; posrbljenih, jugoslaveniziranih, ...) promjeniti civilizacijsku pripadnost Hrvatske i Hrvata zaslužuje oružano suprotstavljanje.

Nesposobnost takvih političkih (smušenjaka) preuzeti državu Hrvatsku (nakon kukuriku koalicije)(u strahu, opravdanom, od građanskog rata, koji je neminovan) i uključivanje HDZ-a u tripartitnu vladu (u kojoj bi HDZ bio u manjini) je produžavanje agonije (umjesto građanskog rata) vladavine sdpa (koji nas je doveo u stanje u kojem jesmo, ne prvi put).

Građanski rat će započeti prije Božića ...


Oznake: tripartitna vlada, vlada nacionalnog jedinstva bez titoista, korak od rješenja, nenacionalna politika, određenje države, razvlaštenje, dehrvatizacija, Otuđenje, civilizacijska pripadnost, agonija, građanski rat