09

subota

srpanj

2016

Politički grijeh ne činjenja



Smjena na čelu države, na čelu Vlade, samoraspuštanje Sabora i smjena na čelu HDZ-a nije nikakav obračun sa Tomislavom Karamarkom (tko bi se sa Tomislavom Karamarkom obračunavao, nije on politička veličina koja izaziva strepnju ...).
To je obračun sa političkom opcijom prozivanja, prokazivanja i razračunavanja sa komunističkim nasljeđem (kao zločinačkom i totalitarističkom politikom koja je ostavila duboke tragove na tkivu Hrvata i Hrvatske).

Politika oduzimanja vremena za takav razračun je politika stranačkog rukovodstva HDZ-a (od vremena Tuđmana, Sanadera, Kosorice, Karamarka i najavljenog Plenkovića).

Sveukupna šteta komunista (demografska, teritorijalna, gospodarska, kulturna, sportska, vojna, diplomatska, ...) koju su počinili (braneći to zločinima)(a milanovićeva vladavina je u tradiciji dodala posvemašan prilog) nedostatna je za političku kvalifikaciju tog pokreta i pripadnika neprihvatljivim, necivilizacijskim. HDZ-ove rukovodeće strukture takve brane od proustaške, desničarske, nacionalističke Hrvatske ...

Karamarko je nekoliko godina oduzeo od hrvatskog otriježnjenja, produžio život političkoj manjini u srazu s većinom.
Protivno volji i razumu, komunjare i orjunaši bolje kotiraju (zaštićeni su) od narodnjačkih zastupnika.

Hrvatska nije sposobna skinuti (nametnute) okove ropstva, guši se u nametnutom specijalnom ratu (osporavanja osnovnih društvenih vrijednosti).
Onaj tko presječe taj gordijski čvor spasit će Hrvatsku (samovolje priglupih poluopančara koji paradiraju nacionalnim snovima).




Oznake: smjene, samoraspuštanje Sabora, karamarko, totalitarizam, komunizam, jugoslavija, oduzimanje vremena, razračun, okovi ropstva, nametnuti specijalni rat, gordijski čvor