14

petak

srpanj

2017

Opasnost od Jugoslavije na Zapadnom BalkanuBlogov glog


Stvaranje nove novije Jugoslavije uporabom sinononima "regija", "Zapadni Balkan" i povezivanja na gospodarskoj razini projektima vrijednim 200 milijuna € ima manjkavosti.
Tko zanemaruje tržišne zakone i politički producira 200 milijuna € prometa, stvara vojsku umirovljenika čije će mirovine daleko premašiti tih 200 milijuna (osiguranih u političke svrhe).
Sve su Jugoslavije opstale i propale zbog (takvih) umirovljenika, jer su proizvodile političku privredu.

Njemačko-njemački-francuski plan iznova povezivanja zemalja "regijona" na (ne)gospodarskoj suradnji je dokaz o vjekovnoj njemačkoj antihrvatskoj politici, povremeno zamaskiranoj zbog suprotstavljanja francuskim interesima.

Hrvatska mora postojati na ekonomskim, zatim i na svim ostalim temeljima.Glogov blog

Zašto hrvatski antifašisti ne izvode performanse, prosvjede i protestna okupljanja povodom obljetnica Srebreničkog pokolja - genocida? Nikada se nisu ni rječju spomenuli tragično stradalih ljudi, čija je sudbina duboko utkana u civilizacijsko sjećanje.


Opasnost od Jugoslavije u vlastitom srcu


O strategiji skupog plaćanja mirovinskog i primanja za jednog ministra koji ništa ne zna i nije ništa rekao suvišno je govoriti. Umjesto prozivke zašto nije zaustavio "prosipanje" preko 40 milijuna eura, i mediji i ministar podastiru obranu o izuzeću. Izuzet je taj, ali od pameti i karaktera.

Takvima treba blogov kolac zabiti posred stražnjice ...


Oznake: nova novija, jugoslavija, sinonimi, regija, Zapadni Balkan, 200 milijuna €, umirovljenici, ekonomija, tržište, njemačko-njemački-francuski plan, hrvatski antifašisti, srebrenički genocid, blogov kolac, izuzeće

10

nedjelja

travanj

2016

Deseti je početak (hrvatske) nove godine


Desetog ili bilo kojeg drugogIndustrijsko društvo je promijenilo civilizaciju.
Način (i ciljeve) ratovanja.

Industrijska društva prodaju moć (uz sve ostale robe i usluge). Praksa poticanja nenarodne vlasti (poduprte prodajom vojne i političke moći) stvorila je okorjele (krvave, prevarantske) režime koji su uništavali narode i pojedince.
(Navedene razloge krvavih sukoba, po osnivanju, UN je poveljom o zabrani rata, agresije i prava naroda na državnu upravu koja će skrbiti o boljitku (što isključuje oslanjanje na prodaju moći) učvrstio kao temelje civiliziranoga svijeta.)
O današnjoj međunarodnoj i državnoj pravnoj regulativi (koja isključuje arhajske (krvoločne) navike društvenog ponašanja ...) (unatoč njihovu slijepom držanju nekih prošlih vremena i loših navika) nekom drugom prigodom.

Deseti. U mjesecu. Svaki Deseti. Svake godine.
Očekujući Deseti.
Ekonomija je umijeće upravljanja kućnim budžetom. U državi (državama) u kojoj (kojima) se kupuje moć (na štetu stanovništva i njihova položaja (njihovih položaja)) Deseti je kraj (mjeseca). I početak novog nadanja.
Nije danas Deseti različit od onog Desetog 1921.g, 1928.g., 1930.g. 1941.g, 1971.g, 1985.g. ili 2000.g.
Desetog se budimo uvjereni kako imamo pravo na vlastitu državu koja će nam služiti. Bez zakulisnih igara (oslonjenih na zlouporabu nauke i industrijskih čuda ...). Onakvu državu kakvu je UN poveljama propisao.

Desetog (odavno) znamo da nećemo imati za troškove (tog mjeseca), desetog znamo da nismo imali posao (i nećemo dobiti plaću), desetog znamo da nam djete nema za školski doručak, desetog znamo da nemamo platiti misu pokojnicima.
Desetog se dogovaramo što ćemo narednog desetog prolongirati. Deseti nam je u krvi.

U Hrvatskoj je unatoč ratovima i nečlanstu/članstvu u UN-u Deseti ostao isti. Država ne služi stanovništvu već se služi stanovništvom. Nakon Milanovića potop (idiot koji se uvjeravao kako nas uvjerava). Naši su životi i naša prava u pitanju ... tko bi takvom dopustio značaj. Unatoč, Hrvatska je lagodno potonula.
Državna pljačka.

Hrvatska mi je emotivna rana (iako razum kaže kako je ovaj narod predaleko od onog što priželjkuje).
(Ono (čarobno) što nedostaje ovom narodu kako bi uspio je rad, pamet i ustrajnost ...)

Industrijsko društvo podupire državu (koliko država podupire industrijsko društvo). Naša je obaveza (bila) državu činiti jačom (ali to ne uradismo).
Danas su društva postindustrijska ... (o značaju aktivnog sudjelovanja u sukobima svjetskog značenja). Ratuju (mikro) dronovi.

Deseti je početak nove godine, godinama. Svaki dan.


Oznake: deseti, industrijsko društvo, civilizacijske promjene, prodaja moći, nenarodne vlasti, krvavi režimi, ekonomija, kućno upravljanje, nadanje, početak nadanja, vlastita država, UN i propisi, služenje stanovništvom, državna pljačka, postindustrijska društva