četvrtak, 21.03.2024.

Kupusu...... ( B. M. 1961.-2024.)

..........do nekog novog susreta 'ko zna kad i 'ko zna gdje....


320



320


320







Počivaj u miru!!!!

- 13:00 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.03.2024.

Vrčinela

Mater mi je često znala reći da sam prava vrčinela. Ne bi u potpunosti znala objasniti riječ vrčinela niti ne znam da li se taj izraz upotrjebljava u još kojem kraju Hrvatske i kako bi se to prevelo na naški. Ali po mom Šušu prijevodu, vrčinela je ona ženska osoba koja ima više sriče nego pameti i koja ostvari sve što zamisli s lakoćom. I nazivajući me Vrčinelom bi se moja mater jako smijala što znači da je bila sritna što sam ja to nešto postigla, a opet bi se iščuđavala kako sam ja to postigla i na kraju bi sve to prepisala sriči koja me prati. Ima i u tome istine da me često sriča prati, ali ništa meni nije došlo samo tako i da sam postigla s lakoćom. Za sve sam se morala jako potruditi i uložiti nadljudske napore da bi došla do cilja. Tako i sada, postigla sam cilj. Dobila sam asistenta. Ali sam izrigala i svoju dušu dok sam to postigla. I to uglavnom sam sama ostvarila (99%) i sve uz pomoć interneta. God bless World Wide Web, Google and Gmail i mene munjenu što nikada ne odustajem.
Da, dobila sam asistenticu i to na osam sati. Baš sam prava vrčinela jer se još mnoge osobe s invaliditetom nisu ni izborile za asistenta tj. još nisu dobile ni Rješenje , a kamoli da su pronašle osobu koja bi im bila asistent. Nije ni čudo s obzirom koliko papirologije treba dostaviti i proći vještačenja i razne komisije. Ali opet ponavljam, što se mene tiče- meni je država majka, a u mnogim slučajevima je maćeha. I sve to vidim i ne mogu ništa, a i bolje da što manje pričam jer bi mogla ostati bez išta. Uglavnom, žao mi je što se mnogi nisu izborili za svoja prava i slažem se sa većinom osoba s invaliditetom da ovaj Zakon nije dobro napisan. Ali kako bi se to reklo u uličnom žargonu, mene je ovaj put posralo (glupog li izraza da se kaže da mi se ovaj put posričilo). No, i dalje mislim da će kod provedbe Zakona biti jako puno problema pa čak i mislim da će sve puknuti i ići k vragu. A ja sam odlučila da ću do tada uživati u blagodatima i pogodnostima koje su mi dali.
Dakle, imam novu asistenticu. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Ali to i nije baš samo tako jupi i super. Treba se naučiti na novu asistenticu, i ja na nju i ona na mene. Samo da kažem da kad mi je otišla stara asistentica Gospođa Goga da sam plakala punih 15 dana bez prestanka. Evo i sad pri samoj pomisli na nju mi se plaće. Ipak smo mi provele 8 i po godina zajedno.
I zajedno smo se smijale i plakale. Prošle smo zajedno i puno lipog, a bome i ružnog. Gospođa Goga (tako sam ju zvala, curu deset godina mlađu od mene) je znala i bez iti jedne moje riječi, što mi treba napraviti i kako se ponašati. Nikad, ali baš nikad se nismo naljutile jedna na drugu. Iako pretpostavljam da je bilo stvari koje nisu u redu ni sa moje ni sa njene strane. Nagledala se Gogamojih šporkih mudanata razbacanih po sobi, nije joj bilo teško ni sa mnom otići na grob i oprati ga, a bilo je situacija kad bi me netko uvrijedio da bi se ona bila spremna potući za mene i uvijek mi je čuvala leđa. Zajedno smo popile kava i kava po kafićima; nas dvije i Điđi kojeg je redovito vodila veterinaru i kojeg je obožavala. Cili kvart nas je znao kao nerazdvojne, a prijatelji su nam bili i susjedi i konobari i smečari i tete u dućanima, narkomani i ini osebenjaci. I još ću samo reći kako bi dočarala bliskost i privrženost koju sam imala s njom da je Gospođa Goga, više puta sa mnom išla i na dejt. Da, Da! I nikad me nije osuđivala za ništa, a znala je za sve moje zvizdarije koje sam napravila u tih 8 ipo godina. Ma Gospođa Goga je bila žena od povjerenja i veliki drug. Gospođa Goga bila je i je zmaj od žene!
No, sretna sam zbog Gospođe Goge što je otišla raditi u svojoj struci i onaj posao koji voli i obožava Ipak je Goga fitness instruktor. I neka joj je sve sritno u životu. I ne znam što dramim i plačem za njom, kad je Gospođa Goga živa i zdrava i živi svega nekoliko ulica udaljena od mene. Ali Gospođo, znaj da mi fališ i iako to ne znam na najbolji način iskazati. Ma znaš da mrzim rastanke i plačipi…ce. Aj nek' ti je sritno!
A onda me opet posralo…… (glupog li izraza)
Od 1.3. 2024. imam novu asistenticu. Sama sam ju birala mada ju nisam poznavala baš dobro. Još je rano za ikakve procjene i prognoze, ali zaista mislim da meni dragi Bog uslišava želje. Možda ne onda baš kad ja to želim, ali sve dođe na svoje. Anđela je čista suprotnost Gospođi Gogi po načinu života i životnim stavovima, a opet ima one vrijednosti koje posjeduje i Goga i još ima ono nešto što je meni falilo svih ovih godina. Samo ću reći da je u tjedan dana mog druženja s Anđelom, ona kuću mi dovela u red, ali baš onako pravo ženski (što sama ne mogu), a i pola Županije smo prešle đipajući njenim autom….. A jučer sam joj natuknula da bi ja jednom išla do Zagerba (u glavi mi blogersko druženje), a ona nije stala pitati kad idemo u Zagreb. A ne zna zašto bi išli....
Dakle, recite mi kad ćemo nas troje, Điđi, Anđela i ja, do Zagreba?

Na slici; Gospođa Goga i ja u doba Korone .....

320

- 11:25 -

Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

Vesele i manje vesele priče jedne Šuše.

Skitnica srca

Oduvijek me privlačilo ono nepoznato i na oko nedostižno.
I onda kad to postignem prestaje mi biti zanimljivo.
To sam ja .
Vječito u traženju.
Vječito u lutanju.
Gladna znanja.
Gladna dobrote.
Gladna ljubavi.
Najviše ljubavi.
Ljubavi koju sam upoznala u stihovima nepoznatih pjesnika.
Ljubavi koju sam vidjela kod slučajnih prolaznika.
Ljubavi koju sam skoro dotakla, ali onda je izabrala nekog drugog.
I uvijek to tako meni biva. Ali ne ljutim se. Jer i Ljubav zna da ću je ja čekati.
I u žudnji i u čežnji da ću je poželjeti još više. I još jače. I uhvatit ću je.
A onda pustiti. I opet strepiti za novim prilikama. Jer to sam ja;
Vječna lutalica koja uvijek traži nešto više.
Strastveni kolekcionar lijepih riječi i gospodskih manira.
Riznica tajni i neispričanih priča.
To sam samo ja.

JEDNA MALA ŠUŠA

Linkovi

......moj prvi post

Važno je.....ne sekirati se!!!









Flag Counter

Od 25.07.2021.