novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

02

čet

05/24

Svibanj ...

delicatus.blog.hr

...Marijin mjesec

DSC03136-kopija

Borovo

moody.blog.hr


prije 33 godine
hr-borovo
photo #MUPHR
Stipan Bošnjak; Zdenko Perica; Mladen Šarić; Antun Grbavac; Luka Crnković; Zoran Grašić; Željko Hrala; Ivica Vučić; Janko Čović; Josip Culej; Mladen Ćatić; Marinko Petrušić

STAKLENI GRAD

starrynight2022.blog.hr

image host

Na vijest da je umro Paul Auster, potražila sam u svojoj knjižnici njegov STAKLENI GRAD po prisjećanju gdje bi se knjiga otprilike mogla nalaziti, i čudom, zaronivši u drugu vitrinu, prvu sam pretražila jer sam bila kraj nje ali sam i imala osjećaj da tu knjiga nije, nije me osjećaj varao, jer davno sam ga čitala, ali kako imam fin osjećaj za sve svoje knjige i lokaciju i frekvenciju, jedino kad ih On uzme premještati po stanu po svome, što me strašno ljuti, jer onda ih više ne mogu naći bez cjelodnevne potrage s neizvjesnim ishodom, ali evo, Austera sam našla od druge, čak bi se moglo reći iz prve, ako zanemarim prvi pokušaj traženja za koji sam unaprijed znala da će biti neuspio, a pristupila sam mu iz komfora, kad sam već tu kraj regala, idem najprije tu tražiti. Naravno, kad bi čovjek precizno znao, onda se to ne bi zvalo – traženje, a gdje nema traženja nema ni nalaženja, i tako sam našla svog Austera, a obično smrću i završavanjem djela, a i objavom smrti pisca diljem svijeta, ta mala knjižice nakako postane još značajnija, i ponovo okrećem stranice tražeći mu dušu, koja je tu ostala.

image host

„Njegovi noćni razgovori s Virginijom Stillman bili su kratki. Iako je sjećanje na poljubac u Quinnovim mislima još uvijek bilo snažno, nije došlo do daljnjeg romantičnog razvoja događaja. Quinn isprva bijaše očekivao da će se nešto dogoditi. Nakon tako obećavajućeg početka bio je siguran kako će se gospođa Stillman na koncu naći u njegovim rukama. Međutim, njegova se poslodavka vrlo brzo sakrila iza poslovne maske i niti jednom nije spomenula onaj osamljeni trenutak strasti. Možda Quinn bijaše zabludio u svojim nadanjima, trenutačno se obmanjujući Maxom Workom, čovjekom koji se uvijek okoristio takvim situacijama. Ili je jednostavno posrijedi bilo to da je Quinn počeo snažnije osjećati vlastitu usamljenost. Bijaše prošlo mnogo vremena otkad je neko toplo tijelo bilo uz njega. Jer činjenica je bila da je počeo žudjeti za Virginijom Stillman od trenutka kad ju je ugledao, dobrano prije poljupca. Ni sadašnji nedostatak hrabrosti nije ga priječio da je i dalje ne zamišlja nagom. Svake su noći Quinnovom glavom prolazile lascivne slike, te iako su se izgledi da postanu stvarnost doimali malima, bile su ugodnom razonodom. Puno kasnije, dugo nakon toga što je postalo prekasno, shvatio je da duboko u sebi bijaše njegovao vitešku nadu kako će slučaj riješiti tako blistavo, da će Petera Stillmana izbaviti od opasnosti tako brzo i neopozivo, da će kod gospođe Stillman pobuđivati želju onoliko dugo koliko će to on željeti. To je, naravno, bila pogreška. Ali od svih pogreški što ih je Quinn od početka do kraja počinio, nije bila ništa gora od drugih.
Bilo je to trinaestog dana otkako je počeo raditi na slučaju. Quinn se te večeri ozlovoljen vratio kući. Bio je obeshrabren, spreman da digne ruke od svega. Usprkos igrama što ih bijaše igrao sa samim sobom, usprkos pričama što ih bijaše izmislio kako bi mogao nastaviti dalje, slučaju je izgleda nedostajalo nešto bitno. Stillman je bio luckasti starac koji je zaboravio na svoga sina. Moglo bi ga se slijediti sve do konca vremena i svejedno se ne bi ništa dogodilo. Quinn podigne slušalicu i nazove Stillmanov stan.
"Baš se spremam odustati", rekao je Virginiji Stillman. "Iz svega što sam vidio, Peteru ne prijeti opasnost."
"Upravo na to nas on želi navesti da pomislimo", odgovori žena. "Nemate pojma koliko je pametan. I koliko je strpljiv."
"On možda jest strpljiv, ali ja nisam. Mislim da tratite svoj novac. A ja tratim svoje vrijeme."
"Jeste li sigurni da vas nije opazio? To bi moglo sve promijeniti."
"Ne bih stavio svoj život na kocku zbog toga, ali da, siguran sam."
"Što onda kažete?"
"Kažem da se nemate zbog čega brinuti. Barem ne zasad. Ako se kasnije nešto dogodi, obavijestite me. Dojurit ću na prvi znak nevolje."
Nakon kraće stanke Virginia Stillman reče: "Možda ste u pravu." Zatim, nakon sljedeće stanke: "Ali tek toliko da me donekle umirite, pitam se da li bismo se mogli nagoditi."
"Ovisi o tome što imate na umu."
"Samo ovo. Probajte još nekoliko dana. Da budemo potpuno sigurni."
"Pod jednim uvjetom", reče Quinn. "Morate mi dopustiti da to uradim po svome. Bez ograničenja. Moram imati odriješene ruke kako bih mogao razgovarati s njim, ispitivati ga, prodrijeti do srži stvari jednom zauvijek."
"Ne bi li to bilo riskantno?"
"Ne morate se brinuti. Neću mu otkriti svoje namjere. Neće čak ni naslutiti tko sam i što kanim."
"Kako će vam to poći za rukom?"
"To je moja stvar. Imam u pripremi sve moguće trikove. Morate samo imati povjerenja u mene."
"Pristajem, idem dalje. Pretpostavljam da neće biti bolno."
"Dobro. Treba mi još nekoliko dana, a onda ćemo vidjeti na čemu smo."
"Gospodine Auster?"
"Da?"
"Strašno sam vam zahvalna. Peter se tako dobro osjeća u protekla dva tjedna, a ja znam da je to zbog vas. Stalno govori o vama. Vi ste mu... ne znam... poput junaka."
"A kako se gospođa Stillman osjeća?"
"Ona se osjeća manje-više isto."
"Drago mi je da to čujem. Možda će mi jednoga dana dozvoliti da joj iskažem svoju zahvalnost."
"Sve je moguće, gospodine Auster. Trebali biste to zapamtiti."
"Hoću. Bio bih lud kada ne bih." "

(odlomak)

image host






Sarma

fragmenti2.blog.hr



MG-5983


U nastajanju.
Al' da ne bi sad netko pomislio kako sam ja ukiselila neznamtikoliko kupusa pa samo sarme motam... nisam.
Ukiselila sam samo dvije glavice - jednu za otvaranje sezone, i sad ovu za zatvaranje.

Jedino što su obje baš velike.
Drugi put će vjerojatno biti nešto manje.










Pobratimstvo sa stranim agentima

betel.blog.hr

Nemam pojma što je Tin želio reći s Pobratimstvo lica u svemiru, jeli mislio na vanzemaljce, ili na pobratimstvo sa stranim agentima.
Jučer je u Gruziji donesen zakon o stranim agentima. Zbog toga su šake letjele i u parlamentu, baš kao i na ulici. Protivnici zakona se očigledno ne žele pobratimiti sa stranim agentima, već žele da oni i dalje vrše utjecaj na njihovu zemlju zamaskirani, bez lica i imena.

Doneseni zakon je nova verzija sličnog prijedloga zakona koji je prvi put predložila vladajuća stranka u ožujku 2023. i koji je prošao samo prvo čitanje prije nego što je odložen nakon nereda u Tbilisiju. Zakon bi zahtijevao od organizacija i pojedinaca s više od 20% stranih sredstava da se registriraju kao 'agenti stranog utjecaja' i otkriju svoje donatore.

Novo izdanje dobilo je samo manje izmjene, pri čemu je naziv 'agenata stranog utjecaja' zamijenjen s 'organizacija koja pomaže interesima strane sile', dok klauzula o otkrivanju financiranja ostaje na snazi.

Prosvjedna lica s Tbilisijevskih ulica, koja ne žele da se registriraju agenti stranog utjecaja i otkriju njihovi donatori, pa da tako pomažu interesima strane sile, morat će narednih dana zamaskirati i svoja lica, da ne bi bila optužena po novom zakonu i platili kaznu.

Iako prosvjednici taj zakon zovu "ruskim zakonom", valjda zato što ga i Rusija ima, valja napomenuti da isti zakon imaju i SAD-e i to još od 1938 godine, a ima ga također i Australija (i vrag će ga znati tko još).

I Europska unija priprema zakon o stranim agentima, mada su najviši europski zvaničnici oštro kritizirali vlasti Gruzije zbog pokušaja da donesu takav zakon.

EU u okviru borbe protiv stranog utjecaja u tom bloku radi na zakonu koji će primorati nevladine grupe, konzultantske kuće i akademske institucije da prijave svako financiranje izvan EU.
Predsjednica Europske komisije Ursula fon der Lajen je u govoru o stanju Unije rujnu prošle godine najavila paket za „obranu demokracije“, čime je pod vodstvom potpredsjednice Komisije Vere Jurove počeo rad na zakonu o stranom utjecaju.

Dakle, ono što je u EU "obrana demokracije" u Gruziji je nedemokratski napad na demokraciju, ili ruski zakon, ili što već, jer sile (i nepravde) ne žele da se na njih vrši potajni utjecaj, dok mali to moraju trpjeti.

HRANA I HRANA

zemlja2.blog.hr

HRANA I HRANA



Obaveza je biti pametan, uljudan, ne nužno dotjeran ili vitak,ali izgledati samouvjereno i to će lakše otvarati vrata dobivanju atraktivnog položaja u društvu i stvaranju karijere.

Danas tome, osim pameti i uljuđenosti pomaže cijela jedna industrija s nizom zaposlenih, koji na tome, vrlo agresivno i uspješno, grade svoju egzistenciju.

Nema što nema, a svakodnevno nam se nudi sve i sva, uz obećanje brzog skidanja težine.

Svi smo opsjednuti zdravim, dugim životom i zdravom prehranom.

Manje više, svi znaju, koliko dnevno treba unijeti masti, proteina, soli, šećera, vitamina , kalorija itd.
Nude se sve moguće spasonosne dijete, ali se i sve više pridaje pažnja prastarim načinima prehrane.
Mijenja se i naš pogled na svijet, postajemo svjesniji potrebe spašavanja planeta i životinjskog svijeta.

Uz navedeno tu je i pitanje zdravlja i odgovarajuća
ishrana kod nekih bolesti.

Mnogi postaju vegetarijanci, a neki i vegani.Vjeruju da će im te vrste prehrane, osigurati zdravlje, lijep izgled i duži život

Nisu to nove prehrane. Poznato je to još od 9 st. prije Krista u Indiji. Prvi vegetarijanac u Zagrebu pojavio još 1928 .kada je odvjetnik Ivo Pilar, osnovao prvo “Vegetarsko društvo”

Vegetarijanci ne jedu meso/crveno/ perad/ meso drugih životinja,ponekad plodove mora.
Prehranu zamjenjuju biljkama pripremljenim da imitiraju meso, a imaju nutricijske vrijednosti mesa.

Ljudi često prelaze na vegetarijanstvo, znajući da životinje osjećaju bol i pate, iz zdravstvenih razloga,
vjerskih razloga, estetskih razloga, ekoloških razloga itd

Veganska prehrana ili veganstvo temelji se na biljnoj prehrani, a svi proizvodi životinjskog podrijetla se ne konzumiraju iz etičkih, zdravstvenih, estetskih i ekoloških razloga. Vegani ne konzumiraju meso i ribu te sve proizvode životinjskog podrijetla, poput mliječnih proizvoda, jaja, meda i sl.
Veganstvo je vrsta životne filozofije, način života, usmjeren protiv okrutnosti i iskorištavanja životinja

Vegetarijanstvo je kod nas poprilično zastupljeno.Veganstvo nešto manje.
Moj prvi susret s veganstvom bio je neke davne godine kada sam imala privilegiju i čast u Šri Lanki, upoznati našeg filozofa, profesora Čedomila Veljačić, rođenog u Zagrebu 1915. a preminulog u budističkom samostanu u Kaliforniji 1997.
Studirao je u Zagrebu, predavao na univerzitetima i napisao niz filozofskih knjiga na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, često i pod i i pod budističkim imenom Nanajivako.
Prešao je na budizam preselio u Šri Lanku, bio zaređen te dobio jedan od vrhunskih statusa budističkog svećenika.
Živio je u željenom siromaštvu od isprošene zdjelice riže dnevno.
Jedina imovina bila mu je pisaći stroj.
Bio je hrvatski predstavnik Budizma, a još kao dijete odbijao je nositi kožnati remen.


download-3
/Proteksis Enciklopedija/
Drugi vegan kojeg sam srela bio je , danas poznati predsjednik udruge za prava životinja.Luka Oman.
Luka se je kao mladić našao kod nas doma i ja sam mu napravila i ponudila sendvič sa šunkom.
Nisam očekivala reakciju.
Skoro su mu ispale oči i samo je rekao “Ja TO ne jedem”
Neznajući ništa o veganstvu, skoro sam se uvrijedila.

Zovem se crvena

brmbo.blog.hr

Na ovoj slici nema crvene boje, naš mozak ju je dodao. Cijela je slika napravljena od svijetlo plave, crne i bijele. Zumirajte pa ćete vidjeti.

Zovem-se-crvena

Dodatak:

Isus-iluzija

:)

01

sri

05/24

Spoznaj svoju bit

thelightoftheuniverse.blog.hr

Poleti – kaže mi. To je jedino što možeš. Kad poletiš, tad ćeš nadrasti ovaj svijet. Jedini način koji postoji da spasite ovaj svijet je da spoznate da ste po tijelu ovdje jedno. Čovjek je ono što vas mora povezivati. Sve ostalo što vas razdvaja, to je vaš neprijatelj. Kad stanete čovjek nasuprot čovjeka, kad se spoznate, kad se zagrlite, tad ćete biti spremni graditi raj na zemlji. Zar je teško zagrliti se? Osjetiti jednotu u tom trenutku.

Život sa stricem

usputne-biljeske.blog.hr

U vrijeme prije šest godina intenzivno sam vozio bicikl. Niti udaljenosti od sto kilometara ili više nisu mi tad bile nedostižne. Na Prvi maj 2018. pedalirao sam iz Ivanića do Jasenovca odnosno Novske. O tom putu napisao sam kratku reportažu i objavio je ovdje na blogu koji se u to vrijeme zvao Zlatne žbice.


Danas na isti datum šest godina kasnije prošao sam isti put. Ovaj put autom u društvu. U nastavku je kratka bilješka s tog izleta:

Moj stric F. posebna je osoba. Posjeduje senzibilitet i nerv za potrebe i želje onih oko sebe. Rijetka vrlina. Društven je i nesebičan u novcu, energiji i vremenu. Kad sam bio klinac svaki put kad bi se vidjeli nakon duljeg vremena vodio me u dućan da zasladimo život. Tako je govorio. To "zasladiti život" upečatljivo mi je ostalo do danas i pokušavam doslovno i metaforički upražnjavati ga svakodnevno. Život je sladak, ali je zbiljski kratak i treba ga trošiti na lijepe stvari.

Već duže vrijeme planiramo nas dva prvomajski izlet do Jasenovca kroz sela uz Savu. Međutim protekle dvije godine događaji i okolnosti nisu mazle ni mene niti njega i odgađali smo ga. Danas je došlo vrijeme da ga konačno realiziramo. Nije to bilo ništa spektakularno niti atraktivno. Vožnja od nekih dvijesto kilometara lokalnim cestama kroz posavska sela. Jedna od onih kad je važnije putovati, nego stići. Treći član male ekspedicije bio je moj mlađi sinak J. čije nam je nenametljivo društvo itekako godilo.

Krećemo ujutro oko osam iz Ivanića i preko Dubrovčaka i Martinke Vesi stižemo u Sisak koji nam je prva stanica. Iako po ulicama uz Kupu rominja sitna kišica radimo kratku šetnju po centru i uz rijeku. Na šetnici ispijamo kavu i sumiramo početnu dionicu i planiramo nastavak. Uz pomoć navigacije vrludamo po gradu tražeći skretanje za Galdovo i Topolovac. Dalje vozimo kroz pomalo pusta mjesta uz Savu komentirajući usput viđeno. Stric nas nasmijava brojnim arhaičnim frazama i pošalicama. Kao da ih vadi iz dubokog bunara. Neke smo već više puta čuli, ali u ugodnom ambijentu njegovog Golfa itekako pridonose dobrom raspoloženju. Kroz Gušče, Čigoč, Lonju, Pusku, Krapje i još nekoliko manjih mjesta stižemo u Drenov Bok gdje kratko protežemo noge bacajući pogled na široku, zelenkastu Savu.

U Jasenovac stižemo oko podneva. Tamo se osim Praznika rada obilježava i dan općine. Stajemo i kratko razgledamo centar u kojem je crkva i mali park. U samom mjestu nema puno ljudi jer su glavna događanja predviđena za kasnije. Vrlo dobri kolači u lokalnoj slastičarnici dižu nam razinu šećera u krvi pa osokoljeni glukozom nastavljamo dalje. Stajemo na izlazu iz mjesta i pješice gazeći po stazi od masivnih, drvenih pragova prilazimo velikom, kamenom cvijetu, spomeniku u središtu spomen područja Jasenovac. Velika betonska skulptura iz blizine djeluje impozantno, a njezina simbolika uzrokuje knedlu u grlu i kovitla buru u tišini vlastitih misli.

Put nas dalje vodi u Novsku gdje nam je primarni zadatak osigurati sebi dobar ručak. Nakon kraćeg traženja izbor pada na jednu lokalnu pečenjaru-slatičarnicu. Dobrano gladni "napadamo" na mesnu platu komentirajući između zalogaja sadržaj i okus iste.

Zadovoljni i siti svraćamo na nezaobilaznu novljansku stanicu, kuću časnih sestara gdje nas dočekuje naša draga sestra K. Uz kavu i kolače s njom i još dvije časne komentiramo i šalimo se. Glavnu riječ opet uglavnom vodi stric nasminavajući neiscrpnim fazonima sve prisutne.

Kasno popodne napuštamo zapadnu Slavoniju. Za povratak koristimo rutu Banova Jaruga - Kutina - Popovača - Križ. Dok vjetrobransko staklo škropi nejaka kiša zbrajamo dojmove planirajući neki novi izlet. U razgovoru se dotičemo raznih ljudi i zanimljivih tema i događaja iz prošlosti. Odmak od kolotečine i svakodnevice prilika je da se ista pogleda iz drugog kuta, drugim očima. A za takvo što potreban vam je netko blizak, prijatelj ili kako stric kaže dobar optiker. On to svakako jest.






Uvod u totalitarizam

supatnikll.blog.hr

Fašisti iz Domovinskog pokreta su predložili Srbina za ministra branitelja.

Vjerojatno će to izazvati zgražanje kod Srbijanaca, Jugoslovena, i svih onih koji su onomad kada je Predrag Mišić, branio svoj grad i domovinu, i od vlastitog oca i brata, čekali da njihovi pobijede.

Vjerojatno će vam vrhunski blogointelektualci objasniti zašto je loše da Srbin branitelj bude ministar branitelja i zašto Milorad iz stranke osuđenog ratnog zločinca mora biti u vlasti, pa se eto ja neću ništa truditi.

Još malo pa će izbori za EU parlament, koji će pokazati svu raskoš ljudske gluposti.

U većem broju europskih zemalja će značajan broj mandata osvojiti, stranke koje imaju jako izražen sentiment prema totalitarnim režimima, bilo fašističkim, bilo komunističkim, antivaksersko opredjeljenje, ksenofobne, homofobne, i ostale totalitarne stavove.

Prije desetak godina te i takove stranke nisu postojale, pojavile su se kao reakcija na, idiotske, globalističke, gej friendly, zelene, i ostale diktature političke i ostalih korektnosti.

Zanimljivo je da su našeg kolegu Fresha, kad je upozoravao da će se kao reakcija na tvrdnju da muškarac koji to jako želi može postati žena, pojaviti još veća glupost od toga, i da antivakseri nemaju pravo na drugačije mišljenje, kao i da su svi totalitarizmi jednako toksični, jer kad date pravo građanstva jednome, dajete svima, dežurni filozofi feministkinje, vrhunski intelektualci, ateisti i ostali mislioci proglašavali zatucanim fašistom.

I šta ćemo sad, kad za mjesec dana, ujedinjeni komunisti fašisti, antifašisti, ateisti, antivakseri, homofobi, i ksenofobi postanu najmanje druga po jakosti grupacija u EU parlamentu, kao pokazatelj što će se događati u nacionalnim parlamentima.

Baš me zanima što ćete misliti kad vam antivakseri postanu ministri zdravstva, oće li opet Fresh biti kriv.

tako je govorio Prighozin

moody.blog.hr


Prigožin na kraju nije poginuo od mača, nego od svog jezika čija se dužina nije svidjela njegovu, isprva štićeniku, potom i pokrovitelju, Putleru.
Njega nema, ali njegove riječi pamti internet:
- "Dva su razloga za "trodnevnu spec. vojnu operaciju druge armije svijeta":
— osobne ambicije Shoigu-a (postati maršalom plus još jedno odličje Geroi Sovetskoga Sojuza)
— ruski vladajući klanovi koji nisu bili zadovoljni marionetama iz Donbasa & postavljanje Medvedčuka za predsjednika Ukrajine.
Da ne bih nešto krivo prepričao tu su njegova obraćanja:
1. dio
2.dio

Što se bojišnice tiče, druga armija svijeta je u proteklih godinu dana nastavkom brutalne agresije osvojila 400 kvadratnih kilometara ukrajinskog teritorija!
Tim tempom za oko 1200 godina pokoriti će cijelu Ukrajinu kao što je pla A trodnevne specijalne operacije i predvidio.
Ako bi se u tom smislu linearno gledalo na rat onda bi Ruziji još trebalo 31 milijun tenkova i 10 milijuna poginulih vojnika do ostvarenja cilja"A"..
No rat nije matematika/statistika niti konstanta, realnost je daleko brutalnija.

Map #RomanSheremeta

Neke nove vještice

nachtfresser.blog.hr

„We are the witches you couldn‘t burn“

Nikad otužnija Walpurgisnacht u Berlinu. Toliko otužna da se postavlja pitanje hoće li tko odgovarati za preskupi trošak i pogrešnu procjenu angažmana 3000 policajaca do zuba opremljenih, a sve zbog jednog ženskog, feminističkog prosvjeda s gore navedenim ogromnim transparentom na čelu kolone. Naime organizatorice su se u pozivu na prosvjed jasno izjasnile da muškarci nisu poželjni. To ruši i argument šefice policije, da je po informacijama, kojima su raspolagali, postojala realna opasnost od paljenja izraelskih zastava i židovskih simbola. Znači islamisti nisu bili kao ni drugi muškarci poželjni, žene se po svim relevantnim istraživanjima znatno manje "pale" na zastave i njihovu simboliku, njima je simbolika brojki bliža, pa su navodno prijavile policiji 666 kao očekivani broj sudionica, ipak pojavilo ih se preko 1000 pa je početak prosvjeda kasnio i krenulo je, tek nakon što je preko razglasa organizatorica uz smijeh prisutnih naglasila, da je najstrože zabranjeno paljenje zastava.Pred prvomajsko svitanje je zapaljen, kao u loša stara prvomajska vremena, vozni park Amazona, ali to nema veze s ovom pričom.
Danas su tamo tradicionalne velike sindikalne demonstracije, osiguravat će ih nešto malo manje od 6000 policajaca, zadnjih desetljeća su uvijek bile s manje nereda od ovih poznatih "ekstremističkih" noćnih, ali sve se u Europi okrenulo i izokrenulo, tako da su sva predviđanja nezahvalna.
Inače noć uoči prvog svibnja je izvorno dobila ime po svetoj Valburgi, koga više zanima, može guglati, mi smo sve to morali u onom jednoumlju znati pripremajući se za tumačenje Goetheovog Fausta na ispitu iz njemačke, a Majstora i Margarite od Bulgakova, iz svjetske književnosti. Noć uoči 1.5. se kolokvijalno naziva "noć vještica", u Münchenu u najvećem muzeju blizu željezničkog kolodvora, postoji izuzetna slika meni nepoznatog autora, leteće gole vještice na metlama, ali to su bila neka daleka sotonistička vremena. Kad smo već kod toga palo mi je jutros po prvi put na pamet da je moj blog kreiran 6.6.2004.(2+4=6), vražja posla, bit će gadno, kad pobjednici izbora očekivano angažiraju egzorciste.

Dan 798.

ap-placenici.blog.hr

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/58666

Ruska vojska nastavila je svoj napredak po terenu. Od prošlog javljanja zauzeli su naselja Paraskovijevku, Novokalinovu, Keramik. Borbe se vode kroz Krasnogorivku, Netailovo, Časov Jar, dok su se s borbama primakli nadomak Novoaleksandrovci, Novopokrovsku i Harkovskom Pesčanoju. Tu taktiku neki nazivaju "napadi rapirom" pošto nalikuju na ubode tog tankog mača. S tim dubokim prodorima u pozadinu protivnika, presjecaju se vitalne prometnice odnosno opskrba bojišnice. Veći udar po elektroenergetskom sektoru zapadne Ukrajine izveden je u noći 26./27. travnja s lansiranjem devet krstarećih raketa H-101/H-555 s Tupoljeva Tu-95, devet vođenih raketa H-59/H-69 sa Suhoja, četiri hiperzvučna Kh-47M2 “Kinžal” s MiG-31K, osam krstarećih "Kalibar" s plovila u Crnom moru i dva blistička Iskandera-K. Iako bombarderi Tu-22M3 i dalje ne lete, elektromreža Ukrajine je pretrpila nova teška oštećenja s pogocima u termoelektrane Krivi Rog, Burštin i Pridneprovsk.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/95767

Te iste noći Ukrajinci napadaju s dronovima, pa iako ih Ruska PZO obara čak 68, neki od njih prolaze. Pogađaju rafineriju Slavjansk na Kubanu i aerodrom Kuščevskaja kod Krasnodara pri čemu im uništavaju nekoliko Suhoja. Od tada su razmjene projektila nastavljene dan za danom u nešto slabijem obimu, ali je skoro nemoguće nabrojati sve što su Rusi pogodili od podzemnih spremišta plina, preko skladišta goriva i streljiva, koncentracija tehnike i ljudstva, do zapovjednih središta. Kijev je izveo tri napada s balističkim raketama ATACMS na Krim, od čega je najmasovniji s 12 raketa zabilježen 30. travnja. Učinak po aerodromima Džankoj i Hvardijsk nije poznat, ali se zna da su ATACMS-i bili punjeni s kasetnim streljivom. Nasuprot tome Rusi objavljuju snimak pogađanja još jednog lansera HIMARS/ATACMS-a kod Krasnog Limana s bespilotnim Lancetom i nesvakidašnje prolijetanje jurišnog Su-25 uz izvidnički dron.

Placenici
Snimci: https://t.me/Slavyangrad/95590

Noćas je u Odesi pogođeno zapovjedništvo Ukrajinske operativne grupe "Jug", dok je danas započeo napad i na Arkhangelskoj iz dva pravca - Očertina i Keramika. Od ostalih bojišnica Jemenski Hutisti su imali plodan tjedan pogodivši više brodova, dok IDF nastavlja gomilati tehniku prema Rafahu. Na osobnom planu obuke nastavljeni su radovi na avionima Slepcev Storch i Dimona. Kao rezultat završetka radova uspješno je zapušten motor Dimone koji nije paljen od 2018. godine. "Bubin" VW bokser-motor 2.0 iz 1984. godine upalio je iz prve. Nakon toga je na sajlama podešen da drži 800 okretaja u leru do maksimalnih 3200. Po završetku radova za nekoliko tjedana navedena motorna jedrilica Dimona bit će stavljena na prodaju za cca 38.000€. Danas povodom obljetnice VRO Bljesak, lovački dvojac s Rafalima izvršio je jednosatnu rutu Savom do Vukovara, pa Dunavom i Dravom nazad, dok je jedan Rafal odletio obalom do Dubrovnika. WW3 se nastavlja...

Placenici

Tisućljetna Isusova vladavina

betel.blog.hr

Ako želiš uništiti zlo, pusti ga da govori.
Zbog prvog amandmana i slobode govora, američki KKK je sveden na zločestu povijesnu zanimljivost, koja u Americi više nema nikakav politički utjecaj. Dogodilo se to jer su ih pustili, slučajno ili namjerno, da govore, i ljudi su čuli što kažu i okrenuli im leđa.

Slučajno ili namjerno, ali svakako greškom, američke državne vlasti su poslušale izraelskog premjera, koji je zatražio/naredio da ukinu slobodu govora američkih studenta, koji u propalestinskim demonstracijama, ukazuju na genocid u Gazi.

U tu svrhu, vlasti nisu poslali policiju koju gledamo u popularnim propagandnim serijama tipa CSI (Miami, NY, Vegas, navy, Crime Scene Investigation, Cyber itd.) već onu koju gledamo u ozbiljnim američkim filmovima. Onu koji prvo puca, pa tek onda pita, ona koja kleče na vratu crnca dok se ne uguši itd. scene koje su danas dostupne na you tube iz američkih studentskih kampova, gdje se mlate studenti, profesori i novinari.

Odakle takva policija Americi?

Glavna regrutna baza američke policije su ratni veterani, vojske koja po svijetu ne ratuje sa sebi ravnopravnim, već im se cijeli rat svodi na ubijanje civila.
Kad se takav mentalni sklop priključi policiji, oni i dalje vode rat protiv civila, i totalno im je nebitno što je sad riječ o vlastitom narodu.

Ako Amerikanci imaju mišiće za politiku koju vode, odakle im ideologija koja stavlja Izrael ispred vlastitog naroda, vlastitih zakona i osjećaja moralnosti? Jer genocid u Gazi više nitko ne negira.

Ovdje u igru ulazi kršćanski cionistički fanatizam evanđelističke crkve koja...
(i ovo naglašavam kako bi pokazao koliko vjera, kad prođe neke granice, može biti fatalna)
vjeruje da Izraelci moraju biti u Svetoj zemlji kako bi se dogodio Armagedon
a koji će potom dovesti do tisućljetne vladavine samog Isusa Krista.

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum