novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

07

čet

12/23

Bezvremenost, ili samo biti

thelightoftheuniverse.blog.hr

Kaže mi – stani mirno. Zatvori oči. Osjeti tlo pod svojim nogama. Podigni ruke u zrak. Osjeti se povezan sa nebom. Sada spajaš zrak, vodu i zemlju u jedno. U centru svega si ti. Duh. Svijest. Samo ti možeš sve to osjetiti. Kad shvatiš to, razumjet ćeš pojam bezvremenosti, odnosno trenutka kad si van svakog kretanja. Tad jesi. I to je jedino što te određuje.

#384

auroralucidissima.blog.hrŽensko sedlo ženi
Selo seljančici
Bolovanje bolesnom
Ludnica ludom

#383

auroralucidissima.blog.hrSjetimo se vrlo često prikazanog scenarija u crtanim filmovima kako netko tko navodno želi sačuvati tajnu, taj proguta ključ. Lako je dok se ključ zadrži u probavnom sustavu, no kakve se komplikacije mogu javiti?
Razmislite o tajnama koje nisu vidjele svijetlo dana, te isplati li se tako ponašati?
Ta tajna - ključ je upravo ključ razdora.
Zaklela se zemlja raju, da se sve istine saznaju.

* U ovo doba sljedeće godine bit ćemo ...

blumi.blog.hr

20231207

 Dan prava životinja, pa dobro, dapače, super. Neću ulaziti u aktivizam i njegove pobude, ali siguran sam da životinje zaslužuju humaniji odnos. Pa nismo više u prošlosti u kojoj je slika kokoši koja trči dvorištem bez glave, dok ju dobroćudna bakica sa sjekirom u ruci zbunjeno gleda, bila nešto normalno. Imamo dragih peseka, maca, ... koje svojim vlasnicima pružaju neizmjerno zadovoljstvo i ljubav. Baš sam neki dan vidio dobru vijest da su u Južnoj Koreji zabranili ubijanje pasa za jelo. Kod nas, janjci, odojci i purani nisu te sreće, osobito ovih dana. Sretno nam svima s nama, osobito slabijima! ... performans u metropoli

 Štrajk je gotov, ide se u miru klat po kućama i delat kulen, valjda. Baš na dan prava životinja. Možda prasci planiraju neke svoje prosvjede. ... više, isto valjda

 Prvi svadbeni ples prepun emocija, prije svih, ljubavi i nade. Da, život uzima, ali i daje, ako smo mu voljni pomoći. Priča koja je mnoge ganula, a meni reakcije bude nadu u dobro u ljudima, pa čak možda i u neoko svjetlije sutra, jer dobro je tu, samo se na širem planu malo sakrilo. ... više u članku ... pa ti vidi dušu Dalmatinsku

 Hanuka, blagdan svjetlosti. Legenda veli da je svjetiljka koja je imala ulja za samo jedan dan gorjela punih 8. Čudo kakvo bi i danas mnogima dobro došlo, osobito onima koji žive u istinskom mraku. ... koja riječ više

 Dragi Židovi, želim vam puno svijetla, ljubavi i dobrote, te svako obilje, sreću, radost i mir u krugu svojih najmilijih!

Božiću, o Božiću

lilianke789.blog.hr


JINOb9f.md.jpg


Visom leteć ptice male
našem domu zapjevale:
srca gore,
evo Zore!

Zatvorena vrata

vkrnic.blog.hr

Tražiti toplinu zagljajam romantike, daha.
Suludo je i narcosiodno misliti, da je to pravo.
Pravo se zaljubiti, ali u miris pogled,

Materijalno je postalo bitak, ali nije ni ne smije biti.
Bitak je čovjek, pogled koji daje iskru koja jasno kaže.
O to si ti, a zašto baš ja?
Misliš grliš i ljubiš i shvatiš da je to obmana.

Ljubav kao bistvo uvijek ostaje, pa čak i kad život nestane.
U zadnjem pogledu vidiš taj sjaj, osjetiš miris.
Gasiš se, ali i on nestaje, pa gdje je.
Upravo u nama, jer je on Mi.

Vrata se zatvaraju i otvaraš oči.
Pitaš se kako dalje, bez toga divnog
mirisa, iskre u očima i zagrljaja.
Vrata su zatvorena, ali život nije.

. . .

oblakisunce.blog.hr

Čovjek kad se ujutro probudi svoje vrijeme uglavnom provodi brinući se o budućnosti, ne uspijeva u potpunosti iskoristiti ono vrijeme koje mu je darovano u svakom danu i često ne vidi ono što mu svaki novi dan donosi. U svakom danu dobije i dio budućnosti, a što s njome radi određuje sam i sam određuje što će mu budućnost donijeti.

Često izbore koje donosimo i radimo danas nisu u skladu s onim što želimo vidjeti i doživjeti sutra.

Dok smo mladi budućnost nam se čini tako daleko, ali je u biti tako blizu. Ponekad je čekamo sa sumnjama i strahovima što je sasvim nelogično i bespotrebno jer nitko i ništa nam ne garantira da ćemo se u sljedeće jutro probuditi. Umjesto razmišljanja i briga za sutra učinkovitije je iskoristiti ono što imamo sada, što je sada ovdje.

Na koncu konca, danas je sve što imamo u rukama i samo je to sigurno, a ono što napravimo od svakog dana odredit će naš kraj.

Bb

MAKOVI ZA MAJKU

prokleta-od-daljina.blog.hr

makovi-za-majkuovo je moja najnovija slika MAKOVI ZA MAJKU, akrilik na drvu 60x40cm ZGK
makovi-za-majku-2


ovo je to isto ali snimljeno bez blica ZGK

i popišan i posran

betel.blog.hr


Švabe su krajem onog rata imali crnu internu šalu koja kaže "uživaj u ratu dok traje, mir će biti gadan", i bio je.

Sumnjam da Ukrajinci poznaju ovu šalu, ali da je poznaju sigurno bi shvatili njenu istinu. Ukrajina je poražena na strateškoj razini, baš kao što su bili Nijemci u Bitki kod Kurska, nakon čega je sljedila samo gorka istina. Posljednji čavao u ukrajinski lijes su zabili Ameri, odbijanjem danjeg financiranja ukrajinskog rata, a čijih 60 milijardi $ ionako ne bi donijeli nikakvu promjenu.
Da pokaže (ili možda iz nekih drugih razloga) koliko je situacija bez nade, Zalužni je, prije nekoliko dana,od SAD tražio pomoć od 400 milijardi $ i 17 milijuna granata od 155mm.

Kolike su šanse da Ameri daju izgubljenom ukrajinskom slučaju pola svog vojnog budžeta, ne znam, ali znam da 17 milijuna granata od 155mm ne postoji nigdje u svijetu, i vjerujem da je Zalužni to znao, a možda i nije, što pak govori tko ih je vodio u ratu.

Uništenom industrijom, energetskim sustavom, razorenim gradovima i poljoprivredom, te beskrajnim dugovima prema zapadu (a i prema Rusiji zbog neplaćenih isporuka energenta), još samo treba vidjeti kad će Rusi "stati" i koje će uvjete za postaviti Ukrajini nakon što dođe do bezuvjetne predaje (jedno je sigurno, nikad neće u Nato).

Kako bilo, rat je bio užasan, ali bojim se da će mir biti jednako užasan.
Ali događa se kad narod bira komedijaša i spava s Amerima, pa se probudi i popišan i posran

Padam u nesvjest

matebalota.blog.hr

Jutro.
Novi dan,
Na dnu bunara.
Crni glib do vrata.
Trgam se kao riba,
Ulovljen u mreži.
Gledam slobodu,
U svjetlu na vrhu.
Tražim izlaz.
U pomoć, zovem.
Nitko. Baš nitko,
Osim neke sjene.
Koja gleda,
I spušta se do mene.
Grabim je rukama.
Među prstima klizi,
Po licu prska.
Muka mi je
Od te krvi.
Čujem sebe.
Za nju nisam kriv!
Plačem u nevolji.
Moja savjest,
Puca kao šipak,
Kad dozrijeva.
Zašto? Zašto?
Vičem put neba.
Bez snage,
Bez daha.
Iscrpljen.
Padam
U nesvjest!

How to play Doodle Jump

lastaahara.blog.hr

You need just move from left to right in order to reach the platforms in order to play Doodle Jump. To fire, use the left mouse button. The gameplay is never-ending, therefore you should try to leap for as long as you can in order to obtain the highest possible score.
In doodle jump, there are a few different methods to travel more quickly and increase your score more quickly. One method is to make advantage of the springs in order to raise your small extraterrestrial to a higher position. In addition, you will come across rocket boosters and a propeller cap, both of which will allow you to ascend even farther.

Get around barriers.
Along with boosters that may take your alien to new heights, there are obstacles that can be encountered throughout the game that offer an additional layer of difficulty. The first danger you will face is coming across brown platforms that shatter when they come into touch with you, although this is a rather minor issue.

Both extraterrestrial beings and black holes are the most concerning dangers. It is imperative that you leap with caution in order to prevent headbutting someone by jumping up too quickly. It is also simpler to fire them and move ahead as a result of this.

06

sri

12/23

Put

thelightoftheuniverse.blog.hr

Kaže mi – Put je ulaz i izlaz. Kad uđeš, tamo gdje jesi, nakon toga nema više ništa. No, kad se vratiš na mjesto gdje si ušao, a to je zapravo izlaz, e tamo ima nešto. Nasmije se. Gledam ga. Baš je raspoložen. Kao da je čuo moje misli, kaže – Zamisli jedni točku. Ona je početak. Iz nje se samo širiš. No, postoji granica do koje se možeš širiti. Nakon što dohvatiš krajnju točku, sve što možeš je da se vratiš na početnu točku. Tu te ja čekam. Nasmije se. Još se jednom osvrne te mi kaže – ja te čekam.

Prate me, sjećanja

supatnikll.blog.hr

Na današnji dan Srbi i Jugosloveni su ubili Pavu Urbana.

Jako sam volio Pavu, a on je volio mog starijeg sina, znao ga je tada sa svojom curom "posuditi" pa bi ga šetali po Stradunu, vjerojatno se pretvarajući da je njihovo dijete.

A bili su prekrasni onako mladi, on visok s razoružavajućim osmijehom, ona lijepa nekako eterična u nekoj pelerinu, zašto je se sjećam baš u toj pelerini nemam pojma, čak nisam ni siguran je li imala tu pelerinu, ili sam je ja izmislio jer mi se uklapa u sliku.

Pavo je i tog dana, bio naoružan fotoaparatom, od kojeg se i inače nije razdvajao, slikao je grad u plamenu jer je to bilo ono što je Pavo radio, fotoaparatom bilježio povijest.

Neki dan su u prijateljskoj i nesvrstanoj Makedoniji monstrumi ubili djevojčicu, zajedničko im je to da su pripadnici neke opskurne radikalno desničarske stranke, antivakseri i obožavatelji Putlera.

Zvijeri koje su ubile Pavu i monstrumi koji su ubili djevojčicu, satkanisu od istog štofa, isti je to bolesni poremećeni mentalni sklop, kojem se treba suprostaviti prije nego li nam ubiju djecu, i ne ne smijemo im dati pravo na drugačije mišljenje, naša djeca su vrijednija od toga.

Ne znam jesam li vam ikada pričao priču o kokoši koja mi je spasila život, vjerojatno nisam, jer ne znam je li kokoš stvarno bila tamo ili sam je izmislio kao onu pelerinu.

Možda bi trebao pitati Maru, ko zna bi li me se uopće sjetila, bili smo tako mladi, oni još djeca, a ja tek malo stariji od njih.

Umjetnost na meti represivnosti-mentalitet palanke

recenzijefilmova27777.blog.hr

Za ovo mi je motivacija bila naslov posta blogerice koju ne pratim ali onako svake prijestupne bacim pogled na naslovnicu s namjerom baš da vidim koji su
postovi na njoj i upalo mi je u oči-"kazalište ima budućnost" nisam klikao jer niti inače ne pratim dotični blog čak niti onda kad su objave u sferi mojih blogovskih preokupacija ali sami naslov mi je bio insirativan za mini rekapitulaciju koju godinu unazad kad je druga umjetnost bila omiljena meta desnih konzervartivnih (čitaj primitivnih i rezonski njihovoj analogiji podređeno njihovim interpretacijama i poimanja života općenito.) Prvi slučaj koji srećom nije aktualan ali i ne mora biti ovo je samo forward nazad-je situacija kad je haSSo izabran u kazališno vijećeprotiv čega se digla žestoka pobunadramskog ansambla u samom startu očito s pravom:uočavanjem destruktivnosti i cenzure umjetničkih sloboda kreativnog stvaralaštva.

"Hrvatsko narodno kazalište sa svim svojim resursima, a koje čine i njegovi ansambli, u ovom trenutku kao da je talac i sredstvo manipulacije za osiguranje vladajuće skupštinske većine, a to ne može biti dobar temelj za kvalitetan rad u instituciji kulture. Tim više što je novoimenovani član Kazališnog vijeća gosp. Zlatko Hasanbegović već u svom mandatu ministra kulture pokazao zabrinjavajuću sklonost prema restrikcijama sloboda jednog demokratskog društva, a u javnosti je sve više jasna njegova revizionistička politička opcija, kao i, iz svakog relevantnog kuta tumačenja suvremene svjetske povijesti, teško prihvatljiva politička misao".

Ali to nije sve, da skrenem priču na drugi kolosijek drugu situaciju ali u istoj mjeri trknutu i bolesnu posebno što ista dolazi sa fronta onih čije mi se ime uopće gadi pisati u editor kad je izdramatiziran i glupim prizemnim izjavama napadnut/a umjetnička ekipa koja je radila promotivni plakat za sezonu 2017."Udruzi Vigilare zasmetao je plakat kojim Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu promovira pretplatu za svoju novu kazališnu sezonu pa traže njegovo povlačenje"

"Kako pišu u priopćenju, zaprimili su “više pritužbi zabrinutih građana” zbog plakata koji aludira na seks, pa su HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu napisali prosvjedno pismo".


U nekim napisima je još stajalo po kmečanju tih destruktivnih fanatika da-"vrijeđaju ćudeređe" ali što je sa argumentima koje nemaju a normalna strana Hrvatske ih ima na kamione? Počevši od toga da perverzije u stvarima u kojima ih nema mogu vidjeti samo i isključivo perverzni umovi, druga važnija stvar-nitko se nema pravo pozivati na nešto tako apsurdno kao da ih izvedba meke predstave ili slika na promotivnom plakatu "vrijeđa" spominje se "frjićizacija" a zna se da je Frljić omiljena meta onima koji blage veze nemaju o njegovim predstavama. S druge strane-krojenje politike kao sveopći princip koji poziva na cenzuru(pižđenje zbog promotivnog plakata za prije 6 godina novu sezonu, Frljićeve predstave ili promotivnog plakata predstave "fine mrtve djevokjke" je ono na što ne treba biti pasivan-treba zabraniti destruktivnim umovima da kroje politike koje bi sputavale tuđe slobode. A tuđa sloboda je granica one osobne. Ja volim hrvatsku kinametografiju posebno žanrove koji sprdaju i ismijavaju situaciju i ovaj truli sustav bilo kroz satiru crnu komediju ili ozbiljan film-volim i dramske predstave tog tipa. Baš su se kad su se mračne sile uzjebale oko dotičnog HNK-Zagreb promotivnog plakata u tom istom HNK odigravale su se neke od najgledanijih predstava jedna od njih su bili predstava koja je dobila status hit predstave "ljudi od voska" koja je isto bila predmet strijeljanja nekih
koji i nisu dolazili sa ovih spomenutih fanatičnih pozicija bar ne službeno i ne provjereno ali optužujuće za otkrivanje detalja iz stvarnog života a predstava
je koncipirana kao spoj stvarnih činjenica iz redateljevog života dok je drugi (većinski) dio fikcija. U linkanom postu sam i raspalio po toj bljezgariji koju su portali pisali.

"Priča u 3 stavke, ono što
je bilo zanimljivo u smislu jebeno bizarnog i nevjerovatnog su kojekakve senzacionalističke novinarske idiotarije kako je dotična predstava "tračerski obračun s mrtvom ženom". Ta manipulativna baljezganja su samo
rezultirala kontra-efektom jer je predstava dobila još više na gledanosti i popularnosti i rangirala se na mjesto predstava godine 2017. Spoj istinitih stvari sa fikcijom je dodatno dao na uvjerljivosti kvaliteti i inovativnosti".

A linkat ću i ponovo ovdje isti taj test koji sam i tamo tamo nije bilo pozivanja na cenzuru bar ne direktnog ali indirektno se to jasno čita:"No meni je stvar ljudski i moralno krajnje sporna. “Ljudi od voska” najavljeni su kao drama s autobiografskim
elementima".

Ovo poznavajući naše drušvo onako generalno izgleda kao zakamuflirani poziv na cenzuru-iako može i biti samo mišljenje ali ono je zapravo u cijeloj svojoj suštini šuplje. Ne znam što ima spornog u tome da redatelj iskoristi neke djelove svojeg života da svoje autobiografske elemente stavi u dramu. Drama je projekcija društva i društvenih situacija zato je između stalog i dio scenarija rečenica "jebeš dramu u kojoj se nitko ne prepozna-uvijek se netko prepozna" Gledao sam predstavu više puta od čega 2 puta uživo ostala gledanja svodila su se na online kazalište tokom vala korone i nikad niti u jednom
kadru/sceni/situaciji nisu dane natruhe odgovora što bi u cijelom scenariju bilo nešto tako kompromitantno kao nešto što se u dramu ne bi smjelo ubaciti a dio je priče iz stvarnog života. Idealan primijer kao još jedna projekcija lažnog moraliziranja, ali što me osobito smeta-to je projekija njih samih na društvo. Svi trebaju misliti kao oni onda se poziva na cenzuru, a imaju izbora gledaj ili ne gledaj ali zabraniti drugima da rade? da gledaju? koji su to mentalni sklopovi? Uglavnom "fine mrtve djevojke" što se tiče plakata nakon silovanja žestokog i neprekidnog plakat je nažalost povučen i to je ogledan primijer zašto od takvih zazirem-jer svojim utjecajem ugrožavaju slobodu drugih od čega je umjetnost samo jedan dio toga. Nekog drugog u principu sve one normalne vrjeđa njihov fanatizam i nne zato jer su fanatični sami po sebi nego jer to svoje projiciraju na ostatak a kazališta to razotkrivaju kompromitiraju kao nešto destruktivno i loše. Kad se oni dignu na zadnje noge i počnu kmečat i svakako nazivat i redatelje i glumce i publiku jer se njima ne sviđa to što se sviđa nama to onda nas dehumanizira i oni su ti koji prelaze crvenu liniju ulaze u prostor tuđe slobode.

Ali to me sjetilo na jedan drugi slučaj pogledanu predstavu ako se ne varam 2019. "svaki tvoj rođendan" na tom sam postu imao fokus na kmečanje publike zbog psovačine na sceni-tako se i zvao post "o psovačini na sceni" tamo sam se fokusirao na licemjerje dotičnih koji protestiraju a iste riječi koriste redovito. Ali tu je i jedan drugi apsekt-ne kažem da je nužno ali je jedna od realnih mogućnosti-prirodna zadrtost kako su psovke isključivo izraz "nepristojnosti" i vrijeđanja pa ih (po njima) ne bi trebalo biti na sceni a poznato je da je scena projekcija života a u stvarnom životu se psuje. Problem je u tome da se ta i slična mišljenja povlače kao neki "argument" koji opravdava njihovu zagovorljivost cenzure a stvari nisu crno-bijele ljudi i situacija je puno tako i ima onih u kojima se i psuje i drame da bi realističnost bila kompletna uključuju i psovke koje su i inače dio standardnog govora. Može se nekoe ne sviđat, da se nekome samo ne sviđa i da sve ostane na tome riječ ne bih dodao-ali kad se poziva na zabrane i cenzure samo zato što se nekome nešto ne sviđa uvijek ću imat što za prigovorit.Ironično je i to da je takvih zagovornika i kod navodne redovite publike na kazališnim daskama. Tipkao sam nedavno prije ravnih godinu dana o predstavi "na dnu" i komentarima sa dna onog intelektualnog.Klateža najgore kategorije u svrhu kompromitiranja nebuloznih (najblaže rečeno) izjava sam i citirao neke od njih i imao referencu na iste.

"iz svega se daje zaključiti da je problem
ponovo u eksplicitnim djelovima koji prikazuju scene seksa. Primitivizam frca na sve strane i to najviše od onih koji nemaju veze
s umjetnošću i kazalištem, a ovakve vijesti stavljaju naslove kao "clik bait" na koju se onda kače ovi intelektualno inferiorni. Kao
kronika vremena dramski tekst i interakcije su realistične-prikaz života koji je i u ovom vremenu još aktualan, a same scene seksa
koje svi ovi koji sipaju intelektualno inferiorne izjave nisu niti vidjeli ali sve u 16 prizmeno komentiraju samo daje sliku stanja u društvu i potvrđuje se istinitost. (Pod eksplicitnim se naravno misli na to da su scene dovedene do savršene uvjerljivosti i izgledaju realistično) Kao što nisu u stanju razlučiti da je drama slika društva-realnosti a u takvim adaptacijama društva su uključene sve stavke stvarnog života a sex jedna od njih svakako je,jedna od stavki koja se često pokaže kao važna za priču bez čega ne bi bilo kompletno. Ali što očekivati uopće od takvih kojima je svaki progres vid "nemorala" i "antihrvatstva" a da stvar bude apsurdnija te prizemne izjave su samo na osnovu par fotki i malo teksta"

Neke od izjava u tim komentarima su stvarno degutantne i spadaju u kategoriju cyberbulinga ali to je druga kategorija koju isto treba rezimirat ali zasebno.
Primitivizam i isključivost mi je na meti ne kao osporavanje kao takvo nego kao obrambena reakcija kad se malograđanština petlja u svašta i nastoji moderirati društvo po sebi po pravilima s kojima se progresivno društvo ne slaže koja nam se gade. Svi su individue za sebe i svi imaju svoj prostor a kad se poziva na cenzuru promotivnih plakata HNK 2017 (viliagre lunatici) i "fine mrtve djevojke" (opet viliagre lunatici) sputava se Frljića baljezga o prizemno glupoj sintagmi "frljićizaciji" (viliagre fanatici po jubilarni treći put) ili se nalazi nešto sporno i "nemoralno" u spajanju fikcije sa natruhama stvarnih događaja i u situacijama kad ništa nije eksplicitno otkriveno da bi bilo na nečiju štetu (portali razni) ili se kmeči zbog psovačine na sceni i onda kad je to i nužno potrebno jer na sceni postoje situacije za koje se i u stvarnosti koriste psovke (zgrožena kazališna publika starije generacije) onda se ograničava sloboda na općoj razini sloboda umjetnosti je sloboda društva kazališta imaju svoju publiku a oni kojima se ne sviđa imaju izbor ne gledat priče kako njih nešto "vrijeđa" su šuplje baljezganje jer oni su ti koji prelaze granicu ulaze u tuđe slobode. Elem, u tim turbulentnim vremenima prije koju godinu je počeo period popularizacije kazališta konkretno od 2014-a problemi ekstremne desnice i usrašovanja su postali aktualni godinu-dvije kasnije. I pored te situacije to su za kazališta počela dolaziti bolja vremena jer su predstave ostvarivale sve veću gledanost a sad je situacija po pitanju toga i daleko bolja.

Ljudi od voska

Screenshot-2023-12-04-at-15-29-59-lafancavmxj3ej1phlje-webp-WEBP-slika-570-380-piksela
HNK ZAGREB SCREENSHOT

Mi smo kraljevi a ne ljudi

Screenshot-2023-12-04-at-15-34-42-ffzsclqq8gixlunha2hw-webp-WEBP-slika-570-380-piksela/>

* Zrak je čist, kidam nalijevo

blumi.blog.hr

20231206-1

 Sviđa mi se pristup vijestima koje čitam i vama ih prezentiram. Ugodno me iznenađuje koliko zapravo dobroga ipak ima. Istina, nužna je žešća selekcija u sveukupnosti, ali čim se odbaci ono što vrišti s naslovnica, poglavito politika, crna kronika i sport, prostor za značajno širi. Sada polako dolazim u poziciju birati između dobrih vijesti. Jasno mi je da svi o svemu ne misle isto, pa ono što ja vidim dobrim, neko drugi procjenjuje sasvim drugačije, i to je u redu.

 Danas sam birao između izlaska naše istinske legende Mate Miše Kovača iz bolnice.

 Bio je tu i prijedlog da se napune osobne baterije bijegom iz Adventske vreve.

 Zgodno je i ispitivanje o poznavanju Engleskog jezika u kojem je Hrvatska u samom vrhu.

 Sveučilište VERN u suradnji s Hrvatskom udrugom digitalnih izdavača pokreće projekt usmjeren na suzbijanje širenja dezinformacija i lažnih vijesti u sektoru turizma. Ono što mi je zapelo za oko je da od devet uslikanih članova tima svih devet su žene. Rekao bih, nekako, što god pratim u sferi dobroga, znatno je više žena i to je fakat znakovito i sasvim sigurno ne slučajno.

 Zagrebačko kazalište Kerempuh predstavilo je knjigu Hrvatska u 30 priča odnosno Croatia in 30 Stories autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića, te ilustratora Vedrana Klemensa.

 Mogao sam najaviti i teatrološko kazališnu manifestaciju 34. Krležini dani, koja objedinjuje znanstveni skup, kazališne predstave, izložbe i predstavljanja teatroloških izdanja, koja će se održat u Osijeku od 7. do 10. prosinca.

 Danas je popularno darivanje djece, ali tu sam zakasnio, ali zanimljiv je bio članak koji podsjeća na najljepše priče svijeta koje vrijedi pročitati svojoj djeci, a spomenuto je i nešto novo, topla i nadahnjujuća priča o razumijevanju i neobičnom prijateljstvu usamljenog i tužnog kralja lava i male djevojčice koja je skovala hrabar plan.

 Kako god, danas sam izdvojio:

 Oglasili se iz Grada Zagreba: Kvaliteta zraka dobra, neugodni plinovi neopasni po građane. To je sjajno, jer upravo je to zrak koji udišem svakodnevno. Zagreb je i inače nezgodan u pojedinim dijelovima godine, posebno kad je sezona grijanja u kombinaciji s maglom, i fakat je sjajno kad je zrak bar u granicama normale. ... detalji članka

 Jasno, to neće zanimati one koji nemaju veze sa Zagrebom, a mnogi će sve svest na politikantstvo i pozicije koji oni osobno drže. Ovo je zapravo pokušaj izvlačenja vijesti iz ralja sveprisutne politike i podjela kojima se ona hrani. Kroz vaše komentare bit će zanimljivo vidjeti je li to uopće moguće.


  P.S.
 S obzirom na to da zaključujem da većinu linkova koje ostavim nitko niti ne klikne od sada ću ostati na jednoj poveznici prema vijesti. Onoj koju izaberem po babu i stričevima, tj. samo po nekom svom osobnom kriteriju.

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum