Ovo nije kolač kakve volim (jer ne volim orahe, a oni su ovdje dominantni), pa ga niti ne jedem, ali radim ga jer se u mojoj obitelji štuje sve što sadrži orahe.
Biskvit
3 jaja
70 g mekanog margarina
150 g šećera
90 g oštrog brašna
Krema
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
2 žlice vode
2 žlice ruma
Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
U drugoj posudi dobro izmiksajte mekani margarin sa žumanjcima i šećerom. Dodajte brašno, a na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim (34 cm x 22 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ravnomjerno rasporedite smjesu.
Smjesu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 12 min.
Za kremu, u lonac stavite sve sastojke i zagrijavajte ih na laganoj vatri miješajući da se šećer, čokolada i margarin otope i povežu s ostalim sastojcima, kad zakuha, maknite s vatre. Vruću kremu ravnomjerno rasporedite na topli biskvit, odozgo zagladite.
Kolač ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavite u hladnjak da se krema potpuno stvrdne.
Ohlađeni kolač režite, po želji, na štangice, kockice,…
|