Podloga
400 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik, Petit beurre,…)
100 g kokosovog brašna
2 žlice ruma
100 ml vode
125 g margarina
300 g šećera
Krema
100 g čokolade za kuhanje
125 g margarina
5 žlica mlijeka
100 g šećera
Za podlogu, u veću posudu stavite kekse, kokos i rum.
U lončić stavite vodu, šećer i narezani margarin, zagrijavajte ih na laganoj vatri, miješajući, da se šećer rastopi. Kad zakuha, maknite s vatre i dodajte mljevenim keksima, sve dobro promiješajte žlicom. Smjesu ostavite da se hladi oko 5 min. da ju možete dirati rukama i tada ju premijesite.
Lim (28 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno utisnite smjesu, odozgo zagladite.
Za kremu, u lonac stavite natrganu čokoladu, šećer, narezani margarin i mlijeko pa sve zagrijavajte, miješajući na laganoj vatri da se svi sastojci otope. Kad smjesa zakuha, smanjite vatru na najslabiju i kuhajte oko 10 min. Povremeno promiješajte, pogotovo pred kraj, pazite da krema ne zagori. Vruću kremu izlijte na zaglađenu podlogu od keksa.
Kolač stavite u hladnjak na par sati da se stvrdne i potpuno ohladi.
|