Sastojci
250 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
75 g krupno nasjeckanih lješnjaka
100 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
2 banane
U jednoj posudu prosijajte brašno i prašak pa dodajte sol i lješnjake.
U drugoj posudi kremasto izmiksajte mekani maslac pa dodajte šećer i miksajte 2 min. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon dodavanja svakog jajeta miksajte smjesu oko 1 min.
Banane zdrobite u pire pa i taj pire umiksajte među tekuće sastojke.
Tekućim sastojcima dodajte mješavinu suhih sastojaka i lagano promiješajte.
Manji, uski, duguljasti kalup (ili kalup za kuglof) namastite i pobrašnite pa u njega ulijte smjesu.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite oko 80 min.
Čačkalicom provjerite jeli kolač pečen (u sredinu zapiknite čačkalicu, ako je suha i čista, kolač je pečen).
Pečeni kolač ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu, a onda ga istresite i ostavite da se potpuno ohladi.
Posipajte ga šećerom u prahu.
|