Sastojci
500 g (kupovnih) raviola ili tortelina
200 g šampinjona
200 g raznobojnih paprika
200 g tikvica
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
3 žlice koncentrata rajčice
400 g kiselog vrhnja
1 žlica brašna
2 žlice svježeg, nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar, šećer
150 g tvrdog sira (ili mozzarelle)
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
Paprike očistite i narežite na tanke rezance.
Tikvicu narežite na kockice.
Šampinjone narežite na listiće.
(Ako šampinjone prije toga želite oprati, možete ih posipati oštrim brašnom pa ih staviti u hladnu vodu i lagano protresti da brašno zguli prljavštinu s njih. Onda ih ocijedite i osušite ubrusom.)
U loncu zagrijte ulje pa dodajte obje vrste luka i paprike i sve kratko popržite.
Zatim dodajte šampinjone i tikvice i pržite da šampinjoni omekšaju.
Dodajte koncentrat rajčice i vrhnje pomiješano s brašnom pa kratko prokuhajte. Na kraju umiješajte peršinovo lišće i začine.
Raviole ili torteline skuhajte i ocijedite.
Posudu za pečenje namastite i u nju stavite ocijeđene torteline i prelijte pripremljenim umakom. Posudu prekrijte aluminijskom folijom.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata. Zatim maknite foliju i jelo posipajte sirom, vratite u pećnicu da se zapeče.
|