500 g kupovnih kora za savijače
ulje za premazivanje kora
200 ml kiselog vrhnja za premazivanje savijača
Nadjev
800 g kiselog zelja, sitno naribanog
3 crvena luka
3 češnja češnjaka
maslac za prženje
2 čajne žlice kumina
200 g tvrdog sira
300 ml kiselog vrhnja
sol, papar
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
Rastopite malo maslaca pa dodajte luk i kratko ga popržite. Dodajte zelje, kumin i oko 100 ml vode pa dinstajte poklopljeno oko 20 min. Ostavite da se ohladi.
Ohlađeno zelje pomiješajte s vrhnjem i začinite solju i paprom.
Jednu koru premažite uljem, na nju stavite drugu koru pa ju tanko premažite nadjevom i posipajte naribanim sirom. Zarolajte savijaču i stavite ju u namašten lim.
Na isti način složite i ostale savijače. Odozgo ih premažite kiselim vrhnjem.
Savijače stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite da dobiju zlatastu koricu.
Savijaču poslužite mlaku ili hladnu.
Po želji, možete napraviti i domaće vučene kore kao npr. u ovom receptu.
*Recept je iz časopisa Burda Moden, 2/1981.
Slični recepti
Savijača od blitve, poriluka i paprike
Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom
Savijača s mahunama
...
|