Sastojci
slana rolada po vlastitom izboru
U ovom receptu korištena je Rolada s nadjevom od slanutka, ali možete upotrijebiti i neku drugu roladu s nadjevom po želji
Nadjev za šarlotu
300 g graška
300 g krumpira
300 g mrkve
500 g majoneze
300 g jogurta
30 g želatine
sol, papar
Krumpir i mrkvu operite, očistite i narežite na podjednako velike kockice. Skuhajte ih u posoljenoj vodi kao i grašak.
Povrće ocijedite i ostavite da se ohladi.
Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite ju da nabubri.
U loncu lagano zagrijte jogurt pa ga maknite sa štednjaka. Dodajte mu nabubrenu želatinu i miješajte da se rastopi. Postupno umiksajte i majonezu. Kuhačom umiješajte povrće. Po potrebi dodajte sol i papar.
Po želji, Francusku salatu možete napraviti kako ju i inače radite: s kiselim krastavcima, kuhanim jajima, jabukom…, ja najviše volim ovu jednostavnu varijantu.
Roladu narežite na 1 cm debele ploške.
Zdjelu okruglog dna (zapremnine oko 2 l) obložite aluminijskom folijom. Zdjelu obložite šnitama rolade.
Na složene šnite rasporedite nadjev i poklopite preostalim šnitama rolade.
Zdjelu stavite u hladnjak na 2-3 sata.
Kad se smjesa stvrdne na zdjelu stavite pladanj i sve zajedno okrenite i lagano protresite da šarlota sklizne na pladanj. Maknite zdjelu i odlijepite foliju sa šarlote.
Šarlotu ukrasite po želji.
|