400 g riže (okruglog zrna)
500 g cikle
1 l vode + 2 povrtne kocke za juhu
2 ljutike ili jedan srednji crveni luk
2 žlice ulja
1 žlica hrena
bosiljak
sol, papar
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Popržite ga na zagrijanom ulju. Dodajte rižu i popržite da bude staklasta, onda dodajte pola litre vode i izmrvljene kocke. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući i podlijevajući vodom.
Ciklu skuhajte i ogulite. Naribajte ju na ribež za jabuke.
Vrijeme kuhanja riže ovisi o vrsti riže, a isto tako i količina potrebne vode za podlijevanje (moguće je da će vam trebati više od 1 l).
Ciklu dodajte u napola skuhanu rižu, kuhajte na laganoj vatri da riža omekša, pred sam kraj dodajte naribani hren.
U kuhani rižoto umiješajte nasjeckani bosiljak te sol i papar.
Odmah poslužite.
*Recept se temelji na receptu iz časopisa Dobar tek, listopad – studeni, 2006.
|