oko 800 g krumpira
2 češnja češnjaka
1-2 grančice ružmarina
2-3 grančice peršinovog lišća
1 čajna žlica šećera
sol, papar
pola čajne žlice kurkume
4-5 žlica maslinovog ulja
Krumpire ogulite i ovisno o veličini, prerežite ih na pola, ili ih narežite na četvrtine ili na deblje šnite…
Krumpir posipajte šećerom i kurkumom i dobro promiješajte, najbolje rukama.
Natrgajte iglice ružmarina pa ga sasvim sitno nasjeckajte. Peršinovo lišće također sitno nasjeckajte.
I češnjak također sitno nasjeckajte.
Pomiješajte nasjeckano bilje, češnjak, sol, papar i ulje.
(Ili možete sve zajedno usitniti/samljeti u multipraktiku, ili štapnim mikserom…)
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, papir posipajte solju.
Na papir složite krumpire. Pomoću žlice po njima prelijte pripremljeni preljev (ili krumpire pomoću kista premažite preljevom).
Ovisno o veličini krumpira, pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 180 - 200 stupnjeva.
*Recept je sa stranice:
http://www.rtl2.de/18961.html
Po želji, narezane krumpire možete pomiješati s pripremljenim preljevom i umjesto pečenja u pećnici, možete ih pržiti na štednjaku u tavi da omekšaju.
|