200 g mahuna
3 srednja crvena luka
1 češanj češnjaka
400 g tjestenine po želji
1 žlica balsamico octa
200 ml kiselog vrhnja
sol, papar
Mahune operite, očistite i narežite ih na 4 cm duge komade. Kuhajte ih u posoljenoj vodi da omekšaju. Kuhane mahune prelijte hladnom vodom i ostavite ih u cjedilu da se ocijede.
Tjesteninu skuhajte prema uputi s pakiranja. Kuhanu tjesteninu ocijedite.
Crveni luk ogulite i nasjeckajte.
Popržite ga na zagrijanom ulju 2-3 min pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i promiješajte. Dodajte ocat i vrhnje i kuhajte 5 min na laganoj vatri. Začinite solju i paprom.
Kuhani umak pomiješajte s tjesteninom i mahunama i poslužite.
*Recept je iz časopisa Burda – božićna simfonija, br. 1, 15. 11. 2004.
Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Savijača s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
|