2 velika ili 4 srednje velika krumpira (ukupne težine 500 g)
1 luk
1 češanj češnjaka
1 crvena paprika
1 mala limenka kukuruza
prstohvat kumina
prstohvat korijandera
sol, papar
1 žlica pirea od rajčice
par kapi tabasca
1 žlica maslinovog ulja
100 g tvrdog sira
Neoguljeni oprani krumpir kuhajte 20-30 min u slanoj vodi, ovisno o veličini. Kuhane krumpire prelijte hladnom vodom i ostavite da se ohlade.
Obje vrste luka nasjeckajte i popržite na vrućem ulju. Dodajte na kockice narezanu papriku i popržite da omekša. Na kraju dodajte ocijeđeni kukuruz i ostavite da se kratko zagrije pa maknite sa štednjaka.
Ohlađene krumpire prepolovite po dužini. Izdubite krumpire tako da ostane oko pola centimetra debeo rub.
Smjesu koju ste izdubili iz krumpira pomiješajte s pireom od rajčice i poprženim povrćem te začinite. Pripremljenom smjesom punite krumpire i odozgo posipajte ribanim sirom.
Vatrostalnu posudu namastite i u nju složite krumpire. Zapecite u pećnici da se sir zapeče.
*Recept je sa stranice
http://www.veggie-kochbuch.de/php/kochbuch/index_rezeptanzeige.php?name=patatas
|